Contactează-ne

Actualitate

Coronavirusul şi Apocalipsa

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ medicul de familie Filip Panait s-a întors la preocupările sale de „decodare“ a Apocalipsei ■ a analizat principalele evenimente care au bulversat planeta, de la izbucnirea pandemiei de SARS Cov 2 ■ un fragment de text biblic este interpretat de medic ca fiind un avertisment sever dat omenirii pentru nesăbuinţele sale de distrugere a planetei ■

Filip Panait, medicul de familie de la Bîra, doctor în medicină şi apreciat inventator este cunoscut şi pentru preocupările sale de „decodare“ a Apocalipsei. În anul 2005 acesta publica „Decodarea Apocalipsei“, carte în care încerca să interpreteze textele sfinte despre sfîrşitul lumii.

De ceva vreme, doctorul Filip Panait tratează, din nou, subiectul pe pagina sa de socializare, analizînd pricipalele evenimente internaţionale care au bulversat lumea de un an şi ceva, de la declanşarea pandemiei de coronavirus, ce a întors planeta cu susul în jos. Medicul citează, printre altele şi un fragment de text biblic:

„Neamurile se mîniaseră, dar a venit mînia TA, a venit vremea să judeci pe cei morţi, să răsplăteşti pe robii Tăi proroci, pe sfinţi şi pe cei ce se tem de Numele Tău, mici şi mari, şi să prăpădeşti pe cei ce prăpădesc pămîntul!“.

Doctorul spune apoi că nu pot exista prea multe comentarii pe fragmentul de text biblic amintit, dar atrage atenţia asupra faptului, deloc întîmplător, în opinia sa, în contextul apariţiei pandemiei de SARS Cov 2. „Nu prea mai avem comentarii la textul de mai sus, avînd în vedere că nenorocirea, care a lovit pămîntul, vine de la laboratorul construit în acel oraş al Chinei, cu scopul de a fabrica arme biologice. Zilele trecute, mai mulţi savanţi, au publicat un studiu, care arată că virusul actual a fost produs în laboratoarele din Wuhan.

Se pare că răsplata, pentru nenorocirea produsă lumii întregi, a venit mai repede decît se aştepta cineva. În zilele următoare ar trebui ca şi alte lucruri, de genul acesta, să se producă, ca lumea să înţeleagă în ce direcţie merge. Momentan, asistăm la un episod, din ceea ce se prefigurează la orizont.

Textul din Apocalipsă are semnificaţii mult mai profunde, dar are un mesaj clar, pentru cei ce pun viaţa de pe pămînt în pericol: prăpădul şi distrugerea se vor abate asupra tuturor celor implicaţi în nenorocirile de pe pămînt. Războiul din Israel şi manifestările extreme din natură arată că lumea este «coaptă pentru judecată». Două tornade au lăsat în urma lor cel puţin 12 morţi şi peste 400 de răniţi în centrul şi în estul Chinei, au informat sîmbătă autorităţile locale, potrivit AFP“, notează dr.Filip Panait.

Pămîntul ca o clasă cu elevi de tot felul şi simpatiile pentru Israel

Într-o altă postare, medicul Filip Panait vorbeşte şi despre o serie de furtuni puternice care au măturat metropola Wuhan, din centrul Chinei, de unde a pornit epidemia de Covid, furtună în timpul căreia şi-au pierdut viaţa opt persoane şi alte 280 au fost rănite de vijelia, în timpul căreia vînturile au ajuns la 260 km/oră.

Nici exodul românilor care s-au împrăştiat în toate zările lumii nu scapă preocupărilor medicului Filip Panait, la fel cum e vizibilă simpatia sa pentru Israel, ţara de care este legat şi prin recentele sale negocieri pentru achiziţionarea invenţiei sale, „Compresă chirurgicală pediculată cu sisteme de pompe pasive pentru transferul unidirecţional modulat al fluidelor din plăgi“, brevetată la OSIM.

„Indiferent de culoarea grupării creştine în care se află, românii trebuie să înţeleagă că Israelul este cheia profeţiilor biblice şi acolo se vor întîmpla lucruri măreţe, minuni nemaiauzite, pentru că acolo va veni Iisus Hristos, chiar pe muntele Măslinilor, cum a promis. Pămîntul nostru este ca o clasă, plină cu elevi, în care unii sînt olimpici, alţii pe la mijloc, alţii pe la coadă, iar alţii, sînt gata să rămînă repetenţi.

Cum ar fi ca profesorul să lucreze doar cu grupul olimpicilor? Nu-i aşa că orice observator ar înţelege că restul clasei rămîne repetentă? Dar dacă lucrează cu toţi, astfel încît fiecare elev să înţeleagă lecţia? În acest caz, probabilitatea ca majoritatea să treacă clasa, este foarte mare. Aşa stau lucrurile cu noi!

Evreii sînt olimpicii clasei şi dacă nu ar fi fost trecuţi pe linie secundară, restul lumii ar fi rămas repetentă, iar istoria s-ar fi terminat de mult. Prin urmare, nici olimpicii nu vor pierde nimic, după cum nici restul clasei nu va fi exclusă din drepturi“, mai spune Filip Panait.

De reamintit faptul că medicul de la Bîra are şi numeroase recunoaşteri naţionale şi internaţionale pentru invenţiile sale, obţinînd încă din 2001 o medalie de aur la Salonul Mondial al Invenţiilor Cercetării şi Transferului Tehnologic Eureka, de la Bruxelles pentru „Aparat de determinare rapidă a vitezei de sedimentare a hematiilor“.

În 2015 a fost recompensat cu Medalia de argint la Salonul Internaţional al Invenţilor de la Geneva, pentru „Compresa chirurgicală pediculată cu sisteme de pompe pasive pentru transferul unidirecţional“. În 2016 primea Medalia de aur, la Salonul Interenaţional al Invenţiilor Proinvent Cluj, tot pentru compresa chirurgicală pediculară,amintită.

În 2018 se pregătea de o nouă participare la Salonul de Inventică de la Geneva cu o altă invenţie – „Sistem de acumulare şi transfer de energie electrică pe bază de sînge artificial“, invenţia sa propunînd înlocuirea petrolului în industria auto, pe baza principiului după care funcţionează sistemul circulaţiei sanguine.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se încălzeşte spectaculos!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice de 30 de grade ■ din a doua parte a săptămînii viitoare se mai răcoreşte ■ vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică ■

Ultima decadă a lunii iunie aduce o apreciere considerabilă a reistrului termic, iar meteorologii anunţă valori de pînă la 30 de grade. Acest lucru se va întîmpla pînă la mijlocul săptămînii viitoare, iar în a doua parte a intervalului se mai răcoreşte niţel. Acelaşi trend îl cunosc şi valorile termice nocturne.

Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate şi va ploua, cam în fiecare zi, cel puţin pînă la final de Cireşar, conform prognozei. Pînă atunci, trebuie spus că toată ţara, inclusiv judeţul Neamţ, este sub o informare meteo de vreme rea, ce intră în vigoare de azi, 18 iunie, de la ora 12:00 şi expiră pe 20 iunie, la ora 22:00, anunţîndu-se cantităţi de apă însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată.

„În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp“, conform ANM. Şi ziua de azi, 18 iunie, va fi plăcută din punct de vedere termic şi ne vom bucura de o maximă de 24 de grade, dar nu scăpăm de furtuni. Noaptea va fi cea mai caldă din ultimul timp, iar minima va fi de 18 grade. Furtuni vor avea loc şi sîmbătă, 19 iunie, cînd sînt prognozate numai 19 grade.

Peste noapte mercurul din termometre ajunge la 17 grade. Duminică, 20 iunie, vor fi 24 de grade, însă nu scăpăm de instabilitate, furtuni cu toată suita de fenomene caracteristice, vînt, descărcări electrice şi poate grindină. Aprecierea regimului termic începe de luni, 21 iunie, iar meteorologii dau asigurări că în zona noastră mercurul din termometre saltă la 28 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade.

Sînt posibile furtuni atît luni, cît şi marţi, 22 iunie, cînd va fi cea mai caldă zi din acest sezon şi vom avea parte de valori estivale de pînă la 30 de grade. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn, astfel că minima va fi de 18 grade. Miercuri, 23 iunie, va fi la fel de cald şi se vor înregistra 30 de grade, dar din nou vor fi furtuni. Urmează cea mai caldă noapte din vara aceasta şi minima se opreşte la valoarea de 21 de grade. Din a doua parte a intervalului se mai răcoreşte, iar joi, 24 iunie, vor fi doar 25 de grade, cu furtuni după amiază.

Noaptea aduce temperaturi în scădere, 19 grade. Vineri, 25 iunie, cerul va fi degajat în prima parte, apoi după amiază vin ploi consistente. Maxima diurnă nu trece de 26 de grade, iar minima nocturnă va fi de 20 de grade. Week-end-ul viitor, în perioada 26 – 27 iunie, vor fi temperaturi diurne de 25 de grade, cu furtunile de rigoare, iar peste noapte se vor înregistra 18 grade.

Citește știrea

Actualitate

Pene de curent, furnizorul taxat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cazul întreruperior neanunţate, furnizorul poate acorda despăgubiri ■ apelurile clienţilor trebuie preluate mai repede de reprezentanţii firmelor de distribuţie ■ în caz contrar, amenzile pot ajunge la 200.000 lei ■

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieie a stabilit că de acum înainte furnizorii îşi vor despăgubi clienţii în cazul întreruperilor care nu au fost anunţate. Cele scurte, între 3 secunde şi 3 minute, au fost incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează şi pentru care operatorii de distribuţie sînt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel: înalta tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an; medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă; joasa tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor la depăşirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide şi eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor care în prezent se manifestă în diferite zone de reţea de joasă tensiune şi care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum şi generarea de disconfort clienţilor.

O altă noutate constă în aceea că apelurile efectuate de clienţi către furnizorul de energie electrică, trebuie preluate de acesta din urmă într-un timp mai scurt. Astfel, au fost stabilite intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii reţelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuţie, şi anume: maximum 30 de secunde de la iniţierea apelului de către utilizator pînă la preluarea acestuia, fără intervenţia operatorului uman; maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opţiunea de a transfera apelul la un operator uman; maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Prin această măsură se urmăreşte îmbunătăţirea comunicarii între utilizator şi operatorul de distribuţie astfel încît evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cît mai rapid în scopul remedierii, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în beneficiul utilizatorilor. „Deşi numărul de apeluri telefonice pentru care nu sînt respectate intervalele de timp menţionate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancţionată conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabile în situaţia nerespectării de către operatorul de distribuţie a prevederilor standardului de performanţă cu amendă de la 10.000 lei pînă la 200.000 lei“, conform ANRE.

Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune operatorul e obligat să acorde compensaţii, după cum urmează: pentru persoane juridice: 270 lei, la 110 kV, respectiv 130 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare; pentru persoane fizice: 270 lei 110kV, respectiv 70 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare.

Racordarea unui client trebuie să se realizeze în maxim 90 zile, în cazul clienţilor casnici şi finali noncasnici ale căror locuri de consum sînt alimentate prin instalaţii de racordare cu lungimi de pînă la 2.500 metri. Cuantumul compensaţiei cuvenite în această situaţie este de 100 lei. ANRE a reglementat şi un calendar de implementare a unor echipamente cu rol de monitorizare a continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii tehnice a energiei electrice. Pînă la finele anului 2026, România trebuie să aibă capacitatea de monitorizare a tuturor staţiilor electrice.

Citește știrea

Actualitate

Au fost trei victime în două accidente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii nemţeni au intervenit la două accidente de circulaţie, care s-au soldat cu trei victime, nedoritele incidente fiind consecinţa neatenţei în conducere. O septuagenară a fost luată pe capotă în timp ce traversa strada, iar în alt caz doi şoferi care s-au „pupat“ între ei au fost răniţi.

Unul dintre evenimentele rutiere a avut loc în dimineaţa zilei de 17 iunie, cînd o femeie de 76 de ani, din Piatra Şoimului, care traversa strada a fost accidentata de un autoturism, condus de un tînăr de 24 de ani, din aceeaşi localitate. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetarile sînt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Dosar penal cu acuze de vătămare corporală din culpă a fost întocmit şi în cazul unui accident ca a avut loc în seara de 16 iunie, în jurul orei 21:30, pe raza oraşului Tîrgu Neamţ.

Conform primelor date, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Tîrgu Neamţ a acroşat o maşină, care era condusă de un tînăr de 21 de ani, din Păstrăveni. Din impact, ambii conducători auto au suferit leziuni, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Citește știrea

Trending