Contactează-ne

Actualitate

Cu suspendare pentru ţepe on-line

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a fost acuzat de înşelăciune şi operatiuni financiare frauduloase ■ a primit o pedeapsă de 3 ani de detenţie, dar fără executare ■ ancheta a stabilit că oferea, on-line, job-uri part-time şi le cerea doritorilor deschiderea unui cont bancar ■

Un bucureştean care a dat mai multe ţepe în Neamţ, a beneficiat de clemenţă şi a fost condamnat cu suspendare.

A.G., de 30 de ani, a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracţiuni, înşelăciune (10 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (29 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (38 acte materiale) şi acces ilegal la un sistem informatic. Tribunalul Bacău l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.

El trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Bucureşti, iar către 10 victime are de achitat despăgubiri materiale de 21.860 de lei. La aceşti bani se mai adaugă cheltuieli judiciare de 5.300 de lei, suma de plată ridicîndu-se astfel la 27.160 de lei. Parchetul a contestat hotarîrea, însă nu a obţinut nici o schimbare a sentinţei la Curtea de Apel Bacău. Inculpatul a fost arestat pe 5 noiembrie 2019, iar început de 2020 a fost plasat sub control judiciar.

Totul a început pe 4 noiembrie 2019, cînd poliţiştii pietreni au efectuat o percheziţie, pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţa unui tînăr, de 29 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Cercetările au stabilit că pe 16 aprilie 2019, în urma vizualizării unui anunţ postat pe un site de vînzări on- line, un pietrean de 42 de ani ar fi depus 2.600 de lei într-un cont bancar indicat. Suma de bani a fost virată în vederea achiziţionării unui telefon mobil, fără ca persoana vătămată să intre în posesia aparatului telefonic.

La acel moment victima a depus o reclamaţie la poliţie şi de aici a fost punctul de plecare a anchetei. În urma documentării activităţii infracţionale, poliţiştii au stabilit faptul că acesta ar fi postat anunţuri de angajare on-line pentru job-uri part-time şi ar fi determinat persoanele care îl contactează în vederea angajării, să îşi deschidă conturi bancare, oferindu-le numere de telefon, pe care să le folosească, la rîndul lor, în momentul deschiderii conturilor ca număr de utilizator al contului.

Apoi, fiind deja în posesia numărului de contact pentru utilizarea contului bancar prin internet-banking, tînărul le-ar fi solicitat celor în cauză datele de internet-banking, respectiv ID-ul şi parola. În continuarea activităţii infracţionale, suspectul ar fi postat anunţuri pe un site de vînzări on-line privind diverse produse, la preţuri atractive, pentru achiziţionarea cărora era contactat de potenţiali cumpăratori, pe care i-ar fi determinat să transfere sumele de bani, în avans, în conturile bancare obţinute conform modului de operare arătat anterior.

Ulterior, cel în cauză ar fi transferat banii obţinuţi de la persoanele vătămate în terţe conturi bancare. În final, ar fi intrat în posesia banilor prin contactarea persoanelor pe contul cărora au fost transferaţi banii proveniţi din infracţiuni, solicitîndu-le să retragă şi să remită personal banii transferaţi în conturile lor. În baza probatoriului administrat, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, pînă pe 30 ianuarie 2020 stînd în arest.

FOTO: generica

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending