Contactează-ne

Fotbal

CSM Ceahlăul, au renăscut speranţe pentru promovare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pietrenii au învins, 3-0, pe KSE Tîrgu Secuiesc ■ Ceahlăul s-a apropiat de 4 puncte de lider, Aerostar pierzînd acasă ■ Ozana Tîrgu Neamţ a bătut, 3-2, pe Oţelul Galaţi ■

Etapa a XIV-a din Liga 3, Seria 1, a fost una fastă pentru grupările nemţene din acest eşalon. Vineri, 22 noiembrie, Ceahlăul a înregistrat un succes clar cu KSE Tîrgu Secuiesc, scor 3-0, iar Ozana Tîrgu Neamţ a învins pe Oţelul Galaţi, 3-2.

Pentru pietreni, disputa cu covăsnenii se anunţa grea, pentru că erau indisponibilităţi în lot, „cauzate de accidentări şi motive mai puţin aşteptate“, după cum se arată într-un comentariu de pe site-ul clubului.

„Motivele mai puţin aşteptate“ se refereau la faptul că unii jucători străini par a nu mai dori să joace la Piatra Neamţ, invocînd diverse. Etapa a adus pentru Ceahlăul şi ceea ce aştepta – pasul greşit al liderului, Aerostar pierzînd, neaşteptat, pe propriul teren, 0-1, cu CSM Focşani.

Astfel, gruparea de sub Pietricica s-a apropiat la 4 puncte de băcăuani, dar Foresta Suceava şi Bucovina Rădăuţi „suflă în ceafă“. Scorul din etapa trecută reflectă realitatea din teren, pietrenii atînd o lovitură de la 11 metri şi alte ocazii foarte bune de a înscrie.

Omul meciului a fost de această dată mijlocaşul Vasile Petra, cel care a realizat o „dublă“ în minutele 43 şi 90, celălalt gol fiind marcat de fundaşul Fomba Bourama, minutul 56, în urma unui corner. Cît priveşte golurile marcate de Petra, primul a fost tot în urma unui corner, iar golul cu care a închis jocul a fost o scătiţă din interiorul careului mare al oaspeţilor.

Evoluţii bune au avut toţi jucătorii, de apreciat că în nota echipei au evoluat şi portarul Marius Chelaru şi fundaşul Ionuţ Covasan, ambii aflaţi la prima apariţie pentru CSM Ceahlăul ca titulari în acest sezon. Mai mult, Toma a dat două pase de gol după ce a ratat un penalty, minutul 18, iar Pîntea a impulsionat atacul în partea stîngă şi putea să marcheze în cîteva rînduri.

Victoria obţinută în etapa a XIV-a 3 a fost dedicată de antrenorul Ştefan Stoica suporterilor care au fost în număr ridicat la fiecare joc de acasă din acest tur de campionat. Chiar şi la ultimul meci au fost în tribune ceva mai bine de 100 de persoane care au urmărit jocul la zero grade Celsius.

„Doresc să transmit mulţumiri spectatorilor, în primul rînd pentru că au fost alături de noi şi la acest meci, unul care s-a jucat la zero grade. A fost frig, dar le dedicăm victoria, una obţinută pe merit. Felicit şi jucătorii pentru modul în care au evoluat. Am ajuns să mai avem patru puncte distanţă faţă de lider şi mergem la Galaţi cu încredere“, a declarat Ştefan Stoica, antrenor principal CSM Ceahlăul.

În ceea ce priveşte jocul de la Tîrgu  eamţ, gazdele de la Ozana au reuşit o prestaţie spectaculoasă, cu goluri şi faze frumoase. Fotbaliştii antrenaţi de Daniel Zavate au învins cu 3-2 pe Oţelul, toate golurile fiind înscrise în prima repriză. Au marcat Huţanu şi Zaharia pentru gazde, primul reuşind o dublă în minutele 24 şi 45 plus 1, respectiv Matei pentru gălăţeni.

„Partida a fost una frumoasă, plăcută ochiului, chiar dacă vremea nu a fost una excelentă pentru fotbal. Scorul a fost deschis de către gălăţeni prin Matei, acesta marcînd după o pasă primită de pe partea dreaptă de la Cîrjan. Ozana a egalat în minutul 24 prin Huţanu, fundaşul marcînd dintr-un şut din prima, după o respingere a fundaşilor adverşi, pentru ca, doar patru minute mai tîrziu, acelaşi Matei să îi aducă pe cei de la Oţelul din nou în avantaj, cu un şut cu latul din interiorul careului. Egalitatea avea să fie restabilită în minutul 30 de către principalul marcator al Ozanei în acest sezon, Alexandru Zaharia, acesta înscriind cu o lovitură de cap, după o centrare excelentă a lui Balint de pe partea stîngă. Golul victoriei Ozanei avea să vină în prelungirile primei reprize, Huţanu reuşind dubla cu un şut splendid în plasa laterală, după o diagonală perfectă trimisă de către Balint“, se arată pe pagina de Facebook a clubului tîrgnemţean.

„Jocul nostru pe faza ofensivă ne-a ieşit destul de bine, însă pe faza defensivă, chiar am vorbit toată săptămîna cu ei, se pare că s-a văzut puţina lejeritate la marcaj, în special la Cîrjan şi Matei. Pînă la urmă totul a ieşit bine, am avut chiar şi cateva bare, importantă fiind victoria şi cele trei puncte“, a declarat antrenorul Daniel Zavate.

Etapa viitoare, Ceahlăul are meci la Oţelul, iar Ozana la Ştiinţa Miroslava. Iată şi alte rezultate înregistrate în etapa a XIV:  FC Botoşani II – Ştiinţa Miroslava 0-2; CSM Paşcani – Sporting Lieşti 0-10; CSU Dunărea de Jos Galaţi – Bucovina Rădăuţi 0-2; Foresta Suceava – Şomuz Fălticeni 4-1 şiHuşana Huşi – CSM Bacău 3-1.

 

FOTO Gelu CRACANĂ

Advertisement
Trending