Contactează-ne

Prima pagină

Cu mintea limpede

Știre publicată în urmă cu

în data de

Apropo de calamitatea numită COVID, iniţiativa „Monitorului“ de a inaugura suita unor articole, comentarii şi informaţii este binevenită.

Cât priveşte întrebarea (aproape) retorică cu care ziarul titra anunţul: „Trecem testul?“, ne permitem să ne justificăm intervenţia. Ea este pornită nu din dorinţa de a ne afla în treabă, ori din postura de „Gică contra“”, ci din nevoia de a desluşi, cât de cât, starea de fapt şi a ne desprinde de angoasele şi incertitudinile marasmului potopit nu numai asupra noastră, ci a întregii omeniri.

Răspunsul negativ al redactorului, marcat de o neconcordanţă temporală şi o corectă ancorare în realitatea imediată, cu atât mai mult cu cât suntem departe de momentul bilanţurilor.

Cum se ştie, bătăliile pierdute nu înseamnă şi pierderea războiului. Drept care, răspunsul nostru la întrebarea consemnată nu poate fi decât unul singur: DA, categoric, DA !

Îmi vine în ajutor o istorioară nostimă care circulă pe Internet. Cică într-o bună zi, David, învingătorul uriaşului Goliat şi al doilea împărat al Israelului (după Saul), altfel om cu judecată, înţelept şi nu mai puţin iubit de supuşi, şi-a chemat bijutierul şi i-a poruncit: „Ai trei zile, să-mi faci un inel! Când am să mă uit la el, dacă sunt trist să devin vesel, iar dacă nu voi fi în apele mele, să fiu, pe dată, bine dispus. Dacă nu-mi împlineşti voia, ai să plăteşti cu viaţa“. Fantezie de împărat! Cum să rezolvi asemenea poveste? Amărât, bietul bijutier, care-şi vedea viaţa ameninţată, a avut norocul să întâlnească prin curţile împărăteşti, un copilandru care nu era altul decât Solomon, fiu al împăratului, cunoscut ca mintos de mic. Auzind povestea bijutierului, acestuia nu i-a fost deloc greu să- i dea şi rezolvarea: „Ei, nimic mai simplu. Fă inelul cerut şi gravează pe el, mare să se vadă, doar trei cuvinte: „gam zeh yaavori“. Ceea ce pe limba noastră înseamnă „şi asta va trece“. Şi aşa, împăratul şi-a văzut fantezia împlinită, iar bijutierul a scăpat cu viaţă.

Aşa se vor petrece lucrurile şi cu calamitatea care ne-a potopit. Indiferent de acţiunile noastre, ea îşi va urma drumul fără nici un fel de abatere şi se va stinge. Să fim bine înţeleşi, nu pentru că am ştiut şi am avut noi cu ce să luptăm cu duşman nevăzut, perfid şi, mai ales, necunoscut, ci fiindcă finalul este înscris în gena şi planul căpcăunului, aşa cum este înscris în curbele şi graficele tuturor epidemiilor.

Prin forţa împrejurărilor, pentru această primă secvenţă, noi nu putem decât să încercăm să reducem la maximum posibil, urmările pandemiei, aşa cum facem în cazul inundaţiilor, al incendiilor şi cutremurelor.

Mai licite devin întrebările „când?“ şi, mai ales, „cu ce preţ?“. La prima întrebare nu putem răspunde decât cu mare aproximaţie, din aceleaşi motive. Nu cunoaştem biologia speciei COVID-19. Corolarul imediat este datoria de a înregistra şi consemna corect şi în amănunt istoria acestei catastrofe mondiale, de a o analiza secvenţă cu secvenţă, pentru a o cunoaşte cât mai bine. Trebuie să fim pregătiţi să prevenim noile episoade şi să fim înarmaţi cu mijloace eficiente de luptă împotriva lor. Nu este un secret, viroza cu nume COVID, astăzi unicat absolut, se va repeta şi va intra în nomenclatorul bolilor grave şi de masă ale omenirii.

La cea de a doua întrebare, răspunsul este mai uşor de nuanţat şi mai apropiat de adevăr: „Preţul va fi imens, colosal, extrem de dureros“. Nu numai fiindcă se socoteşte în vieţi de oameni nevinovaţi, ci prin consecinţele nefaste, de durată şi la scară planetară, care vor zdruncina din temelii toate domeniile de activitate, până aproape de limitele cele mai de jos ale existenţei.

Oricum am învârti lucrurile, nu putem face abstracţie de realităţi. Şi iarăşi mă ajut de o glumă, oarecum sinistră, dar plină de adevăr şi care se suprapune cu ceea ce trăim în prezent. Cândva, o naţiune mai puţin dedată cu faptele de vitejie şi mai degrabă cu inteligenţa şi cu isteţimea, făcea public bilanţul unui război dus de nevoie împotriva unui vecin hrăpăreţ şi invidios: „Atâtea distrugeri, atâţia morţi, atâţia răniţi şi… atâţia… speriaţi“. Suntem departe de această situaţie? Nu ne aflăm, cumva, într-o postură identică? Este cert că pandemia în curs nu va număra milioane de morţi, precum marile epidemii de ciumă şi holeră cunoscute de istorie. Dar când aproape trei miliarde de locuitori ai plantei, sănătoşi, indemni de boală dar înfricoşaţi de spaima morţii, fug din calea urgiei, abandonează orice fel de activitate şi se izolează de bună voie sau forţată, îndărătul unor pereţi, situaţia devine gravă, dacă nu catastrofală, mai ales în context mondial.

Ar fi un nonsens să căutăm vinovaţi, fiindcă nu-i vom găsi. Sigur, vorbim de marii vinovaţi, nu de cei care (sunt destui, slavă Domnului), ignoră orice regulă şi convenienţă omenească sau de vinovaţii conjuncturali, aceiaşi dintotdeauna, prezenţi în toate evenimentele de mai mică ori mai mare amploare.

Oricât am fi de meticuloşi şi riguroşi, ar fi o copilărie să arătăm cu degetul spre unii sau alţii. În faţa unui asemenea flagel, de intensitate şi extensie ne mai întâlnită, care ne găseşte complet nepregătiţi să-l înfruntăm, nu este posibil ca într-un loc, într-o zonă oarecare să nu apară o fisură, o supapă nefuncţională, generatoare de noi şi noi secvenţe distrugătoare, cu atât mai mult cu cât omul de pretutindeni şi dintotdeauna a fost şi este o fiinţă şovăielnică, se conduce încă după impulsuri primare, greu de controlat şi de stăpânit, este egoist prin definiţie, inconstant şi dispusă să găsească vinovăţiile la alţii, nu la el.

Mărturisesc că citind într-un articol de revistă, un mare virusolog american susţinea că agentul patogen al actualei pandemii este o structură inframicroscopică plasată la limita dintre materia vie şi cea nevie. Eram de-a dreptul surprins şi nu mai puţin intrigat. Mi s-a părut un nonsens absolut. Păi ne jucăm cu vorbele? Ori e materie vie, ori nu e. Noroc că n-am abandonat, şi pe măsură ce am avansat în lectură, am început să-i dau dreptate autorului, admiţând că e vorba nu de o formă de viaţă organizată, ci de o anumită structură proteică, cu afinitate pentru unele structuri ale omului. Ba să credeţi că lectura mi-a întărit credinţa că materia ca atare nu este dotată cu inteligenţă, aşa cum susţin unii. Materia primitivă are proprietăţi sau însuşiri. Diferite după structura intrinsecă. Negreşit, materia care ajunge pe o treaptă superioară de organizare poate deveni inteligentă, odată cu intervenţia altor şi altor componente materiale. Dar e vorba de combinaţii materiale.

Revenind la urmările actualei pandemii, la fel de justificată apar întrebările asupra drumului pe care omenirea îl parcurge. Este bun? Este sigur? Corespunde tuturor indivizilor? Corespunde omenirii, în ansamblul ei? Nu e momentul unor reconsiderări absolut necesare?

După atentatul din 11 septembrie 2001 din SUA, asemenea întrebări erau la ordinea zile. S-a afirmat destul de apăsat că începând cu acea dată, viaţa pe planetă nu va mai fi ca până atunci şi că lumea, în integralitatea ei, se va schimba. Lucrurile nu s-au întâmplat chiar aşa, fiindcă dincolo de proporţiile şi dramatismul evenimentului, el a interesat doar o zonă limitată şi într-un spaţiu bine aşezat şi funcţional.

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă acum, când fenomenul e generalizat sau, dacă vreţi, global. Abia acum se poate vorbi de o altă lume care trebuie reclădită, reconstruită pe alte principii şi temelii. Cred că este momentul ca întreaga omenire să se desprindă de rutina şi vechile ei ancore. Nu este suficient să enunţi bunăstarea şi progresul unor părţi ale omenirii, în dauna altora. Drepturile la viaţă şi bunăstare trebuie acordate tuturor. Foamea, inegalităţile, discriminările, prea multe şi prea împovărătoare trebuie eradicat sau cel puţin atenuate. Altfel cuvântul omenire pierde din sens şi raţiunea de a fi.

Înainte de a încheia, se cuvine să privim şi în propria ogradă. Şi noi ne aflăm în acest mare concert al pandemiei, şi noi ne dăm tributul în vieţi şi suferinţe. Trebuie să încercăm să vedem unde ne aflăm. În urmă cu mulţi ani, un prieten, consul al ţării noastre în SUA, îmi povestea despre şansa de a-l fi întâlnit pe George Emil Palade, laureat al premiului Nobel. Printre altele, relativ la starea precară şi la neîmplinirile noastre de după revoluţie, savantul îşi exprima credinţa într-un viitor mai bun, susţinând că poporul nostru se numără printre cele care au puterea de a renaşte din propria cenuşă. Mărturisesc că eram intrigat. Nu puteam să accept un asemenea enunţ. Cum adică, să aşteptăm să ajungem la cenuşă, ca să putem renaşte?

Ei bine, actuala pandemie ne dovedeşte că, de fapt, suntem foarte aproape de această stare. Am irosit, într-un mod condamnabil, timpul şi şansele de după revoluţie. N-am ştiut, n-am fost capabili să întreţinem jarul din vatra fierbinte primită de la înaintaşii noştri. Nu ne-am arătat demni de timpul pe care l-am trăit. Societatea noastră s-a degradat şi continuă s-o facă în ritm alert. Tot ce a fost valoros şi peren s-a alterat, s-a risipit şi continuă să se năruie; nimic din ce s-a construit cu migală, eforturi şi sacrificii nu a supravieţuit; nimic nu se leagă, nimic nu ne reuşeşte; o degringoladă de nivel naţional este tot mai vizibilă în absolut toate domeniile, iar progresele de orice tip întârzie să-şi arate mlădiţele, oricât de firave, ca să nu mai spun că pentru cei mai mulţi speranţele într-o redresare binevenită sunt din ce în ce mai inconsistente.

Singura acţiune palpabilă şi omniprezentă este flecăreala non- stop, de noapte şi de zi, de parcă toţi oamenii noştri de presă şi invitaţii lor, ciuvici, ionaşci, tatoi şi lazaruşi neclintiţi din fotolii, îşi susţin public tezele în specialitatea „filibusterism“ *, în permanenţă alimentată de evenimente stupide, scandaloase, lipsite de noimă. A venit vremea redresării, poate a trezirii din somnul cel de moarte. Trebuie să ne adunăm, să începem să construim, să realizăm. Nu vom mai putea pleca peste graniţă, trebuie să culegem căpşunile şi roşiile cultivate de noi, să refacem agricultura înainte de toate şi să nu mai importăm usturoi şi leuştean din Venezuela. Trebuie să refacem industria, folosind chiar fierul vechi pe care-l mai avem, să ne exploatăm bogăţiile şi să încetăm să mai întindem mâna la străini. Nu va fi uşor, dar trebuie să ne redobândim încrederea în noi şi în viitorul nostru.

* Tactică a discursurilor fără sfârşit, fără nici un înţeles, ţinute în Congresul american, me, menite să împiedice adoptarea unor legi.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Mita de la spital, începe procesul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ contabila Mihaela Caraiman a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă ■ a ajuns după gratii după ce a cerut bani pentru promisiuni de angajare sau acte medicale necesare pensionării ■ şpăgile au fost de 2.500 de euro şi 11.000 de lei ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirerea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui contabile de la Spitalul Municipal Roman. Mihaela Caraiman este acuzată de săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Asta după ce a cerut bani pentru promisiuni de angajare la unitatea sanitară, ori pentru obţinerea de acte medicale necesare pentru deschiderea drepturilor de pensie. Conform actelor de urmărirere penală, şpăgile ar fi fost cuprinse între 2.500 de euro şi 11.000 de lei.

„Din probele administrate pînă la acest moment, s- a reţinut următoarea situaţie de fapt. În perioada anilor 2019 – 2021, inculpata C.M. a pretins şi primit de la suspectele L.M.E., B.C.E. şi de la martorul L.M., sumele de 2.500 de euro şi 11.000 lei, promiţînd că îşi va trafica pretinsa influenţă asupra unor cadre medicale de decizie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, fie pentru a obţine angajarea suspecţilor şi a martorului în posturi de asistenţi medicali, infirmieri sau îngrijitori în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, fie pentru obţinerea unor acte medicale necesare întocmirii unor dosare de penisie“, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ.

Pentru aceste fapte, pe 16 martie 2021 a fost efectuată o percheziţie la Spitalul de Urgenţă Roman, ţinta fiind biroul Mihaelei Caraiman, încadrată la Serviciului financiar-contabil, altă descindere avînd loc la domiciliul acesteia.

Probe care ar putea stabili comiterea unei fapte penale au fost căutate şi în cele două maşini ale acuzatei. În urma probelor strînse, pe 17 martie 2021 procurorii nemţeni au sesizat instanţa de judecată şi au cerut judecătorilor de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a Mihaelei Caraiman. După deliberări, judecătorii au dispus privarea de libertate pînă la data de 15 aprilie.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatei C. M., cercetată pentru săvîrşirea a 4 infracţiuni de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal“, conform instanţei.

„A fost vorba, într-adevăr, de o descindere la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, făcută de organele de anchetă, care vizează o angajată, dar această descindere nu are legătură cu instituţia. Cum salariata lucra în spital s-a făcut o percheziţie şi în biroul acesteia. Precizăm că nu au fost ridicate din biroul angajatei noastre nici un fel de documente ce ţin de activitatea ei la unitatea sanitară“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ şi Roman, Andreea Trifan, purtător de cuvînt al spitalului.

Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău şi a Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ. De mită pentru angajare la Spitalul Roman au mai existat zvonuri, însă acum este prima dovadă concretă a speculaţiilor.

De acum înainte cauza intră în procedura de Cameră preliminară care nu ar trebui să dureze mai mult de două luni, apoi procesul intră în linie dreaptă, va fi public şi va continua cu administrarea probatoriului, audieri de martori şi administrări de probe.

Citește știrea

Actualitate

Fost şef de la Fisc acuzat de „interes“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ANI a sesizat procurorii în cazul Deliei Rodica Negură ■ inspectorii de integritate acuză că a semnat în calitate de conducător al organului de executare, documentele care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită pentru o societate unde administrator era soţul ■

Un funcţionar public cu statut de şef în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ va trebui să dea explicaţii procurorilor pietreni după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Numele funcţionarului este Delia Rodica Negură, iar inspectorii de integritate spun că sunt indicii privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Conform sursei citate, în calitate de conducător al organului de executare ar fi semnat o serie de documente în cazul unei societăţi la care soţul era administrator şi asociat unic.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Negură Delia Rodica a infracţiunii de conflict de interese (text în vigoare până la 28 iulie 2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, prin semnarea în calitate de conducător al organului de executare, a documentelor care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită (constând în vânzarea la licitaţie a unor bunuri imobile) a societăţii comerciale al cărei administrator şi asociat unic este soţul persoanei evaluate, a existat un interes de natură patrimonială pentru acesta“, se precizează în comunicatul de presă emis de ANI.

Sursa citată mai menţionează că „de asemenea, la data de 02 mai 2017, în calitate de conducător al organului de executare, Negură Delia Rodica a semnat procesul-verbal privind eliberarea sumei rezultată din executarea silită, conform căruia, în temeiul prevederilor art. 259 din Legea nr. 207/2015), s-a procedat la distribuirea sumei de 54.007 lei (rezultată din vânzarea bunurilor scoase la licitaţie) pentru stingerea obligaţiilor datorate de către societatea comercială al cărei administrator şi asociat unic este soţul persoanei evaluate“.

În legea privind Codul de procedurã fiscală (207/2015), articolul 259 face parte din capitolul zece, care se referă la eliberarea şi distribuirea sumelor realizate prin executare silită.

Cât priveşte articolul 301 Cod penal, el este reglementat astfel: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică“.

Rămâne de văzut ce vor stabili procurorii, iar până la o decizie definitivă a instanţei, persoana în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Citește știrea

Actualitate

Începe procesul tatălui care era să-şi ucidă fiul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ judecătorii au terminat procedura de Cameră preliminară şi au dispus începerea judecăţii ■ Ştefan Bocancea a eliberat gazul din mai multe butelii ■ explozia care a urmat i-a provocat fiului de 7 ani arsuri de gradul I şi II ■ mama copilului cere daune de 100.000 de euro şi 3.000 de lei ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au finalizat procedura de Cameră preliminară şi au dispus începerea procesului în cazul bărbatului care era să-şi ucidă fiul minor într-o explozie provocat de el.

Pietreanul Ştefan Bocancea, de 40 de ani, a fost trimis în judecată pentru svîrşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi distrugere.

„În temeiul art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei, prin rechizitoriul nr. 40/118/P/2021 din 02.04.2021 emis de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, privind pe inculpatul trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art.32 Cod penal raportat la art.188 Cod penal, cu referire la art.199 alin.1 Cod penal şi distrugere, prevăzută de art.253 alin.4 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.1 Cod penal şi art.38 alin.2 Cod penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpat. Constată că inculpatul a fost asistat de avocat ales“, conform instanţei.

De acum procesul intră în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori. În cauză sînt mai multe părţi civile, iar mama minorului, fosta soţie a inculpatului, cere suma cea cea mai mare, respectiv 100.000 de euro, daune morale şi 3.000 de lei, daune materiale.

Alţi cîţiva vecini cer sume cuprinse între 350 şi 15.000 de lei, bani pentru repararea caselor după pagubele provocate de explozie. Fapta a avut loc pe 27 ianuarie 2021 într-un bloc din Piatra Neamţ, cînd individul a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiu, intenţia fiind de a se răzbuna pe soţia care divorţase de el.

Din datele anchetei rezultă că Ştefan Bocancea a premeditat fapta, neîmpăcîndu-se cu ideea că a pierdut custodia copilului rezultat dintr-o scurtă căsnicie. Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală. Şi-a violat soţia, intrînd fără drept în casa în care aceasta stătea, lucru pentru care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Înainte de data exploziei, Bocancea nu i-a reîncredinţat fostei soţii copilul, deşi magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ, prin decizia de divorţ a părinţilor, stabiliseră termene clare cînd minorul trebuia să stea cu mama şi cînd ar fi trebuit să fie la tată. Pe 27 ianuarie 2021, cînd fosta soţie l-a anunţat că va veni după copil, deoarece nu îi fusese dat după perioada cît a fost lăsat să stea cu tatăl, acesta a ameninţat că va provoca o explozie. I-a trimis fostei neveste un mesaj, iar aceasta, speriată, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112.

Forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat, dar la apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii, a dat foc la nişte haine, iar în urma acumulării de gaze s-a produs explozia urmată de un incendiu. Minorul a fost scos din imobil de un poliţist, fiind transportat la Spitalului Sfînta Maria din Iaşi cu arsuri de gradul I şi II pe 7 – 9% din corp, pe faţă, scalp, urechi şi mîini, şi escoriaţii pe mîini şi picioare. Leziunile au necesitat pentru vindecare 22- 25 de zile de îngrijiri medicale. Şi inculpatul s-a ales cu arsuri şi a fost internat la Spitalul Roman. Pe 11 februarie a fost adus în faţa instanţei, fiind arestat preventiv.

„Vreau să recurg la un gest extrem“

Pe 27 ianuarie 2021, Bocancea a dat mai multe mesaje pe pagina de Facebook BZI.ro (Bună Ziua Iaşi), în care afirma că este dispus să recurgă la orice gest doar pentru a nu ceda copilul. Reporterii bzi.ro au vorbit cu acesta încercînd să îl convingă să renunţe, ulterior sunînd la Poliţia Neamţ.

Într-o discuţie telefonică, pietreanul susţinea că trăieşte o dramă şi are de gînd să recurgă la un gest extrem: „Nu ştiu ce va fi. Nu mai pot. Toate şicanele posibile mi le- au făcut. Au vrut să mă dea cu maşina în şanţ. Vă arăt video cu maşini negre trimise după mine. Am fost condamnat fără motiv. Sunt nişte abuzuri mari. Am vrut să dau pe faţă toate acestea, dar nimeni nu m-a ascultat. Nici un poliţist, nici un procuror“.

Apoi, plîngînd, a continuat: „Am ajuns la căpătul puterilor. Vreau să recurg la un gest extrem. Copilul este la mine, nu vreau să îl dau mamei pînă nu mi se face dreptate. Am fost condamnat la 4 ani cu suspendare pentru viol. Mama copilului a vrut să întreţină relaţii sexuale cu mine, iar mai apoi a mers la poliţie să facă plîngere că să poată să profite în instanţă, să mă distrugă“.

Iată ce mai afirma Bocancea în dialogul cu reporterul de la BZI.ro: „De duminică m-am izolat în casă cu fiul meu pentru a-mi cere dreptatea. Astăzi este ultima masă pentru care mai am ceva să îi dau. Am fost sunat de la poliţie să ies afară. Nu pot face acest lucru deoarece să (probabil a vrut să scrie sunt – n.red.) trecut de pragul psihologic de dialog şi oncredere (probabil încredere – n. red.). Nu vreau decît dreptate. Am ajuns la capătul răbdării ca om. Dacă vor încerca să intre trebuie să recurg la ce nu vreau să fac!“.

Judecătoria Piatra Neamţ, prin decizia de divorţ, a stabilit termene precise, pe zile şi ore, cînd minorul trebuia să stea cu mama şi cînd ar fi trebuit să fie la tată.

FOTO BZI.ro

Citește știrea

Trending