Contactează-ne

Actualitate

CSM Ceahlăul – Unirea Dej: 1-0. Victorie muncită şi cu emoţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

CSM Ceahlăul s-a impus la limită în partida disputată cu FC Unirea Dej, vineri, 29 septembrie, pe stadionul din Piatra Neamţ. Soarta celor trei puncte a fost hotărâtă de golul marcat de Neicuţescu, în minutul 72, scorul final fiind 1-0 pentru gruparea din Piatra Neamţ.

Însă victoria Ceahlăului nu a fost deloc una facilă, ba din contra, iar cele trei puncte au fost obţinute cu mari emoţii şi cu aportul portarului Krell, care în minutul 86 a avut două parade senzaţionale în faţa atacanţilor adverşi, care au şutat pe rând spre poartă însă au fost blocaţi de goalkeeper-ul austriac.

În primele momente după fluierul de început, vedetele au fost membrii galeriei Gate 7, care au afişat trei bannere cu următoarele mesaje: „Cu Pîntea şi cu Ciobanu nu-ţi mai ajungea salariul”, „Transferuri făcute doar pentru comisioane” şi „Singura ta realizare ar fi demisia de onoare”, cel vizat fiind preşedintele clubului, Marin Mitran.

Acesta este contestat de galerie, şi nu numai, fiind acuzat că a adus jucători fără valoare, cei mai des nominalizaţi fiind Josemar – între timp plecat, şi Selmani, iar, în plus, din cauza lui ar fi fost îndepărtaţi de la club – sub formă de împrumut la alte echipe, jucători iubiţi de suporteri, cum ar fi Pîntea şi Ciobanu.

Revenind la jocul de vineri, Ceahlăul pare a-şi fi regăsit apetitul ofensiv, însă a suferit din nou la finalizare. A dominat steril aproape tot meciul şi a reuşit să înscrie abia în minutul 72, după o fază lucrată de Llullaku, care a centrat perfect în careu pentru Neicuţescu. Şi acesta şi-a făcut cel mai frumos cadou, marcând de ziua sa de naştere.

După marcarea golului Ceahlăul a suferit din nou, a cedat centrul terenului şi a făcut un pas în spate, iar cei de la Unirea Dej şi-au creat ocazii ce au culminat cu faza de atac din minutul 86, însă Krell a fost la post. Oricum, este evident că echipa galben-neagră mai are de lucrat la gestionarea meciului după ce înscrie.

Cât priveşte schimbările, de data aceasta jucătorii introduşi au avut un randament mult mai bun, decât în meciul de la Clinceni de exemplu, pierdut în faţa formaţiei Metaloglobus. Astfel, Larrauri a mai mişcat la mijlocul terenului, iar Sergio Cortelezzi, care a debutat pentru Ceahlăul, a părut că poate fi acel număr 9 atât de aşteptat de tribune.

S-a luptat cu fundaşii adverşi, a câştigat baloane în jocul aerian, pe post de pivot care să distribuie mingi pentru coechipieri şi, în general, a contribuit la efortul echipei de a ţine mingea cât mai departe de careul propriu, în ultimele minute ale partidei.

În general lumea a plecat mulţumită de la stadion şi toţi aşteptau „şedinţa de la ora 9”, evident în contextul bannerelor afişate de peluză.

Filmul meciului

Peluza afişează bannerele ce îl vizează pe preşedintele Mitran şi scandează „Demisia, demisia”

min.9 – Llullaku reia cu capul din careul advers, dar peste poartă

min. 13 – Denis Golda, bine angajat în atac, trage mult peste poarta lui Krell

min. 33 – Albino şutează puţin pe lângă poartă, din marginea careului

min. 36 – Savu şutează slab din poziţie bună, apără fără probleme Trip

min. 39 – fază bună de atac pentru Ceahlăul, dar Petre e blocat bine în mijlocul careului de un fundaş advers

min. 45 – fază prelungită de atac a Ceahlăului, şutul lui Neicuţescu este blocat, Akwasi şutează şi el, dar fără a modifica tabela, urmează o centrare de pe partea stângă, mingea este reluată spre poartă însă un jucător de la Unirea Dej salvează de pe linia porţii

min. 49 – cartonaş galben Daniel Pop

min. 51 – Petre îl angajează bine în careu pe Albino, dar acesta nu reuşeşte preluarea şi mingea ajunge în braţele lui Trip

min. 53 – Savu şutează puţin pe lângă poartă din marginea careului

min. 57 – Llullaku centrează bine însă un fundaş advers respinge in-extremis

min. 62 – şutul lui Petre e respins în corner

min. 63 – Petre execută o lovitură de la colţ, Llullaku, nemarcat, reia cu capul puţin peste poartă

min. 66 – şut Piftor, prins de Krell

min. 72 – 1-0. Llullaku recuperează o minge în marginea careului, intră în suprafaţa de pedeapsă, centrează perfect pentru Neicuţescu, iar acesta împinge balonul în poartă

min. 77 – cartonaş galben Cortelezzi

min. 82 – Unirea Dej trece pe lângă egalare, după o centrare în careu, o recentrare cu capul de pe partea stângă, dar un atacant advers reia puţin pe lângă poartă

min. 86 – Krell salvează cele trei puncte după ce intervine providenţial la două şuturi expediate în decurs de câteva secunde de atacanţii celor de la Dej

min. 87 – şutează Şuteu, apără Krell

min. 88 – cartonaş galben Larrauri

Echipele

CSM Ceahlăul: Stefan Krell, Bogdan Bacalu (min. 62 Alexandru Fărăgău), Mario Petkov, Stejărel Vişinar, Pedro Albino, Wiredu Akwasi, Mihael Onişa (min. 62 Pierantonio Larrauri), Marius Savu (min. 74 Tudor Oltean), Patrick Petre (min. 90 – Joao Jaquite), Mihai Neicuţescu, Azdren Llullaku (min. 74 – Sergio Cortelezzi).

FC Unirea Dej: Iulian Trip, Claudiu Zamfirescu (min. 83 – Mihai Kereki), Daniel Pop, Cristian Chira, Alexandru Şuteu, Adrian Pop, Aurelian Ciuciulete, Victor Stancovici (min. 83 – Mario Geană), Florin Blaj (min.59 – Gabriel Fulga), Sergiu Ciocan, Denis Golda (min. 59 – Alexandru Piftor).

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Todiroae

    30 septembrie 2023 at 1:25 PM

    19h30m

    Goool Ceahlăul.

    29-09-2023

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending