Contactează-ne

Administrație

CORONAVIRUS – Primarul de Piatra Neamţ intră în autoizolare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Dragoş Chitic a luat decizia după ce a aflat că doi dintre organizatorii Concursului de Dans Sportiv au fost confirmaţi pozitiv ■ va face testul şi va aştepta rezultatul ■

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat recent că intră în autoizolare după ce a fost făcută publică informaţia că doi organizatori ai Concursului de Dans Sportiv au fost confirmaţi cu coronavirus. Primarul a fost la respectiva competiţie şi a anunţat DSP că intră în autoizolare şi va fi testat. Vă prezentăm anunţul primarului:

“Deoarece am fost informat că cei doi organizatori ai Concursului de Dans Sportiv, desfășurat în perioada 29 februarie-1 martie la Sala Polivalenta au fost confirmați pozitiv, în urma testului pentru coronavirus, iar eu împreună cu soția mea am fost invitați și am participant la acel eveniment, din respect pentru toți cei cu care aș putea intra în contact, am decis ca de astăzi să mă autoizolez la domiciliu. Am discutat și cu DSP atunci când am luat această decizie preventivă și voi face testul pentru a vedea dacă este totul în regula.

Mă simt bine, nu am nici eu și nici membrii familiei nici cel mai mic simptom de infectare cu covid-19, dar consider că este corect să procedez așa pentru a-i proteja pe cei cu care, prin natura funcției, aș intra în contact.

Imediat ce voi avea rezultatul testului îl voi comunica și voi respecta, ca orice cetatean responsabil, toate regulile de protectie stabilite in acest caz. Nu pot reprosa nimic organizatorilor evenimentului, au realizat acest concurs cu intentii bune, intr-o perioada in care fenomenul coronavirus nu luase amploare, nu existau nicaieri in tara restrictii iar la nivel national au fost numeroase evenimente in acel weekend cu mii de spectatori.

Le sunt aproape in aceasta perioada grea si le doresc insanatosire grabnica. Voi sprijini, chiar si de la domiciliu, DSP pentru a-si desfasura activitatile specifice in legatura cu acest subiect, astfel incat toti participantii la eveniment, care au intract in contact cu persoanele confirmate acum pozitiv, sa poata fi testate si sa se simta in siguranta. Voi coordona, prin telefon si mijloacele online, activitate primariei in aceasta perioada, cu prioritatea pentru masurile de prevenire a infectarii populatiei din Piatra Neamt cu coronavirus. Sa fim calmi, sa avem un comportament rational si sa respetam cu totii in aceasta perioada regulile si masurile stabilite pentru autoprotectie, impotriva infectarii. Va fi bine! Multa sanatate tuturor!”, a anunţat Dragoş Chitic.

Actualitate

Parcul Jora a fost inaugurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În cea de a doua zi din cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman, luni, 17 mai, autorităţile locale s-au mobilizat pentru inaugurarea Parcului Jora, din spatele supermarketului Kaufland, proiect cu fonduri europene, adjudecat de municipalitate în 2017.

Valoarea totală a proiectului este de 1.917.815 lei, din care 1.605.410 lei reprezintă o finanţare europeană, iar 245.533 de lei bani nerambursabili din bugetul naţional şi 37.774,38 lei cofinanţare eligibilă a municipiului Roman.

Însoţit de viceprimarul Radu Samson, reprezentantul executantului, firma Occidental Construct Roman, directorii Direcţiei Construcţii Edilitare şi jurnalişti, primarul Leonard Achiriloaei a subliniat eforturile edililor de a finaliza proiectul. „Este un obiectiv care are alei pietonale, piste de biciclete, zone de relaxare, băncuţe, toatele publice, spaţiu verde (circa 13.000 de metri pătraţi şi 65 de arbori plantaţi).

Avem şi o zonă prevăzută pentru derdeluş, există şi un părculeţ de joacă pentru copii. Sperăm ca şi această zonă de agrement să îi atragă pe romaşcanii care să îşi găsească aici clipe de relaxare. Încercăm să redăm oraşului cît mai mult spaţiu verde amenajat, este ceea ce ne dorim şi pe mai departe“, a declarat Leonard Achiriloaei.

Parcul Jora beneficiază de iluminat public şi iluminare ambientală, mobilier urban (bănci din lemn, coşuri de gunoi metalice stradale), terasamente, sistem de irigaţii şi reţele de apă-canalizare. Între 1980 şi 1990 şi în România suprafaţa spaţilor verzi a manifestat o tendinţă de creştere cu 30%, însă după Revoluţie, cînd s-a construit haotic a început şi diminuarea acestor suprafeţe.

În Roman există o suprafaţă de 1.264.235 metri pătraţi, inclusă în Registrul spaţilor verzi, ceea ce încadrează oraşul, spun edilii, în norma europeană de 26 m/p pe cap de persoană, municipiul avînd acum 48.593 de locuitori.

Citește știrea

Actualitate

Oferte la primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Serviciul de Resurse Umane al Primăriei Roman organizează o recrutare de personal, pe perioadă determinată, pentru cai care vor să lucreze în ştrand. În acest sens pe site-ul instituţiei sînt anunţate condiţiile de recrutare a nouă posturi contractuale, de execuţie , temporat vacante. Este vorba de un post de muncitor calificat treapta IV, cu atribuţii de salvator la ştrand.

Alte patru posturi sînt pentru îndeplinirea funcţiei de casier, care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii specifice: să fie absolvenţi de studii medii liceale, cu diplomă de Bacalaureat. Nu se solicită, nerapărat vechime. Condiţiile specifice necesare ocupării celor patru posturi de salvator se referă la obligativitatea persoanelor dornice de a ocupa posturile, de a fi absolvenţi de liceu, cu diplomă de Bacalaureat şi de a şti să înoate.

Nici aici nu e nevoie de vechime în muncă. Complexul de Agrement Moldova mai are nevoie în această vară şi de un îngrijitor, care să fie absolvent de studii medii. Nici acestă categorie de personal nu are nevoie de vechime în muncă. Dosarele de înscriere se vor depune pînă în ziua de 19 mai, la ora 16.00 la Serviciul de Reurse Umane din Primăria Roman, camera 62. Relaţii suplimentare la telefon 0233/208.609.

Citește știrea

Actualitate

Calendarul reparațiilor și asfaltărilor în Piatra-Neamț, până în luna septembrie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primăria municipiului Piatra-Neamț a definitivat, împreună cu societatea Publiserv, calendarul reparațiilor la infrastructura rutieră, pietonală, și parcările publice, pentru perioada următoare. Primarul Andrei Carabelea le-a solicitat reprezentanților Publiserv ca, pe lângă calitatea lucrărilor, acestea să fie executate în special pe timpul nopții, pentru ca disconfortul creat în trafic să fie cât mai mult redus.

„Nu voi accepta niciun rabat de la calitate și nu voi deconta lucrări care nu sunt conforme. Avem un buget nu foarte generos, de aceea este important ca fiecare leu să fie cheltuit cu maximă eficiență. Vă asigur că voi monitoriza personal aceste lucrări de reparații și asfaltare, tocmai pentru că vreau să mă asigur de calitatea lucrărilor”, a precizat primarul Andrei Carabelea.  

Astfel, până la sfârșitul lunii mai, se vor realiza lucrări de asfaltare pentru amenajarea a circa 60 de noi locuri de parcare pe străzile Muzeelor (circa 20-25 de locuri) și Dimitrie Leonida (circa 35-40 de locuri). În următoarele două săptămâni, și în funcție de evoluția condițiilor meteo, se vor finaliza și lucrările de reparațiii capitale la parcarea din zona centrului comercial Winmarkt Petrodava.

În perioada iunie – septembrie, sunt programate cel puțin 26 de lucrări de reparații cu turnare de covor asfaltic, după cum urmează:

  • în luna iunie sunt programate lucrări pe strada General Dăscălescu, în cartierul Mărăței pe străzile Progresului, Veseliei și în zone de parcări, pe strada Costache Negri și pe strada Crizantemei;

  • în luna iulie se va lucra pe strada Gavril Galinescu, pe Aleea Ulmilor (în spatele Pieței Dărmănești și în zona blocului 40), pe strada Fermelor și în zona centrală pe străzile Cuejdi, Ozana și I.L. Caragiale;

  • în luna august, lucrările în cartierul Dărmănești vor continua, pe străzile Crizantemei, Nicu Albu și Nicolae Iorga (în zona de parcare). În aceeași perioadă se vor efectua lucrări și în zona Sărata, pe străzile Cerbului și Merilor, în Precista, pe strada Bistriței, în Mărăței, pe strada Progresului, pe strada Gheorghe Doja (la intrarea în zona depozitului ecologic) și în zona centrală, respectiv Bulevardul Decebal-Paharnicului;

  • în luna septembrie sunt programate lucrări pe strada Bâtca Doamnei, între ponton și podul Bâtca Doamnei, pe Bulevardul Dacia și pe aleile carosabile din zona străzilor Nufărului și Vasile Conta.

Calendarul convenit cu SC Publiserv poate suporta modificări, în funcție de urgențele apărute, dar și de necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare în zonele adiacente.

Citește știrea

Trending