Contactează-ne

Actualitate

Covidul a ucis şi Loteria Fiscului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ultima extragere a avut loc la jumătatea lunii august, după ce fusese întreruptă de pandemie ■ oficialii au anunţat suspendarea loteriei bonurilor fiscale pînă la finalul anului ■

Loteria bonurilor fiscale, urmărită atent de unii, dar ignorată total de alţii, a fost „ucisă“ de noul coronavirus. Anul acesta a avut un traseu sinuos provocat de criza medicală, iar extragerile lunare, regulate au avut loc doar în primul trimestru din acest an, respectiv în lunile ianuarie, februarie şi martie.

De la extragerea din 22 martie, loteria a fost suspendată pînă pe 16 august 2020, cînd a avut loc o nouă tragere. Atunci, din urnă a ieşit ca fiind cîştigător bonul de casă în valoare de 577 de lei, emis la data de 4 iulie, de comercianţii de orice fel sau de prestatorii de servicii.

Nemţenii care deţin un astfel de bon au la dispoziţie 30 de zile pentru depunerea actelor la Administraţia Finanţelor Publice pentru a intra la tragerea la sorţi în vederea stabilirii cîştigătorilor. Marea noutate nu este însă ultima extragere, de pe 16 august, ci faptul că acesta a fost ultima din acest an, deoarece Loteria bonurilor fiscale a fost suspendată de oficiali cel puţin pînă la finele anului în curs. Astfel măsura luată iniţial pe perioada stării de urgenţă cît şi 90 de zile după expirarea acesteia, a fost reluată, iar extrageri nu vor mai avea loc în 2020.

Decizia a fost determinată de scăderea numărului de bonuri de casă pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă care a tot fost prelungită şi este în vigoare şi acum, astfel că loteria nu mai produce efectele scontate iniţial.

În mod normal, Loteria bonurilor fiscale ar fi trebuit să aibă loc în fiecare lună, în prima duminică după data de 15 a lunii, dar erau programate şi două extrageri speciale, cea de la Paşte, care oricum nu a mai avut loc în acest an, şi încă una, la Crăciun.

Ideea era că cine avea bonul cîştigător, se înscria cu el la Fisc şi participa la extragerea la sorţi. Era pus la bătaie un premiu în valoare de 1 milion de lei noi, la care puteau accede el mult 100 de cîştigători. Dacă erau mai mult de 100 de persoane care aveau bonul cu noroc, atunci avea loc o loterie a loteriei şi se alegeau numai 100. Au fost însă şi luni în care, la nivel naţional, nu a fost decît un singur cîştigător care nu a trebuit să împartă marele premiu cu nimeni.

S-a întîmplat pe 17 aprilie 2016 cînd o bucureşteancă a fost singura din ţară care a avut bonul valid, în valoare de 615 lei, emis la data de 18 martie 2016, motiv pentru care a plecat acasă cu milionul de lei, nu înainte de a i se reţine impozitul de 16 procente.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending