Contactează-ne

Actualitate

Coronavirusul şi Apocalipsa

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ medicul de familie Filip Panait s-a întors la preocupările sale de „decodare“ a Apocalipsei ■ a analizat principalele evenimente care au bulversat planeta, de la izbucnirea pandemiei de SARS Cov 2 ■ un fragment de text biblic este interpretat de medic ca fiind un avertisment sever dat omenirii pentru nesăbuinţele sale de distrugere a planetei ■

Filip Panait, medicul de familie de la Bîra, doctor în medicină şi apreciat inventator este cunoscut şi pentru preocupările sale de „decodare“ a Apocalipsei. În anul 2005 acesta publica „Decodarea Apocalipsei“, carte în care încerca să interpreteze textele sfinte despre sfîrşitul lumii.

De ceva vreme, doctorul Filip Panait tratează, din nou, subiectul pe pagina sa de socializare, analizînd pricipalele evenimente internaţionale care au bulversat lumea de un an şi ceva, de la declanşarea pandemiei de coronavirus, ce a întors planeta cu susul în jos. Medicul citează, printre altele şi un fragment de text biblic:

„Neamurile se mîniaseră, dar a venit mînia TA, a venit vremea să judeci pe cei morţi, să răsplăteşti pe robii Tăi proroci, pe sfinţi şi pe cei ce se tem de Numele Tău, mici şi mari, şi să prăpădeşti pe cei ce prăpădesc pămîntul!“.

Doctorul spune apoi că nu pot exista prea multe comentarii pe fragmentul de text biblic amintit, dar atrage atenţia asupra faptului, deloc întîmplător, în opinia sa, în contextul apariţiei pandemiei de SARS Cov 2. „Nu prea mai avem comentarii la textul de mai sus, avînd în vedere că nenorocirea, care a lovit pămîntul, vine de la laboratorul construit în acel oraş al Chinei, cu scopul de a fabrica arme biologice. Zilele trecute, mai mulţi savanţi, au publicat un studiu, care arată că virusul actual a fost produs în laboratoarele din Wuhan.

Se pare că răsplata, pentru nenorocirea produsă lumii întregi, a venit mai repede decît se aştepta cineva. În zilele următoare ar trebui ca şi alte lucruri, de genul acesta, să se producă, ca lumea să înţeleagă în ce direcţie merge. Momentan, asistăm la un episod, din ceea ce se prefigurează la orizont.

Textul din Apocalipsă are semnificaţii mult mai profunde, dar are un mesaj clar, pentru cei ce pun viaţa de pe pămînt în pericol: prăpădul şi distrugerea se vor abate asupra tuturor celor implicaţi în nenorocirile de pe pămînt. Războiul din Israel şi manifestările extreme din natură arată că lumea este «coaptă pentru judecată». Două tornade au lăsat în urma lor cel puţin 12 morţi şi peste 400 de răniţi în centrul şi în estul Chinei, au informat sîmbătă autorităţile locale, potrivit AFP“, notează dr.Filip Panait.

Pămîntul ca o clasă cu elevi de tot felul şi simpatiile pentru Israel

Într-o altă postare, medicul Filip Panait vorbeşte şi despre o serie de furtuni puternice care au măturat metropola Wuhan, din centrul Chinei, de unde a pornit epidemia de Covid, furtună în timpul căreia şi-au pierdut viaţa opt persoane şi alte 280 au fost rănite de vijelia, în timpul căreia vînturile au ajuns la 260 km/oră.

Nici exodul românilor care s-au împrăştiat în toate zările lumii nu scapă preocupărilor medicului Filip Panait, la fel cum e vizibilă simpatia sa pentru Israel, ţara de care este legat şi prin recentele sale negocieri pentru achiziţionarea invenţiei sale, „Compresă chirurgicală pediculată cu sisteme de pompe pasive pentru transferul unidirecţional modulat al fluidelor din plăgi“, brevetată la OSIM.

„Indiferent de culoarea grupării creştine în care se află, românii trebuie să înţeleagă că Israelul este cheia profeţiilor biblice şi acolo se vor întîmpla lucruri măreţe, minuni nemaiauzite, pentru că acolo va veni Iisus Hristos, chiar pe muntele Măslinilor, cum a promis. Pămîntul nostru este ca o clasă, plină cu elevi, în care unii sînt olimpici, alţii pe la mijloc, alţii pe la coadă, iar alţii, sînt gata să rămînă repetenţi.

Cum ar fi ca profesorul să lucreze doar cu grupul olimpicilor? Nu-i aşa că orice observator ar înţelege că restul clasei rămîne repetentă? Dar dacă lucrează cu toţi, astfel încît fiecare elev să înţeleagă lecţia? În acest caz, probabilitatea ca majoritatea să treacă clasa, este foarte mare. Aşa stau lucrurile cu noi!

Evreii sînt olimpicii clasei şi dacă nu ar fi fost trecuţi pe linie secundară, restul lumii ar fi rămas repetentă, iar istoria s-ar fi terminat de mult. Prin urmare, nici olimpicii nu vor pierde nimic, după cum nici restul clasei nu va fi exclusă din drepturi“, mai spune Filip Panait.

De reamintit faptul că medicul de la Bîra are şi numeroase recunoaşteri naţionale şi internaţionale pentru invenţiile sale, obţinînd încă din 2001 o medalie de aur la Salonul Mondial al Invenţiilor Cercetării şi Transferului Tehnologic Eureka, de la Bruxelles pentru „Aparat de determinare rapidă a vitezei de sedimentare a hematiilor“.

În 2015 a fost recompensat cu Medalia de argint la Salonul Internaţional al Invenţilor de la Geneva, pentru „Compresa chirurgicală pediculată cu sisteme de pompe pasive pentru transferul unidirecţional“. În 2016 primea Medalia de aur, la Salonul Interenaţional al Invenţiilor Proinvent Cluj, tot pentru compresa chirurgicală pediculară,amintită.

În 2018 se pregătea de o nouă participare la Salonul de Inventică de la Geneva cu o altă invenţie – „Sistem de acumulare şi transfer de energie electrică pe bază de sînge artificial“, invenţia sa propunînd înlocuirea petrolului în industria auto, pe baza principiului după care funcţionează sistemul circulaţiei sanguine.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Frig şi ninsori la munte

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a fost emisă o informare de lapoviţă la munte şi intensificări ale vîntului ■ în judeţ au fost temperaturi sub media perioadei ■

Săptămîna aceasta a fost vreme deosebit de rece pentru acest moment al anului, iar meteorologii au emis o informare de vreme rea, ce a intrat în vigoare de ieri, 22 septembrie 2021, de la ora 10:00 şi expiră azi, 23 septembrie, la aceeaşi oră.

Specialiştii spun că la altitudini de peste 1.700 m vor fi ninsori şi lapoviţă, vremea va fi deosebit de rece şi vor fi şi intensificări ale vîntului. În intervalul menţionat la munte, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrînse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizînd izolat producerea brumei. Temporar, vîntul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Specialiştii mai spun că, joi şi vineri, 23 şi 24 septembrie, vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Vîntul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că în noaptea de 21/22 septembrie, în judeţ au fost valori termice de -3,6 grade la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, 6,6 grade au fost la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ, iar la Roman mercurul din termometre s-a oprit la 7,5 grade.

Ieri, 22 septembrie, la ora 11:00, pe munte erau temperaturi negative, de -3 grade, la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ se înregistrau 10 grade, iar la Roman erau 12 grade. Din cauza vîntului, pe munte se resimţeau -5 grade, în reşedinţa de judeţ erau 7 grade şi 10 grade se resimţeau în restul teritoriului. Deosebit de rece va fi şi astăzi, 23 septembrie, cînd pe fondul unui cer variabil cu soare nu vor fi mai mult de 12 grade la amiază. Minima nocturnă va fi de vreo 6 grade, conform previziunilor.

De vineri, 24 septembrie, începe să se încălzească uşor şi pentru că soarele va fi la datorie, avem promisiunea unei maxime de 17 grade. Urmează o noapte sensibil mai blîndă decît precedenta, iar mercurul din termometre se opreşte la 8 grade. Dacă previziunile de acum ale meteorologilor se adeveresc, va fi ceva mai bine din punct de vedere termic în week-end-ul care urmează.

Astfel, sîmbătă, 25 septembrie, se anunţă cer variabil cu soare, iar în cel mai cald moment ne vom bucura de temperaturi ce saltă pînă la 21 de grade. Noaptea va fi încă răcoroasă, cu 7 grade. Şi mai bine va fi duminică, 26 septembrie, cînd va fi soare şi cam 23 de grade la prînz. După lăsarea întunericului se ajunge la o minimă nesperată, de 12 grade.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului: Straşnic frig

Știre publicată în urmă cu

în data de

Constantin Bîrjoveanu (1934-2000), scriitor, pictor, caricaturist, deltaplanist  şi vorbitor de esperanto romaşcan, dădea viaţă , în urmă cu două decenii şi ceva, nemuritoarelor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, Gazeta de Roman. În numărul de astăzi iată o nouă „cronicuţă”, de mare actualitate, în care „Pisălogul” pare a fi anticipat, în urmă cu două decenii, ceea ce li se va întîmpla românilor în această iarnă, după liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaz metan. Adică revenirea frigului de sorginte ceauşistă, din „Epoca dee Aur”. La care se va adăuga din plin şomajul, generator de sărăcie lucie, la majoritatea românilor. Adevăr grăita-i, nea Costică!

„Ianuarie, martie, aprilie”. De ce o fi fost sărită luna ţiganului? De bună ce-i! Mai ales ieri ne-au lins iepurii – dacă cunoaşteţi expresia. E un ger de streche mîţa. Mulţi filosofi, savanţi, scriitori au elaborat tot soiul de teorii, de idei, de maxime, despre o samă de rele de care nu ducem nici noi lipsă, ca de pildă de foame, sărăcie, mîndrie, viciu, invidie, viclenie şi tot aşa mai departe.

Dar puţini au scris despre frig, chiar dacă unii dintre ei l-au cunoscut îndeaproape, ca noi. Nu vorbesc de frigul din inimile înguste, ci de cel din vastele apartamente de la bloc. Pe plan  local s-a vorbit adesea  că multor străzi le plîngi de milă şi că mai de plîns sînt maşinile care merg pe acolo şi trec din groapă în groapă. S-a mai vorbit – tot aşa – că unele firme aplică un adaos comercial de te sperii. De asemenea s-a mai scris mult despre valul de violenţă şi tîlhării, dar nimic despre valul de frig care a venit din Cîmpia Rusă, s-a cuibărit în apartamentele noastre şi nu se mai dă dus, pentru că,  din partea caloriferului rece, nu primeşte nici un ultimatum şi ne îngheaţă mai departe măduva-n ciolane. Nea Cutare n-a plecat la slujbă că i-a rămas mîna lipită pe clanţa uşii.

După ce a desfăcut-o, a aflat între timp că a fost trimis în şomaj şi abia atunci l-au trecut toate căldurile. Da, tată ! E o problemă în faţa căreia nu poţi rămîne rece. Şi bietul om asta-i mai lipsea: copiulul său, îmbrăcat subţire, tremură din gros lîngă caloriferul de la care parcă cerşeşte puţină căldură. La fel suferim toţi, vorba ceea: „de,  boier! Fii şi boier, dar tot dîrdîi cînd e ger!”. Se spune că la cea mai scăzută temperatură, de-i zice zero absolut, mişcarea browniană se linişteşte, atomii stau liniştiţi în banca lor.

Cred că nu mai avem mult pînă acolo. Cel puţin la mine e un frig de-ţi stă mintea. Ni s-au dat asigurări că o să fie bine şi la vară cald, dar după ce-ţi degeră urechea degeaba mai pui căciula. Noroc că afară e mai cald! Cînd în apartament se tremură, îmi trimit copiii la joacă. Poate de aceea cineva mi-a spus că am copii sănătoşi şi zdraveni, se cunoaşte că-s crescuţi în aer curat. Ştiu de la şedinţele de partid că prin discuţie se face lumină. Căldură cum s-ar putea face? Straşnic frig!

Citește știrea

Actualitate

Urmărit internaţional pentru că şi-a bătut concubina

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 35 de ani, din Girov, s-a ales cu belele penale în străinătate, după ce şi-a smintit în bătaie concubina. S-a întîmplat în Italia, iar, după agresiune, bărbatul a plecat acasă. Autorităţile judiciare străine nu s-au dat bătute şi au încercat să-l identifice pe agresor.

Cînd au aflat identitatea au făcut toate demersurile necesare, au emis pe numele lui un mandat european de arestare şi l-au dat în urmărirere internaţională. Aşa stînd lucrurile, pe 21 septembrie 2021 oamenii legii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Girov l-au depistat pe bărbatul de 35 de ani, în Girov. Pe numele acestuia era emis de autorităţile judiciare din Italia un mandat european de arestare.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2015, aflîndu-se în Italia, pe fondul unor neînţelegeri familiale, a exercitat acte de violenţă asupra concubinei sale, producîndu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 25 de zile îngrijiri medicale“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. Acesta a fost prezentat de poliţişti procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Individul urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Citește știrea

Trending