Contactează-ne

Actualitate

Crime oribile în Italia, noi detalii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o fetiţă a fost omorîtă în Italia, împreună cu mama ■ autor a fost fiul femeii, fratele vitreg al copilei ■ ucigaşul a tranşat corpurile, le-a pus în genţi şi le-a aruncat într-un rîu ■ rămăşiţele mamei au fost găsite, iar o parte din cele ale minorei au fost eliberate de ape abia acum ■ crima care a şocat Italia a avut loc în 2016 şi a fost comisă de un nemţean ■

Dubla crimă comisă de un nemţean, în Italia, în 2016, cînd şi-a ucis şi tranşat mama şi sora vitregă, are şi acum ecouri.

Ucigaşul, Andrei Filip, acum în vîrstă de 28 de ani, din comuna Ghindăoani, a tranşat corpurile celor două victime, le-a îndesat în genţi, şi le-a aruncat în apele unui rîu în apropiere de Verona. Cadavrul mamei a fost găsit, însă o parte din cel al fetei, în vîrstă de 11 ani, pare a fi fost eliberat de ape abia acum.

Asta deoarece seceta din ultima perioadă a dus la scăderea dramatică a cotelor rîului Adice, iar cîţiva trecători au găsit în zonă rămăşiţe umane, mai exact un craniu mic, al unui copil, potrivit Fanatik.ro. Acesta a fost trimis la Institutul de Medicină Legală al Policlinicii Borgo Roma unde vor fi efectuate analizele şi investigaţii genetice pentru a afla dacă este vorba despre copila de 11 ani ucisă de fratele vitreg.

Anchetatorii cred ca aceste rămaşiţe ar putea fi ale Larisei Elena Mihăilescu, ucisă pe13 februarie 2016 în casa din Albaredo d’Adige. Curtea de Apel din Venezia a redus la 30 de ani pedeapsa în cazul lui Andrei Filip, după ce prima instanţă, Curtea cu Juri Verona, decisese detenţia pe viaţă. În dosarul oribilelor crime a mai fost decisă o condamnare. Este vorba despre prietena de la acea vreme a lui Filip, tot o nemţeancă, Loredana N., de 17 ani la data crimei, care a primit 14 ani şi 8 luni, pentru că l-a ajutat să scape de cadavre.

Andrei Filip a fost acuzat că pe 13 februarie 2016 şi-a ucis şi tranşat mama, Mirela Bălan, de 41 de ani, şi sora vitregă, Larisa, de 11 ani, în urma unui acces de furie inexplicabil. Crima s-a petrecut în localitatea  Albaredo d’Adige, din apropiere de Verona, părţi din cadavre fiind împachetate în genţi şi aruncate în rîul Adige.

Dată fiind grozăvia comisă de român, autorităţile italiene au organizat conferinţe de presă, dezvăluind amănunte şocante. Detaliile dublei crime au fost făcute publice de colonelul Pietro Oresta, comandant provincial al carabinierilor din Verona şi de căpitanul Lucio De Angelis, comandant al Unităţii din Legnano, care a coordonat anchetele. „Andrei Filip a fost mereu lucid şi cu sînge rece“, l-au descris carabinierii, după ce acesta a mărturisit dublului omor comis pe 13 februarie.

„Am tăiat capul mamei mele şi mi-am ştrangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei“, ar fi detaliat nemţeanul, fără nici o urmă de regret.

Ca mărturie a sîngelui său rece investigatorii au subliniat că Filip a încercat să inducă în eroare ancheta şi să facă să se creadă că mama şi-a luat viaţa. I-a luat poşeta şi a aruncat-o într-un alt loc de lîngă rîu decît cel unde a aruncat genţile cu resturile umane, depistat de cîinii de urmă. Suspectul a recunoscut acuzaţiile după circa patru ore de audieri

„Nu a arătat nici cel mai minim semn de regret, demonstrînd un sînge rece care ne cutremură cu adevărat. În timpul interogatoriului a cerut o ţigară şi să meargă la toaletă. Lucid, rece şi în special fără remuşcări pentru faptele sale, aproape părea că povestea un fapt comis de altcineva, ca şi cînd ar fi văzut un film“, declara colonelul Pietro Oresta.

De faţă la atentatul sîngeros a fost şi prietena acestuia, în vîrstă de 17 ani atunci, cea de la care a pornit conflictul între fiu şi mamă. Fata venise în Italia cu Filip, locuiau împreună cu viitoarele victime, nu aveau nici o sursă de venit şi se pare că mama nu prea era de acord cu relaţia fiului. Adolescenta a relatat că femeia dorea să o dea afară din casă, din acest motiv au avut loc certuri care au răbufnit în seara de 13 februarie 2016 şi că, de frică, n-a putut interveni.

A auzit conflictul dintre tînăr şi mamă, iar într-un moment de furie el a încercat să o ucidă pe Mirela Bălan şi ar fi strîns-o de gît. Nu a reuşit să-i ia viaţa, astfel încît s-a înarmat cu un cuţit de bucătărie şi i-ar fi tăiat gîtul. La scurt timp şi-a făcut apariţa sora vitregă, Elena Larisa, iar ucigaşul s-a temut că aceasta a văzut crima şi îl va da de gol. În aceste condiţii, a luat decizia de a-i lua viaţa minorei, ştrangulînd-o.

În aceeaşi seară, cu acelaşi cuţit de bucătărie cu care i-a luat viaţa mamei, Andrei Filip a tranşat cele două cadavre. Ulterior, părţi din cele două trupuri au fost îngrămădite în trei trolere, pe care Filip le-a aruncat în apele rîului Adige. Iubita de 17 ani a criminalului a mai susţinut că s-a făcut curăţenie în casă, fiind şterse cu un mop toate urmele de sînge, iar ustensila casnică a fost arsă în crucea nopţii, în garajul imobilului.

Mai apoi, adolescenta a relatat că i-a fost foarte frică pentru viaţa ei şi ar fi invocat faptul că îi expiră cartea de identitate, astfel încît era necesar să se întoarcă acasă. Au plecat din Verona împreună, chiar a doua zi, cu un microbuz şi fiecare a mers la casa lui din România. Andrei Filip nu a stat decît o zi cu tatăl lui, căruia i-a relatat că trebuie să se întoarcă în Italia deoarece mama şi sora lui ar fi dispărut. A plecat singur, fără iubită, ajungînd pe 20 februarie, dată la care a şi fost reţinut de carabinieri.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Asociația „Culiță Tărâță“, un real sprijin pentru Spitalul Municipal de Urgență din Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență a anunțat finalizarea unei noi investiții în unitatea sanitară, ea fiind realizată grație unei sponsorizări. Este vorba de modernizarea accesului în Centrul de Primiri Urgențe, prin fonduri asigurate de omul de afaceri Mihai Tărâță, președintele Asociației „Culiță Tărâță“.

„Datorită unei sponsorizări a Asociației «Culița Tărâță», a fost schimbat întreg sistemul de acces în Centrul de Primiri Urgențe Roman. Investiția este în valoare de 103.969 de lei cu TVA inclus. Au fost schimbate ușile automate de acces în Centrul de Primiri Urgențe, ușă triaj central, ușă hol, montîndu-se opt confecții din tîmplărie de aluminiu, echipate cu geam tip comex (uși culisante aferente sistemelor automate).

A fost montată și tîmplărie PVC, de culoare albă, ușă exterior echipată cu un kit, mîner exterior inclusiv iluminator lateral; sistem automat tip dorma, șină în trei canate, acționate electric, senzori tip magic switch, selector KT3 cu deschidere exterior, încuietoare electromagnetică; sistem automat tip dorma și șină într-un canat, acționate electric, senzori tip magic switch, selector KT3 cu deschidere exterior și încuietoare electromagnetică. Mai este vorba despre un selector cu card cu acționare exterior”.

Aceasta este declarația oferită de către Andreea Trifan, purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgență Roman, care spune că această nouă donație a Asociației „Culiță Tărâță” se adaugă celor anterioare. Reamintim faptul că în iunie 2020, în plină pandemie de Coronavirus, la unitatea sanitară menționată a ajuns unul din cele mai performante aparate de testare a virusului.

Aparatul Real Time PCR a fost achiziționat din donațiile generoase ale unui grup de oameni de afaceri romaşcani, adunați în jurul lui Mihai Tărâță şi a costat aproximativ 45.000 de dolari, fiind primul aparat de acest fel din județul Neamț. Ulterior și la Spitalul Județean a ajuns un aparat Real Time PCR, darn u era așa de performant.

În 2021, Asociația „Culiță Tărâță” achiziționa pentru SMU Roman un extractor de ARN (acid ribonucleic), folosit tot în depistarea virusului SARS Cov 2, acesta oferind posibilitatea de a lucra probe în serii mai mici, rezultatele fiind oferite mai repede și mărind capacitatea de testare, reducînd substanțial timpul de așteptare în izolare al pacienților. În același an au fost achiziționate și șase tărgi hidraulice, utile pentru poziționarea și ridicarea pacienților.

Citește știrea

Actualitate

Avantajele streamingului online și evoluția industriei de divertisment

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vă mai amintiți vremurile fără internet, fără calculator sau telefon? Dar ce ziceți de vremurile când muzica și filmele erau greu de găsit și de cele mai multe ori trebuia să le cumpărăm pe CD-uri sau le împrumutam de la unii la alții pentru că erau și scumpe?

Acum nu ne putem imagina viața fără smartphone și fără internet. Am ajuns atât de dependenți de tehnologie încât primul lucrul pe care-l facem când ne trezim este să deschidem telefonul și nu să ne dăm jos din pat. Poate fără apă caldă sau căldură mai rezistăm, dar fără internet oare cât putem rezista?

Internetul este folosit pentru majoritatea activităților cotidiene, atât pe plan personal, dar și în zona de business. Totodată, avem streaming online și platforme digitale pentru a putea accesa filme, muzică, emisiuni tv și chiar posturi de televiziune live. Totul este la îndemâna noastră.

Streamingul online a venit la pachet cu numeroase avantaje și dezavantaje. La elementele negative putem spune că oamenii sunt mai comozi și nu prea mai merg în cinematografe și nici nu mai au răbdare să aștepte episod de episod la săptămână, vor totul instant. Internetul ne-a făcut mai comozi și asta se traduce prin socializare și interacțiune redusă între oameni.

În același timp există multe alte avantaje ale streamingului online și putem spune că a schimbat industria divertismentului pentru totdeauna.

Înainte de apariția internetului și implicit a tehnologiei de live streaming, conținutul multimedia de divertisment era limitat, fără prea multe opțiuni. În schimb internetul a adus divertismentul și mai aproape de noi. Nu mai depindem de televiziuni pentru a urmări un film, pentru a asculta muzica favorită sau să vedem știrile de ultimă oră.

Streamingul online a dus la o diversificare a conținutului multimedia și de divertisment. Există foarte multe platforme de streaming unde putem urmări sute de seriale, filme artistice și documentare de toate genurile, pentru toate gusturile. Astfel, industria divertismentului este mult mai competitivă și încearcă să creeze cât mai mult conținut posibil.

Odată cu dezvoltarea streamingului online, răbdarea noastră nu mai este pusp la încercare și cu toate acestea încă mai suntem entuziasmați când sunt lansate episoade noi din serialele preferate sau vedem noi producții cinematografice.

Oamenii nu mai au răbdare să stea la coadă pentru un bilet la teatru sau să aștepte ca filmul preferat să fie difuzat exclusivist. Își doresc ca totul să fie ACUM pe streamingul online. Prin urmare, totul trebuie să fie prezentat online pe toate platformele digitale. Ba mai mult, sunt creatori care nu mai urcă pe platformă fiecare episod la un interval de timp, ci au început să prefere să urce toate episoadele simultan. Astfel, userii pot face binging, adica un maraton în fața ecranului pentru a urmări toate episoadele noi lansate.

Pe lângă clasicele formate de conținut (filme, seriale), platformele de streaming online au facilitat și crearea de conținut multimedia original. Astfel, creațiile respective nu le veți putea găsi pe altă platformă sau la televiziuni. Și influencerii sunt încurajați să producă conținut video de calitate.

Streamingul online a influnețat foarte mult și industria jocurilor online. Dacă în urmă cu câțiva ani, ne jucam individual pe desktop-uri sau în rețele locale, iată că astăzi putem să ne jucăm cu sute de alți jucători din întreaga lume prin intermediul acestor platforme de live streaming. Inclusiv în industria de gambling se simt influențele acestei tehnologii. Jocuri precum Ruleta, Poker sau Blackjack se pot juca acum online prin streamling online cu dealer real live.

Dincolo de conținutul de calitate și diversificat, streamingul online a facilitat și interacțiunea dintre utilizatori și creatori. Clienții pot oferi feedback în timp real, pot lăsa review-uri și pot distribui conținutul preferat. Aceste acțiuni duc la realizarea de topuri pe baza like-urilor și comentarii, influențând astfel succesul unei producții cinematografice, a unui joc sau serial.

Sunt platforme de streaming specializate în realizarea unui tip de conținut sau pe o nișă specifică, în funcție de preferințele userilor și abonaților. Au dispărut vremurile în care trebuie să continuați să schimbați canalele pentru a găsi conținutul preferat de vizionat. În schimb, dacă sunteți în căutarea unui tip de conținut, acum trebuie doar să accesați platformă digitală preferată.

Pentru că platformele de streaming au impus taxa de abonare, conținutul difuzat nu mai este fragmentat cu reclame ca la televizor, iar acest beneficiu este foarte apreciat de useri. Inclusiv industria de publicitate s-a adaptat noului conținut și reclamele la produse și servicii se fac direct în conținutul creat. Data viitoare când vedeți un brand de laptop, smartphone sau băutură în cadrul unui serial sau silm, să știți că este o formă de publicitate prin plasare de produse.

Un alt avantaj al platformelor de streaming stă în faptul că le putem accesa inclusiv de le smartphone-uri prin intermediul aplicațiilor dedicate, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de conținutul respectiv în orice moment. Industria divertismentului se schimbă, de asemenea, odată cu evoluția internetulpentru a aduce publicului lucruri noi și interesante. Iar viitorul este promițător odată cu dezvoltarea și adoptarea noilor tehnologii cum ar fi realitatea virtuală, realitatea augmentată și multe altele.

Inclusiv trecerea internetului la vitezele 6G va influența foarte mult industria de divertisment pentru că vitezele mai mari vor duce la conținut mai bun, de calitate. Vom vedea tot mai multe creații 4K și chiar la rezoluții mai mari. Totodată, vom puteam comunica în timp real cu unii producători de conținut și chiar să schimbăm fluxul evenimentelor.

Din punct de vedere al cifrelor, piața de streaming online va depăși 90 de miliarde de dolari în 2023, iar platformele OTT (Over-the-top media service) vor depăși 400 de milioane de abonați. Tehnologia video a evoluat de-a lungul anilor, iar oamenii consumă din ce în ce mai mult conținut video online. Se estimează că la nivel global, conținutul difuzat prin streaming online va constitui peste 80% din totalul traficului de internet consumat.

Citește știrea

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea
Advertisement

Trending