Contactează-ne

Actualitate

Costel Ilie, noul antrenor al CSM Ceahlăul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fostul jucător al echipei pietrene a semnat un contract pe 2 ani ■ "sunt bucuros şi onorat că mă întorc acasă şi că fac parte din acest proiect, unul frumos şi măreţ", a declarat Costel Ilie ■

Constantin Ilie, în vârstă de 46 ani, este noul antrenor principal al CSM Ceahlăul, semnând un contract valabil doi ani. „Aduc pentru început mulţumiri fostei conduceri tehnice, în frunte cu domnul Gabriel Rădulescu, pentru munca foarte bună depusă şi devotamentul arătat.

Revenind la noi, sunt bucuros şi onorat că mă întorc acasă şi că fac parte din acest proiect, unul frumos şi măreţ. Sper să ne îndeplinim toate obiectivele propuse. Colaboratorii mei de aici înainte sunt: Valentin Avădanei – antrenor secund, Florin Anton – antrenor cu portarii, Andrei Antoce – preparator fizic, Ioan Stan – maseur, Constantin Vlad Stan – kinetoterapeut, Daniel Mahu- Moisii – team manager”, a declarat Costel Ilie, la conferinţa de presă la care a fost prezentat.

Reamintim că tehnicianul are experienţă acumulată ca „principal” şi „secund” în primele trei divizii autohtone la echipe precum FC Ceahlăul Piatra Neamţ, Aerostar Bacău, Rapid CFR Suceava, Atletico Vaslui, ASA Târgu Mureş, Concordia Chiajna, Rapid Bucureşti şi Astra Giurgiu.

Cât priveşte reunirea lotului aceasta va fi pe 5 iulie, iar primul joc amical se doreşte a se disputa pe 24 iulie. După un cantonament ce se va derula la Piatra Neamţ, campionatul va începe pe 28 august 2021.

„Nu concep altceva decât promovarea”

Cât priveşte obiectivul pe care îl are noul principal, Anton Măzărianu, CEO al firmei Comes SA, sponsorul principal al echipei, a fost extrem de tranşant:

„Nu concep altceva decât promovarea. Este un obiectiv clar şi-l spun fără nici o reţinere. Cu siguranţă vom găsi soluţii pentru a susţine echipa în Liga 2. Ne concentrăm pe promovare şi apoi altfel vom atrage finanţatori. Dacă ajungem în Liga 2 vor fi sponsori care vor dori să-şi facă reclamă cu echipa noastră.

Aşa cum am mai spus nu doresc decât să facem performanţă la Piatra Neamţ. Îmi doresc foarte mult ca echipa noastră de fotbal să ajungă cât mai sus, să reprezinte cu drag oraşul nostru în toate competiţiile. Vom lua toate măsurile care se impun astfel încât să avem toate condiţiile necesare pentru a ne atinge obiectivele propuse, adică să ajungem în Liga 1 în cât mai scurt timp.

Nu avem timp de pierdut, vrem performanţă, vrem să întărim echipa şi staff-ul tehnic. Surprizele vor continua, pe lângă prezentarea domnului Costel Ilie, în perioada următoare vom produce şi alte modificări. Va fi o reorganizare şi a bazei de copii şi juniori, astfel încât să ne creăm o pepinieră solidă de tineri care pot să ajungă foarte foarte departe la nivel naţional şi nu numai.

Îl prezentăm pe domnul Costel Ilie, care a acceptat să se alăture proiectului nostru, dar totodată trebuie să-i mulţumim şi domnului profesor Gabriel Rădulescu, cel care a fost la greu alături de echipă, când nu era finanţare suficientă şi avea lotul destul de subţire. Chiar şi aşa a făcut o impresie bună în retur, când am terminat primii în clasamentul returului pierzând două meciuri din nouă.

A contat însă diferenţa de puncte din tur şi astfel nu am reuşit să ajungem la barajul de promovare în Liga 2. Nu-i nici o problemă. Mie îmi plac lucrurile realizate treptat, pas cu pas, astfel încât baza să fie cât se poate de solidă. Doar aşa ne putem crea stabilitate pe termen mediu şi lung. Îi urez mult succes domnului Costel Ilie şi pot să garantez că va avea tot ce este necesar pentru a-şi desfăşura activitatea cât mai bine. Am adus câţiva jucători noi şi urmează să aducem şi alţii, astfel încât să ne atingem ţintele propuse.”

La rândul său, Cătălin Roca, preşedintele CSM Ceahlăul a declarat: „Încep prin a aduce mulţumiri şi felicitări echipei de Juniori U19 care a participat la turneul final al Campionatului Naţional, iar pe această cale mulţumesc antrenorilor Gabriel Rădulescu şi Valentin Avădanei, dar şi celorlalţi membri ai staff-ului tehnic ce şi-au adus aportul la buna pregătire a copiilor.

După cum bine ştiţi, încă din sezonul trecut ne-am dorit promovarea în Liga 2. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, dar nu am reuşit performanţa dorită şi, drept urmare, în această pauză competiţională am pus la punct o nouă strategie şi venim cu îmbunătăţiri la echipă pentru a ne atinge obiectivul, promovarea în Liga 2. În consecinţă, am ajuns la o înţelegere şi am semnat un contract pe doi ani cu antrenorul Costel Ilie, ca „principal” al echipei de seniori. Suntem în discuţii şi cu alţi jucători în afara celor prezenţi.

Vreau să mulţumesc domnului Anton Măzărianu şi firmei Comes pentru că sunt alături de noi de o bună bucată de timp şi fără de care nu puteam să visăm la obiectivele actuale. ?i mulţumim că în continuare este alături de noi şi crede foarte tare în obiectivul nostru.”

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se încălzeşte spectaculos!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice de 30 de grade ■ din a doua parte a săptămînii viitoare se mai răcoreşte ■ vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică ■

Ultima decadă a lunii iunie aduce o apreciere considerabilă a reistrului termic, iar meteorologii anunţă valori de pînă la 30 de grade. Acest lucru se va întîmpla pînă la mijlocul săptămînii viitoare, iar în a doua parte a intervalului se mai răcoreşte niţel. Acelaşi trend îl cunosc şi valorile termice nocturne.

Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate şi va ploua, cam în fiecare zi, cel puţin pînă la final de Cireşar, conform prognozei. Pînă atunci, trebuie spus că toată ţara, inclusiv judeţul Neamţ, este sub o informare meteo de vreme rea, ce intră în vigoare de azi, 18 iunie, de la ora 12:00 şi expiră pe 20 iunie, la ora 22:00, anunţîndu-se cantităţi de apă însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată.

„În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp“, conform ANM. Şi ziua de azi, 18 iunie, va fi plăcută din punct de vedere termic şi ne vom bucura de o maximă de 24 de grade, dar nu scăpăm de furtuni. Noaptea va fi cea mai caldă din ultimul timp, iar minima va fi de 18 grade. Furtuni vor avea loc şi sîmbătă, 19 iunie, cînd sînt prognozate numai 19 grade.

Peste noapte mercurul din termometre ajunge la 17 grade. Duminică, 20 iunie, vor fi 24 de grade, însă nu scăpăm de instabilitate, furtuni cu toată suita de fenomene caracteristice, vînt, descărcări electrice şi poate grindină. Aprecierea regimului termic începe de luni, 21 iunie, iar meteorologii dau asigurări că în zona noastră mercurul din termometre saltă la 28 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade.

Sînt posibile furtuni atît luni, cît şi marţi, 22 iunie, cînd va fi cea mai caldă zi din acest sezon şi vom avea parte de valori estivale de pînă la 30 de grade. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn, astfel că minima va fi de 18 grade. Miercuri, 23 iunie, va fi la fel de cald şi se vor înregistra 30 de grade, dar din nou vor fi furtuni. Urmează cea mai caldă noapte din vara aceasta şi minima se opreşte la valoarea de 21 de grade. Din a doua parte a intervalului se mai răcoreşte, iar joi, 24 iunie, vor fi doar 25 de grade, cu furtuni după amiază.

Noaptea aduce temperaturi în scădere, 19 grade. Vineri, 25 iunie, cerul va fi degajat în prima parte, apoi după amiază vin ploi consistente. Maxima diurnă nu trece de 26 de grade, iar minima nocturnă va fi de 20 de grade. Week-end-ul viitor, în perioada 26 – 27 iunie, vor fi temperaturi diurne de 25 de grade, cu furtunile de rigoare, iar peste noapte se vor înregistra 18 grade.

Citește știrea

Actualitate

Pene de curent, furnizorul taxat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cazul întreruperior neanunţate, furnizorul poate acorda despăgubiri ■ apelurile clienţilor trebuie preluate mai repede de reprezentanţii firmelor de distribuţie ■ în caz contrar, amenzile pot ajunge la 200.000 lei ■

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieie a stabilit că de acum înainte furnizorii îşi vor despăgubi clienţii în cazul întreruperilor care nu au fost anunţate. Cele scurte, între 3 secunde şi 3 minute, au fost incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează şi pentru care operatorii de distribuţie sînt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel: înalta tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an; medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă; joasa tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor la depăşirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide şi eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor care în prezent se manifestă în diferite zone de reţea de joasă tensiune şi care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum şi generarea de disconfort clienţilor.

O altă noutate constă în aceea că apelurile efectuate de clienţi către furnizorul de energie electrică, trebuie preluate de acesta din urmă într-un timp mai scurt. Astfel, au fost stabilite intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii reţelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuţie, şi anume: maximum 30 de secunde de la iniţierea apelului de către utilizator pînă la preluarea acestuia, fără intervenţia operatorului uman; maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opţiunea de a transfera apelul la un operator uman; maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Prin această măsură se urmăreşte îmbunătăţirea comunicarii între utilizator şi operatorul de distribuţie astfel încît evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cît mai rapid în scopul remedierii, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în beneficiul utilizatorilor. „Deşi numărul de apeluri telefonice pentru care nu sînt respectate intervalele de timp menţionate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancţionată conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabile în situaţia nerespectării de către operatorul de distribuţie a prevederilor standardului de performanţă cu amendă de la 10.000 lei pînă la 200.000 lei“, conform ANRE.

Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune operatorul e obligat să acorde compensaţii, după cum urmează: pentru persoane juridice: 270 lei, la 110 kV, respectiv 130 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare; pentru persoane fizice: 270 lei 110kV, respectiv 70 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare.

Racordarea unui client trebuie să se realizeze în maxim 90 zile, în cazul clienţilor casnici şi finali noncasnici ale căror locuri de consum sînt alimentate prin instalaţii de racordare cu lungimi de pînă la 2.500 metri. Cuantumul compensaţiei cuvenite în această situaţie este de 100 lei. ANRE a reglementat şi un calendar de implementare a unor echipamente cu rol de monitorizare a continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii tehnice a energiei electrice. Pînă la finele anului 2026, România trebuie să aibă capacitatea de monitorizare a tuturor staţiilor electrice.

Citește știrea

Actualitate

Au fost trei victime în două accidente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii nemţeni au intervenit la două accidente de circulaţie, care s-au soldat cu trei victime, nedoritele incidente fiind consecinţa neatenţei în conducere. O septuagenară a fost luată pe capotă în timp ce traversa strada, iar în alt caz doi şoferi care s-au „pupat“ între ei au fost răniţi.

Unul dintre evenimentele rutiere a avut loc în dimineaţa zilei de 17 iunie, cînd o femeie de 76 de ani, din Piatra Şoimului, care traversa strada a fost accidentata de un autoturism, condus de un tînăr de 24 de ani, din aceeaşi localitate. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetarile sînt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Dosar penal cu acuze de vătămare corporală din culpă a fost întocmit şi în cazul unui accident ca a avut loc în seara de 16 iunie, în jurul orei 21:30, pe raza oraşului Tîrgu Neamţ.

Conform primelor date, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Tîrgu Neamţ a acroşat o maşină, care era condusă de un tînăr de 21 de ani, din Păstrăveni. Din impact, ambii conducători auto au suferit leziuni, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Citește știrea

Trending