Contactează-ne

Prima pagină

Crimă, tentativă de omor, încăierare, ameninţare şi distrugere. Arestări multiple în cazul de la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acestea sunt acuzaţiile aduse indivizilor care au fost implicaţi în scandalul din Strada Nouă ■ o persoană a decedat, alta fiind în stare foarte gravă ■ au fost dispuse 12 arestări ■

Un bărbat decedat şi unul aflat în comă este nedoritul bilanţ al unei încăierări petrecute zilele trecute, pe Strada Nouă, zonă în care locuiesc etnici romi. Combatanţi au fost indivizi care fac parte din familii rivale, în ani fiind destule conflicte violente. Ultimul caz a avut loc în noaptea de 7/8 august, fiind extrem de sângeros.

În zilele ce au urmat, după anchetele autorităţilor, s-a stabilit şi un record de arestări în acest dosar. În total, privaţi de libertate au fost 12 indivizi, zece în regim de detenţie şi doi la domiciliu. Trei dintre inculpaţi sunt acuzaţi de crimă şi tentativă de omor, fiind arestaţi la Tribunalul Neamţ. Ceilaţi au fost încarceraţi prin decizia Judecătoriei Roman.

În cazul lor, sentinţa de privare de libertate este pentru încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare şi distrugere. Măsurile preventive dispuse de către magistraţii nemţeni nu sunt definitive, ele putând fi contestate la o instanţă superioară, respectiv Curtea de Apel Bacău, care va pronunţa o sentinţă definitivă în aces grav caz.

„Admite propunerea formulată de Parchet, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii ACM, ACC, AIC. Dispune arestarea preventivă pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor în concurs real şi formal a unei infracţiuni de tentativă de omor şi a unei infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice“, se arată în soluţia Tribunalului Neamţ.

În cursul nopţii menţionate, încăierarea a pornit în jurul orei 23.00, pentru aplanarea acesteia fiind nevoie de intervenţia mai multor echipaje de poliţişti, trupe speciale şi jandarmi. Combatanţii au folosit arme albe, un bărbat de 45 de ani, diagnosticat cu plăgi înjunghiate la umăr, braţe şi torace, decedând. Altă persoană, de 39 de ani, a suferit leziuni la toracice, plămâni, diafragmă şi ficat.

După acest incident, care survine altora la fel de grave, Sindicatul Europol a reacţionat, cerând demiterea comandantului Poliţiei Roman, comisar şef Radu Constantin şi a celui de la Ordine Publică, inspector principal Ionuţ Bulai. Li se impută faptul că nu acordă suficientă atenţie activităţilor de prevenire şi că n-au fost prezenţi în zone unde există risc crescut pentru ordinea publică.

„Capacităţile manageriale ale celor doi ofiţeri sunt puse la îndoială de ultimele evenimente. Duminică, un bărbat şi-a înjunghiat soţia în plină stradă. E arestat pentru tentativa de omor. Pe stradă, două familii s-au luat la bătaie cu furci şi topoare. Un bărbat a fost înjunghiat mortal, altul e în comă. Siguranţa pe străzi era asigurată de o singură patrulă formată din poliţişti tineri, fără experienţă“, a transmis Europol.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending