Contactează-ne

Actualitate

Coşurile de fum, locuinţe în flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ două locuinţe, din Rediu şi Răuceşti, au fost distruse de incendiile provocate de coşurile de fum ■ nedoritele incidente nu s-au soldat cu victime omeneşti, însă pagubele materiale sînt însemnate ■ ambele incendii au izbucnit în toiul nopţii ■

Vremea rece le dă de furcă militarilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi în prima zi a lui Brumar salvatorii au intervenit la două incendii de sezon. În ambele cazuri vinovat a fost coşul de fum.

Din fericire, în nici unul din cazuri nu au fost victime omeneşti, însă pagubele materiale sînt consistente. Unul dintre incendii a avut loc la o casă din localitatea Rediu. Flăcările au fost văzute în puterea nopţii şi s-a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul ISU Neamţ 1n jurul orei 02:00.

La misiune au intervenit salvatorii din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ cu mai multe autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste au fost sprijinite de voluntarii din cadrul SVSU Rediu, cu autospeciala din dotare. Pînă la ajungerea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperiş şi în interiorul unui imobil format din două corpuri, în formă de L, existînd posibilitatea propagării la anexele gospodăreşti şi la o casă învecinată.

Incendiul a fost localizat şi stins în limitele găsite. Pînă la finele intervenţiei flăcările au transformat în scrum acoperişul casei construit din astereală din lemn şi acoperit cu plăci de azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi, bunurile materiale din interiorul a trei camere (mobilier, aparate electrocasnice, etc.) şi cereale. A fost salvată o parte a locuinţei şi anexele gospodăreşti.

„Coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului. Nu au fost victime“, a transmis ISU Neamţ într-un comunicat.

În aceeaşi zi, un alt incendiu provocat se pare tot de coşul de fum, a avut loc la o casă de locuit din localitatea Oglinzi, comuna Răuceşti. Apelul pentru ajutor, tot prin numărul unic de urgenţă 112, a fost înregistrat în dispecerat în jurul orei 01:30. La locul solicitării s-au deplasat militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, militarii fiind sprijiniţi şi de voluntarii de la SVSU Răuceşti.

La ajungerrea salvatorilor incendiul se manifesta generalizat la o casă cu posibilitatea propagării la o locuinţă învecinată. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Şi de această dată coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile a fost cauza prăpădului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending