Contactează-ne

Prima pagină

Criza apei. Municipalitatea sondează gradul de insatisfacţie faţă de serviciile ApaServ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ primăria a lansat un sondaj, punîndu-se patru întrebări referitoare la criza apei ■ spiritele politice se încing şi continuă războiul declaraţiilor politice ■ „Romanul mai are puţin şi poate fi decăzut din drepturile de a fi considerat oraş!“ spune o persoană care s-a mutat la ţară ■

Conducerea primăriei a lansat un sondaj de opinie în rîndul romaşcanilor cărora le-a ajuns cuţitul la os din cauza crizei apei. Mulţi fac chiar haz de neca . Andrei M. a compus chiar şi o poezioară: „Şi afară plouă-plouă/ Doamne, dă-ne apă nouă/ Căci la Roman nu avem/ Apă de unde să bem/ Să te speli nu mai vorbesc/ Că e lux dumnezeiesc/ Şi-o să ne pută prin case/ De la nespălate vase“.

Începând de luni, 24 octombrie, când Romanul a rămas fără apă timp de o zi şi o noapte,  conducerea primăriei a postat pe pagina de internet solicitarea ca cetăţenii să răspundă la un sondaj de opinie legat de calitatea serviciilor companiei ApaServ. La prima întrebare pe o scară de la 1 la 10, unde 1 reprezintă „complet nemulţumit“, iar 10 „Foarte mulţumit“ romaşcanii sunt rugaţi să spună dacă sunt satisfăcuţi de operator.

O a doua întrebare e cea legată de cât de des au fost afectaţi în ultimele trei luni de sistarea furnizării serviciului, cu varintele de răspuns: zilnic, săptămînal, lunar sau nu am fost afectat. Apoi urmează o întrebare referitoare la necesitatea implicării financiare a acţionarului majoritar al ApaServ, în speţă CJ. La ultima întrebare consumatorii trebuie să se pronunţe pentru rezilierea contractului şi trecerea la alt operator.

„Acest demers, de a măsura gradul de nemulţumire al romaşcanilor, face parte dintr-o serie de acţiuni iniţiate de primărie pentru a rezolva problema legată de criza apei. S-a cerut şi asociaţiilor de proprietari să monitorizeze situaţia, aşa încît Serviciul juridic al primăriei să poată să se adreseze instanţei de judecată, fiind una din probele necesare rezilierii contractului“, a precizat Dragoş Toma, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Războiul declaraţiilor politice continuă

„Nici nu mă mai interesează scuzele şi explicaţiile tehnice ale ApaServ. Am auzit prea multe în ultimele luni, am încercat să fiu înţelegător, dar nu mai putem continua aşa. ApaServ nu este o companie de furnizare a apei care vrea să ofere servicii de calitate. Este doar o vacă de muls pentru politicienii din judeţ. Singura soluţie este rezilierea contractului.

În 2009, deputatul Leoreanu (primar la vremea aceea – n.r.) ne-a vândut lui Gheorghe Ştefan (Pinalty) şi ne-a băgat în contractul ăsta păgubos, care ţine până în 2058. După aia PDL şi-a angajat acolo toate pilele. În 2016 a preluat PSD judeţul şi au început să mulgă ei vaca. Au plecat pilele PDL şi au venit cele de la PSD. Pentru că speră să câştige alegerile pentru CJ în 2024 şi să treacă ei, înapoi, pe scaunul de muls vaca, nici cei de la PNL nu vor să renunţăm la contractul cu ApaServ“, spune vicele Radu Samson.

Acesta face referire la hotărârea CL din 2020 de împuternicire a primarului în vederea rezilierii contractului cu ApaServ. „Joi, 27 octombrie, consilierii locali sunt convocaţi în şedinţă ordinară. Vor fi prezenţi consilierii de la toate partidele. E o ocazie bună să veniţi să ne cereţi socoteală“, îi îndeamnă pe romaşcani Radu Samson, în capul căruia se sparg toate oalele. Urmează apoi zeci de comentarii pe internet, dintre care cel al Mariei B. este extrem de sugestiv:

„Vă invit la mine, la ţară, să beţi apă, să vă spălaţi chiar şi rufele! În sătucul meu avem apă, fără întrerupere de la ApaVital Iaşi. Aceasta este facturată nu furată şi dată cu porţia aşa cum fac cei de la ApaServ! Romanul mai are puţin şi poate fi decăzut din drepturile de a fi considerat oraş! Asta din cauza politicienilor care s-au perindat şi au împărţit oasele de ros şi de trăit bine din bogăţiile naturale ale pământului. Şi asta cu nepăsarea şi complicitatea noastră!“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending