Contactează-ne

Actualitate

Costel Ilie, noul antrenor al CSM Ceahlăul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fostul jucător al echipei pietrene a semnat un contract pe 2 ani ■ "sunt bucuros şi onorat că mă întorc acasă şi că fac parte din acest proiect, unul frumos şi măreţ", a declarat Costel Ilie ■

Constantin Ilie, în vârstă de 46 ani, este noul antrenor principal al CSM Ceahlăul, semnând un contract valabil doi ani. „Aduc pentru început mulţumiri fostei conduceri tehnice, în frunte cu domnul Gabriel Rădulescu, pentru munca foarte bună depusă şi devotamentul arătat.

Revenind la noi, sunt bucuros şi onorat că mă întorc acasă şi că fac parte din acest proiect, unul frumos şi măreţ. Sper să ne îndeplinim toate obiectivele propuse. Colaboratorii mei de aici înainte sunt: Valentin Avădanei – antrenor secund, Florin Anton – antrenor cu portarii, Andrei Antoce – preparator fizic, Ioan Stan – maseur, Constantin Vlad Stan – kinetoterapeut, Daniel Mahu- Moisii – team manager”, a declarat Costel Ilie, la conferinţa de presă la care a fost prezentat.

Reamintim că tehnicianul are experienţă acumulată ca „principal” şi „secund” în primele trei divizii autohtone la echipe precum FC Ceahlăul Piatra Neamţ, Aerostar Bacău, Rapid CFR Suceava, Atletico Vaslui, ASA Târgu Mureş, Concordia Chiajna, Rapid Bucureşti şi Astra Giurgiu.

Cât priveşte reunirea lotului aceasta va fi pe 5 iulie, iar primul joc amical se doreşte a se disputa pe 24 iulie. După un cantonament ce se va derula la Piatra Neamţ, campionatul va începe pe 28 august 2021.

„Nu concep altceva decât promovarea”

Cât priveşte obiectivul pe care îl are noul principal, Anton Măzărianu, CEO al firmei Comes SA, sponsorul principal al echipei, a fost extrem de tranşant:

„Nu concep altceva decât promovarea. Este un obiectiv clar şi-l spun fără nici o reţinere. Cu siguranţă vom găsi soluţii pentru a susţine echipa în Liga 2. Ne concentrăm pe promovare şi apoi altfel vom atrage finanţatori. Dacă ajungem în Liga 2 vor fi sponsori care vor dori să-şi facă reclamă cu echipa noastră.

Aşa cum am mai spus nu doresc decât să facem performanţă la Piatra Neamţ. Îmi doresc foarte mult ca echipa noastră de fotbal să ajungă cât mai sus, să reprezinte cu drag oraşul nostru în toate competiţiile. Vom lua toate măsurile care se impun astfel încât să avem toate condiţiile necesare pentru a ne atinge obiectivele propuse, adică să ajungem în Liga 1 în cât mai scurt timp.

Nu avem timp de pierdut, vrem performanţă, vrem să întărim echipa şi staff-ul tehnic. Surprizele vor continua, pe lângă prezentarea domnului Costel Ilie, în perioada următoare vom produce şi alte modificări. Va fi o reorganizare şi a bazei de copii şi juniori, astfel încât să ne creăm o pepinieră solidă de tineri care pot să ajungă foarte foarte departe la nivel naţional şi nu numai.

Îl prezentăm pe domnul Costel Ilie, care a acceptat să se alăture proiectului nostru, dar totodată trebuie să-i mulţumim şi domnului profesor Gabriel Rădulescu, cel care a fost la greu alături de echipă, când nu era finanţare suficientă şi avea lotul destul de subţire. Chiar şi aşa a făcut o impresie bună în retur, când am terminat primii în clasamentul returului pierzând două meciuri din nouă.

A contat însă diferenţa de puncte din tur şi astfel nu am reuşit să ajungem la barajul de promovare în Liga 2. Nu-i nici o problemă. Mie îmi plac lucrurile realizate treptat, pas cu pas, astfel încât baza să fie cât se poate de solidă. Doar aşa ne putem crea stabilitate pe termen mediu şi lung. Îi urez mult succes domnului Costel Ilie şi pot să garantez că va avea tot ce este necesar pentru a-şi desfăşura activitatea cât mai bine. Am adus câţiva jucători noi şi urmează să aducem şi alţii, astfel încât să ne atingem ţintele propuse.”

La rândul său, Cătălin Roca, preşedintele CSM Ceahlăul a declarat: „Încep prin a aduce mulţumiri şi felicitări echipei de Juniori U19 care a participat la turneul final al Campionatului Naţional, iar pe această cale mulţumesc antrenorilor Gabriel Rădulescu şi Valentin Avădanei, dar şi celorlalţi membri ai staff-ului tehnic ce şi-au adus aportul la buna pregătire a copiilor.

După cum bine ştiţi, încă din sezonul trecut ne-am dorit promovarea în Liga 2. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, dar nu am reuşit performanţa dorită şi, drept urmare, în această pauză competiţională am pus la punct o nouă strategie şi venim cu îmbunătăţiri la echipă pentru a ne atinge obiectivul, promovarea în Liga 2. În consecinţă, am ajuns la o înţelegere şi am semnat un contract pe doi ani cu antrenorul Costel Ilie, ca „principal” al echipei de seniori. Suntem în discuţii şi cu alţi jucători în afara celor prezenţi.

Vreau să mulţumesc domnului Anton Măzărianu şi firmei Comes pentru că sunt alături de noi de o bună bucată de timp şi fără de care nu puteam să visăm la obiectivele actuale. ?i mulţumim că în continuare este alături de noi şi crede foarte tare în obiectivul nostru.”

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Frig şi ninsori la munte

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a fost emisă o informare de lapoviţă la munte şi intensificări ale vîntului ■ în judeţ au fost temperaturi sub media perioadei ■

Săptămîna aceasta a fost vreme deosebit de rece pentru acest moment al anului, iar meteorologii au emis o informare de vreme rea, ce a intrat în vigoare de ieri, 22 septembrie 2021, de la ora 10:00 şi expiră azi, 23 septembrie, la aceeaşi oră.

Specialiştii spun că la altitudini de peste 1.700 m vor fi ninsori şi lapoviţă, vremea va fi deosebit de rece şi vor fi şi intensificări ale vîntului. În intervalul menţionat la munte, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrînse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizînd izolat producerea brumei. Temporar, vîntul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Specialiştii mai spun că, joi şi vineri, 23 şi 24 septembrie, vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Vîntul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că în noaptea de 21/22 septembrie, în judeţ au fost valori termice de -3,6 grade la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, 6,6 grade au fost la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ, iar la Roman mercurul din termometre s-a oprit la 7,5 grade.

Ieri, 22 septembrie, la ora 11:00, pe munte erau temperaturi negative, de -3 grade, la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ se înregistrau 10 grade, iar la Roman erau 12 grade. Din cauza vîntului, pe munte se resimţeau -5 grade, în reşedinţa de judeţ erau 7 grade şi 10 grade se resimţeau în restul teritoriului. Deosebit de rece va fi şi astăzi, 23 septembrie, cînd pe fondul unui cer variabil cu soare nu vor fi mai mult de 12 grade la amiază. Minima nocturnă va fi de vreo 6 grade, conform previziunilor.

De vineri, 24 septembrie, începe să se încălzească uşor şi pentru că soarele va fi la datorie, avem promisiunea unei maxime de 17 grade. Urmează o noapte sensibil mai blîndă decît precedenta, iar mercurul din termometre se opreşte la 8 grade. Dacă previziunile de acum ale meteorologilor se adeveresc, va fi ceva mai bine din punct de vedere termic în week-end-ul care urmează.

Astfel, sîmbătă, 25 septembrie, se anunţă cer variabil cu soare, iar în cel mai cald moment ne vom bucura de temperaturi ce saltă pînă la 21 de grade. Noaptea va fi încă răcoroasă, cu 7 grade. Şi mai bine va fi duminică, 26 septembrie, cînd va fi soare şi cam 23 de grade la prînz. După lăsarea întunericului se ajunge la o minimă nesperată, de 12 grade.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului: Straşnic frig

Știre publicată în urmă cu

în data de

Constantin Bîrjoveanu (1934-2000), scriitor, pictor, caricaturist, deltaplanist  şi vorbitor de esperanto romaşcan, dădea viaţă , în urmă cu două decenii şi ceva, nemuritoarelor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, Gazeta de Roman. În numărul de astăzi iată o nouă „cronicuţă”, de mare actualitate, în care „Pisălogul” pare a fi anticipat, în urmă cu două decenii, ceea ce li se va întîmpla românilor în această iarnă, după liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaz metan. Adică revenirea frigului de sorginte ceauşistă, din „Epoca dee Aur”. La care se va adăuga din plin şomajul, generator de sărăcie lucie, la majoritatea românilor. Adevăr grăita-i, nea Costică!

„Ianuarie, martie, aprilie”. De ce o fi fost sărită luna ţiganului? De bună ce-i! Mai ales ieri ne-au lins iepurii – dacă cunoaşteţi expresia. E un ger de streche mîţa. Mulţi filosofi, savanţi, scriitori au elaborat tot soiul de teorii, de idei, de maxime, despre o samă de rele de care nu ducem nici noi lipsă, ca de pildă de foame, sărăcie, mîndrie, viciu, invidie, viclenie şi tot aşa mai departe.

Dar puţini au scris despre frig, chiar dacă unii dintre ei l-au cunoscut îndeaproape, ca noi. Nu vorbesc de frigul din inimile înguste, ci de cel din vastele apartamente de la bloc. Pe plan  local s-a vorbit adesea  că multor străzi le plîngi de milă şi că mai de plîns sînt maşinile care merg pe acolo şi trec din groapă în groapă. S-a mai vorbit – tot aşa – că unele firme aplică un adaos comercial de te sperii. De asemenea s-a mai scris mult despre valul de violenţă şi tîlhării, dar nimic despre valul de frig care a venit din Cîmpia Rusă, s-a cuibărit în apartamentele noastre şi nu se mai dă dus, pentru că,  din partea caloriferului rece, nu primeşte nici un ultimatum şi ne îngheaţă mai departe măduva-n ciolane. Nea Cutare n-a plecat la slujbă că i-a rămas mîna lipită pe clanţa uşii.

După ce a desfăcut-o, a aflat între timp că a fost trimis în şomaj şi abia atunci l-au trecut toate căldurile. Da, tată ! E o problemă în faţa căreia nu poţi rămîne rece. Şi bietul om asta-i mai lipsea: copiulul său, îmbrăcat subţire, tremură din gros lîngă caloriferul de la care parcă cerşeşte puţină căldură. La fel suferim toţi, vorba ceea: „de,  boier! Fii şi boier, dar tot dîrdîi cînd e ger!”. Se spune că la cea mai scăzută temperatură, de-i zice zero absolut, mişcarea browniană se linişteşte, atomii stau liniştiţi în banca lor.

Cred că nu mai avem mult pînă acolo. Cel puţin la mine e un frig de-ţi stă mintea. Ni s-au dat asigurări că o să fie bine şi la vară cald, dar după ce-ţi degeră urechea degeaba mai pui căciula. Noroc că afară e mai cald! Cînd în apartament se tremură, îmi trimit copiii la joacă. Poate de aceea cineva mi-a spus că am copii sănătoşi şi zdraveni, se cunoaşte că-s crescuţi în aer curat. Ştiu de la şedinţele de partid că prin discuţie se face lumină. Căldură cum s-ar putea face? Straşnic frig!

Citește știrea

Actualitate

Urmărit internaţional pentru că şi-a bătut concubina

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 35 de ani, din Girov, s-a ales cu belele penale în străinătate, după ce şi-a smintit în bătaie concubina. S-a întîmplat în Italia, iar, după agresiune, bărbatul a plecat acasă. Autorităţile judiciare străine nu s-au dat bătute şi au încercat să-l identifice pe agresor.

Cînd au aflat identitatea au făcut toate demersurile necesare, au emis pe numele lui un mandat european de arestare şi l-au dat în urmărirere internaţională. Aşa stînd lucrurile, pe 21 septembrie 2021 oamenii legii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Girov l-au depistat pe bărbatul de 35 de ani, în Girov. Pe numele acestuia era emis de autorităţile judiciare din Italia un mandat european de arestare.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2015, aflîndu-se în Italia, pe fondul unor neînţelegeri familiale, a exercitat acte de violenţă asupra concubinei sale, producîndu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 25 de zile îngrijiri medicale“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. Acesta a fost prezentat de poliţişti procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Individul urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Citește știrea

Trending