Contactează-ne

Actualitate

Cruciada Europei, sub pretextul eliberării Ucrainei

Știre publicată în urmă cu

în data de

În perioada secolelor XI-XIII, Europa occidentală organiza expediţii armate, sub pretextul eliberării Ierusalimului de sub dominaţia turcilor. Expediţiile erau organizate cu binecuvântarea interesată a Vaticanului care, uneori, nu se limita la a da numai binecuvântarea, dădea şi banii necesari. Astăzi, aceeaşi Europă se mobilizează intens, cu binecuvântarea interesată a SUA, să elibereze Ucraina de sub ocupaţia ruşilor.

Diferenţa dintre turcii de atunci şi ruşii de acum constă doar dintre religiile lor. În rest, şi turcii, şi ruşii sunt aliniaţi aceloraşi principii imperiale. La sfârşitul lunii aprilie a anului în curs, la o bază militară a SUA de pe teritoriul Germaniei, s-a dat semnalul declanşării ultimei cruciade a Europei pentru eliberarea Ucrainei. Preşedintele SUA, Joe Biden, a convocat la baza militară reprezentanţi a 40 de state, inclusiv cele 30 din NATO, pentru a stabili cu ce va contribui fiecare la această cruciadă.

Pentru a elimina din start fripturiştii de la masa rotundă a cruciaţilor, Biden şi-a etalat darul SUA pentru Ucraina, nici mai mult, nici mai puţin decât 40 de miliarde de dolari, dintre care 20 de miliarde numai pentru arme şi muniţii. Anterior, pentru cei 40 de cruciaţi invitaţi avusese loc o prezentare promoţionala a armamentului producătorilor americani, experimentat în teste directe pe frontul din Ucraina, pentru a fi etichetat ca eficient. Practic, la baza militară din Germania, sub pretextul declanşării cruciadei de eliberare a Ucrainei, s-a ţinut un târg de prezentare cu vânzare a armamentului american, declarat trebuincios Ucrainei.

În timpul acesta, preşedintele Ucrainei, Zelenski, făcea reclamă în direct pentru armamentul Marii Britanii, promis de premierul Boris Johnson, stârnind nedumerire printre cruciaţi şi mai ales în SUA. Referitor la sancţiunile de aplicat Rusiei, preşedintele Joe Biden le-a motivat că „vrem să vedem Rusia slăbită în aşa măsură, încât să nu mai poată face genul de lucruri, pe care le-a făcut invadând Ucraina“. Ce spunea Biden nu reprezenta decât visul de aur al omenirii, cel referitor la pace şi stabilitate.

Dar se vede faptul că acest vis este selectiv, deoarece nu se aplică deopotrivă oricărui agresor, ci doar Rusiei.Omenirii trebuie să-i intre bine în cap, dacă agresorul este Rusia, trebuie condamnat, iar dacă este SUA ori NATO, trebuie glorificat. Că dacă mori ucis de o bombă rusească este o tragedie, fiind sortit să ajungi în iad. Dar dacă mori de o bombă americană este o fericire de-a dreptul, ajungi direct în rai.

Marele „Summit istoric“ NATO de la Madrid

Cu toate binecuvântările NATO, via SUA, cruciada antirusă se urneşte greu, cu mari reţineri, motivate de efectul de bumerang al sancţiunilor aplicate Rusiei. S-a pus problema punerii piciorului în prag, aşa că în data de 30 iunie a.c., la Madrid a fost convocat urgent un Summit NATO, care s-a autointitulat a fi fost „Summit istoric“. Pentru creşterea coeziunii şi determinării interne, membrii NATO şi-au adus pentru prima oară şi soţiile sau soţii, după caz. Această premieră ar putea justifica calificativul de „Summit istoric“.

Conform declaraţiei oficiale, summitul ar fi fost istoric, deoarece cu această ocazie, componenţa NATO s-a lărgit de la 30 de state, la 32 de state, Suedia şi Finlanda primind aprobarea să adere, punând banul jos. Mult mai plauzibilă este însă altă explicaţie pentru calificativul de „summit istoric“. Cu ocazia acestui Summit, pentru prima oară după 1991, NATO şi-a descoperit în sfârşit raţiunea de a exista. Până la 1 iulie 1991, raţiunea de a exista a NATO era justificată de prezenţa Pactului de la Varşovia, condus de URSS.

NATO s-a înfiinţat în 1949, motivând că URSS reprezintă un pericol real pentru SUA şi Europa. La 14 mai 1955 s-a înfiinţat Pactul de la Varşovia, ca reacţie la înfiinţarea NATO, dar şi la „înarmarea“ Germaniei de Vest, care a fost astfel inclusă în NATO. Raţiunea de a exista a Pactului de la Varşovia, era chiar ameninţarea pe care o reprezenta NATO. Pactul de la Varşovia a fost o alianţă militară a ţărilor comuniste din Estul Europei, care urmărea să echilibreze prezenţa NATO în Europa.

La 1 iulie 1991, Pactul de la Varşovia s-a desfiinţat, lăsând NATO fără obiectul muncii, care şi-a căutat de treabă prin Orient, Afganistan, Serbia şi aiurea pe glob. NATO îşi caută şi acum de treabă, amestecându-se în conflictul intern din Ucraina, care nu are nicio legătură cu obiectivele alianţei nord-atlantice, dar are legătură cu existenţa Rusiei. Aflat în plină criză existenţială, NATO urmăreşte extinderea conflictului intern dincolo de graniţele Ucrainei, profeţind că Rusia va ataca întreaga Europă, în avântul ei expansionist.

Prima, la intrarea în această conflagraţie, s-a înfipt Marea Britanie, şi este de presupus că aceasta ar fi fost deja în război cu Rusia, dacă premierul Boris Johnson nu ar fi fost obligat de propriul partid să demisioneze pe 7 iulie din funcţie. Summitul NATO de la Madrid a fost in mod real istoric, pentru că a decretat pentru prima oară că „Federaţia Rusă reprezintă cea mai semnificativă şi directă ameninţare la adresa securităţii aliaţilor şi a păcii şi stabilităţii în spaţiul euro-atlantic“.

În sfârşit, NATO şi SUA, au definit principalul obiectiv al preocupărilor lor, care netezeşte calea spre cel de al Treilea Război Mondial. Summitul este istoric şi pentru că tot la Madrid, NATO a stabilit că rămâne singurul organism din lume care poate decide declanşarea unui război împotriva unui stat considerat „o ameninţare“. Nu trebuie să ne ducem după fentă, pentru a scăpa din vedere, fie şi preţ de o secundă, că acest NATO este sub controlul total al SUA, cărora le aparţine în realitate decizia.

Summitul este istoric, pentru că în sfârşit americanii se pot felicita că au reuşit să-şi tragă dreptul de a declanşa un război cu Rusia, visul american încă de pe vremea preşedintelui Truman. Oricând, autorităţile americane pot croşeta un pretext, după acelaşi model al poveştii cu armele de distrugere în masă din Irak, care pentru a se dovedi că nu au existat, a fost nevoie de un război şi o sută de mii de irakieni morţi. Astăzi, sunt semne de îngrijorare, atât din cauza intervenţiei directe a Rusiei în Ucraina, cât şi din cauza intervenţiilor indirecte ale SUA şi NATO în Ucraina.

Sunt semne de îngrijorare şi în ce priveşte efectul de bumerang asupra populaţiei Europei a sancţiunilor economice aplicate Rusiei. Este de notorietate faptul că administraţia de la Washington este implicată pe tot mapamondul în acţiuni care să le asigure siguranţa sferelor de influenţă şi loialităţile necesare. Pentru a-şi aplica eficient politica externă, Washingtonul are nevoie de idioţi utili în fiecare colţ de lume. Pe teritoriul Ucrainei, SUA duce un război prin procură cu Rusia, război pe care administraţia americană a pariat că-l va câştiga Zelenski, cu ajutorul ei.

La rândul său, preşedintele Zelenski a pariat pe sprijinul Marii Britanii, dar premierul acesteia, pe 7 iulie l-a abandonat, dându-şi demisia.Zelenski nu are dileme morale, când declară că „agresorii trebuie confruntaţi oriunde ar apărea“, deşi el se împiedică la tot pasul prin Kiev de consilieri şi mercenari americani, care şi-au făcut mâna prin Afganistan, Irak sau Serbia. După „Summitul istoric“ de la Madrid, Biden a mai făcut o convocare, ocazie cu care a lansat un grandios proiect privind „Reconstrucţia Ucrainei“, ca urmare a directivei lui Zelenski, că „Reconstrucţia Ucrainei este o sarcină a lumii democratice“.

Directivă care îl absolvă de orice responsabilitate, chiar dacă până la invazie, Armata Ucraineană a bombardat şi omorât în draci prin Dombas.Uniunea Europeană, Marea Britanie şi mai ales SUA, s- au angajat ferm să suporte costurile de reconstrucţie, iar sumele avansate sunt colosale, de ordinul sutelor de miliarde de dolari. Cu privire la şansele de aplicare a unui astfel de proiect, câteva lucruri sunt necesar de a fi precizate.

În primul rând, Ucraina nu se află în cazul aplicării „Planului Marshall“ al SUA pentru reconstrucţia Europei, ca urmare a celui de al Doilea Război Mondial. Alte vremuri. În al doilea rând, reconstrucţia se referă la obiectivele bombardate, care se află majoritar pe teritoriile ocupate de ruşi. Aceste obiective vor fi reconstruite cu efort rusesc, nu cu efort american sau european. Dacă aceste obiective vor fi recucerite de către ucraineni, atunci se poate discuta despre aportul american şi european. Dar momentul unei astfel de discuţii se îndepărtează pe măsură ce NATO înarmează Ucraina.

Lecţiile războiului din Ucraina

Fiecare avans militar al ruşilor în Ucraina lărgeşte breşa în solidaritatea occidentală, semn că se face din ce în ce mai simţit efectul de bumerang al sancţiunilor heirupiste aplicate Rusiei. Încă din primele zile ale invaziei Ucrainei, Occidentul s-a repezit cu coarnele înainte ca un taur, care vede roşu în faţă, fără să prevadă că efectul va fi un dezastru pentru el. Occidentul a făcut o eroare de începător, când şi-a închipuit că doar ruşii vor fi singurii care vor avea de suportat costurile suplimentare ale sancţiunilor aplicate.

Occidentul, în frunte cu SUA şi Anglia, nici nu şi-au închipuit că sancţiunile aplicate ruşilor vor avea ca efect de bumerang autodistrugerea, planificată de ruşi. Efectele războiului din Ucraina sunt surprinzătoare. Acestea ne-au desluşit adevăratele faţete ale realităţii, nu cele ale propagandei. În primul rând, chiar dacă unora nu le place, suntem obligaţi să înţelegem că un astfel de război este o operă comună a întregii comunităţi internaţionale, nu doar hachiţele vreunui lider (Putin în cauză) sau a vreunei clici de oligarhi.

Acest război ne-a obligat să căutăm adevărul, pentru ascunderea căruia s-au mobilizat toate resursele democratice. Au fost emise legi care să blocheze adevărul la mantinelă, pentru a nu fi perceput. S-a dovedit că cea mai mare catastrofă nu este războiul, ci minciunile şi manipularea.

Acest război ne-a împărţit în proputinişti şi antiputinişti, fără să se ţină cont că există şi opţiuni terţe. Că în afară de alb şi negru, predomină griul. Războiul ne-a învăţat să înţelegem că răul nu vine dintr-o singură sursă, dar nici binele nu este monopolul cuiva. Ne- a învăţat că răul nu se reduce la acţiunea în sine a Rusiei, ci cu mult mai mult.

Răul înseamnă şi cauzele care au declanşat astfel de acţiuni, precum şi reacţia nechibzuită a Occidentului. Pentru a obţine o stare de echilibru, este necesară o negociere şi o reevaluare a acţiunilor Rusiei, în perspectiva noilor realităţi istorice. Este evident că Occidentul a blocat orice deschidere pentru negocieri, blocaj pe care Zelenski îl păzeşte cu străşnicie, pentru ca ziua de mâine să rămână un obiectiv îndepărtat şi imprevizibil.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul de Neamţ ameninţă cu judecata liderii PNL

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, Adrian Niţă, spune că îi va da în judecată pe liderii liberalilor nemţeni, după ce aceştia au făcut public un comunicat de presă în legătură cu lucrările efectuate pe podul de pe drumul naţional DN2, la intrarea în municipiul Roman.

Prefectul s-a declarat deranjat de “minciunile și calomniile pe care semnatarii acestui comunicat le-au făcut la adresa mea” şi face precizarea că “îi voi chema în judecată pentru a răspunde civil pentru prejudiciul de imagine pe care mi l-au produs”.

El mai spune şi care este motivul pentru care a luat această decizie: “Această decizie am luat-o deoarece nemțenii nu sunt datori să asiste la bălăcărelile publice proliferate de politicieni care nu s-au remarcat în activitatea lor politică și administrativă decât prin circ și comportament de mahala”.

În ceea ce priveşte starea şi evoluţia lucrărilor la pod, în comunicatul de presă emis de prefect se fac următoarele precizări:

“Reprezentanții DRPDP Iași ne-au comunicat că această activitate a fost contractată de o firmă specializată respectându-se procedurile legale. Operațiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor, montarea rosturilor noi.

Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilatație are termen de finalizare de cel puțin 5 zile/fir. Termenul nu poate fi devansat deoarece sunt folosite în procesul tehnologic betoane speciale cu termen strict de întărire și protecție. Având în vedere complexitatea operațiunii și instalațiile folosite, activitatea nu se poate desfășura pe timpul nopții, ci doar pe timpul zilei. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operațiuni și nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul contractual de finalizare a lucrării este sfârșitul lunii august a.c.

Se încearcă finalizarea lucrărilor într-un timp mai scurt, dar fără a fi afectate etapele tehnologice”.

Citește știrea

Actualitate

Calvarul va mai dura. Cozi de kilometri pe E-85, din cauza lucrărilor de la podul de Horia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ neexistînd rută alternativă, cozile de maşini se întind pe 6-7 kilometri în ambele sensuri ■ problema descongestionării traficului nu are soluţie ■ lucrările ar trebui să fie terminate la finalul lunii august ■

Direcţia Regională de Drumuri Iaşi a început reparaţii la mai multe poduri din raza sa de responsabilitate, printre acestea numărîndu- se şi lucrarea de la cel de Horia, care asigură accesul prin Roman, pe E-85, spre Suceava, Iaşi sau Bacău. Numai că, pe ambele sensuri, zilnic, aglomeraţia depăşeşte limitele normalului.

Se formează cozi de 6-7 kilometri pe ambele sensuri, lucru care irită la maxim conducătorii auto, sau pe cei care tranzitează zona, fiind în concediu. Florin Marius Sima, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Pentinenciare, filiala Bacău, care face naveta, are de fiecare dată probleme, fiind nevoit să plece că cel puţin o oră înainte, pentru a nu întîrzia la serviciu.

„Traficul este îngreunat şi la modul glumeţ aş spune că ar trebui să se aducă un bac care să folosească la traversarea rîului Moldova. Fac naveta de la Roman la Bacău şi de la începutul lunii am mari probleme, pentru că trebuie să iau în calcul un timp suficient pentru a nu întîrzia la serviciu. Luni, 8 august, am stat în trafic 3 ore pentru a ajunge la Bacău, iar astăzi, cînd m-am întors de la Bacău am aşteptat două ore şi jumătate să intru în Roman.

Coada era pînă la Secuieni. În acest timp, la pod nu lucra nimeni. Vreo patru muncitori stăteau în staţia de benzină de la intrarea pe pod, la o cafea şi o ţigară. În coloană erau maşini cu numere din toate judeţele ţării şi foarte multe TIR-uri cu număr de Ucraina. Lumea e nervoasă, iese din maşină, înjură, dar nu are pe cine întreba ce se întîmplă, pentru că nu există cineva care să dirijeze traficul“, a declarat Florin Sima.

Purtătorul de cuvînt al DRDP Iaşi, Neculai Popovici, a declarat că lucrarea are ca termen de execuţie sfîrşitul lunii august: „Operaţiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea şi realizarea găurilor, montarea rosturilor noi. Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilataţie are termen de finalizare de cel puţin 5 zile/fir.

Termenul nu poate fi devansat, deoarece sînt folosite în procesul tehnologic betoane speciale, cu timp strict de întărire şi protecţie. Avînd în vedere complexitatea operaţiunii şi instalaţiile folosite, activitatea nu se poate desfăşura pe timpul nopţii, ci doar ziua. Totodată, în procesul tehnologic există şi pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operaţiuni şi nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul de finalizare a lucrării este sfârşitul lunii august“.

Poliţia Neamţ cunoaşte problema, dar nu are nici o pîrghie de rezolvare, ţinînd cont că nu există variantă ocolitoare. „În acest moment, valorile de trafic sînt foarte ridicate şi din cauza TIR-urilor din Ucraina, care transportă cereale spre Constanţa. Constructorul are un anumit termen de execuţie şi ne dorim respectarea lui.

Dacă lucrarea se prelungeşte, în septembrie începe şcoala şi traficului existent i se va adăuga cel specific transportului şcolar. E adevărat că nu există poliţişti care să dirijeze traficul, dar vorbind de situaţia complicată. Noi verificăm permanent valorile de trafic, pentru a nu exista incidente, dar nu ajută cu nimic“, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvînt al Poliţiei Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

VIDEO: Turist din Iaşi, accidentat de o stâncă desprinsă din Chei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Iaşi, a fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă dintr-un versant muntos din Bicaz-Chei.

“Astăzi, 10 august, în jurul orei 15.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins, accidentând o persoană.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest eveniment”, a declarat subinspector Ciofu Ramona, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conform unor surse neoficiale, în momentul în care s-a produs nedoritul incident, bărbatul era cu soţia şi cei doi copii.

Vom reveni.

UPDATE: Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportat la un spital din Iaşi.

UPDATE 2: Victima a suferit traumatisme la nivelul capului și se află într-o stare gravă – sursa ISU Neamţ

FOTO: generica

Citește știrea
AdvertisementTrending