Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Cristalele au adus scandalul în Grãdinita „Veronica Filip“

Știre publicată în urmă cu

în data de

• educatoarele de la grupa micã fãceau sedinte de cristaloterapie în unitate • cabinetul a fost închis deoarece functiona fãrã acordul Inspectoratului Scolar Neamt •

Descinderile inspectorilor scolari la unitãtile de învãtãmînt din judet au si rezultate mai putin asteptate. Astfel, un control de rutinã la Grãdinita „Veronica Filip“ Piatra Neamt i-a lãsat cel putin surprinsi pe reprezentantii Inspectoratului Scolar Neamt. Acestia au nimerit, miercuri, 9 noiembrie, dupã ora 17, în plinã sedintã de cristaloterapie la care participau atît cadre didactice din unitate, dar si alte persoane. Surprizele au continuat sã aparã si la verificarea documentelor, descoperindu-se cã respectivul cabinet functiona fãrã acordul conducerii Inspectoratului Scolar Neamt. Oricum, legislatia nu permite desfãsurarea unor astfel de activitãti în unitãtile de învãtãmînt prescolar, mai ales dacã la ele participã persoane neverificate din punct de vedere al stãrii de sãnãtate. „Inspectorii scolari aflati în control au descoperit acest lucru accidental cînd au ajuns la grãdinitã si au gãsit cadrele didactice într-o sedintã de cristaloterapie. Activitatea a fost interzisã, iar verificãrile vor continua pentru a stabili cine este responsabil de cele întîmplate, mai ales cã directoarea unitãtii sustinea cã nu stie nimic despre aceastã activitate deoarece s-a aflat în concediu medical. În primul rînd, ar fi trebuit sã existe o adresã scrisã pentru înstiintarea Inspectoratului Scolar Neamt, dar si acordul institutiei pentru desfãsurarea unor astfel de activitãti în incinta grãdinitei. Problema e cã sînt contraindicate astfel de actiuni la care participã persoane neverificate din punct de vedere medical tocmai în spatiile în care stau copiii. Personalul grãdinitelor este verificat periodic în ceea ce priveste starea de sãnãtate, tocmai pentru a preveni îmbolnãvirea copiiilor“, a declarat profesor Mariana Rosanu, consilier de imagine în cadrul ISJ Neamt. În acelasi timp, educatoarele implicate au sustinut cã activitatea nu era ilegalã, existînd o informare verbalã a viitorului inspector pentru învãtãmîntul prescolar, Codruta Sava, educatoare la aceeasi grãdinitã. Nici prezenta unor persoane strãine în spatiile destinate copiiilor nu a fost consideratã o abatere de cãtre persoanele implicate. „Noi am vorbit cu doamna Sava si dumneaei nu mi-a interzis sã fac sedinte de cristaloterapie. Bineînteles, am cãzut de acord cã trebuie fãcute dupã plecarea copiiilor. Nu e nici o ilegalitate, motiv pentru care nici nu am primit vreo sanctiune din partea inspectoratului. Cristaloterapia e o chestiune destul de cunoscutã, la fel aromaterapia, meloterapia, fitoterapia si multe altele. E adevãrat cã au fost persoane strãine în unitate, dar nu la fel se întîmplã atunci cînd vin bunicii, vecinii sau mãtusile sã îi ia pe copiii ?“, a declarat educatoarea Elena Dumitriu.

Cristaloterapia, între terapie neconventionalã si magie Cristaloterapia este o terapie neconventionalã care utilizeazã cristalele pentru îmbunãtãtirea functionãrii cîmpului energetic uman. În cadrul sedintelor, cristalul se pune pe corpul pacientului pentru a ameliora dezechilibrele, deoarece se presupune cã adunã si dirijeazã energia în vederea vindecãrii. Cristalele sînt folosite nu doar pentru energizarea si purificarea organismului, ci si în tehnicile de meditatie sau divinatie. În aceste cazuri, ele actioneazã nu doar asupra aurei energetice si, implicit, a sãnãtãtii, ci si asupra subconstientului, influentînd comportamentul si chiar deciziile purtãtorilor. Unii practicanti mai cred si în proprietãtile magice ale pietrelor sustinînd cã, în afarã de rolul energizant si curativ, cristalele mai contribuie si la realizarea personalã a purtãtorilor, atît în ceea ce priveste banii, dragostea, cariera sau afacerile si nu numai. Pentru a avea rezultate maxime, cristalele sînt alese în functie de zodie, în ideea cã asa intrã în rezonantã cel mai bine cu cîmpul energetic al purtãtorului. Proprietãtile cristalelor erau cunoscute încã din antichitate, iar atribuirea unei pietre pretioase fiecãrei luni a anului este mentionatã chiar în Vechiul Testament. În evul mediu, rubinul era simbolul puterii si dragostei, dar multe pietre pretioase au fost considerate malefice din cauza nenorocirilor abãtute asupra proprietarilor lor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending