Contactează-ne

Administrație

Coronavirus. Prima „victimă“ din Neamţ? Prefectul a cerut o demisie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ duminică, prefectul a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ■ nemulţumit că n-a fost informat despre întoarcerea unor români din Italia, se pare că reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat demiterea conducerii Direcţiei de Sănătate Publică ■

Apropierea de România a pericolului îmbolnăvirii cu virusul mortal „Made in China“ a determinat şi autorităţile locale din ţară să intre în stare de alertă, la solicitarea Ministerului Sănătăţii.

Duminică, 23 februarie, la sediul Prefecturii Neamţ a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care s-au discutat o serie de măsuri ce trebuie luate pentru protejarea populaţiei faţă de o potenţială răspîndire a temutului coronavirus.

Se pare însă că virusul asiatic a făcut şi prima „victimă“ în judeţ, în sensul că, potrivit unor surse credibile, prefectul judeţului, George Lazăr, extrem de nemulţumit de faptul că Direcţia de Sănătate Publică Neamţ nu ar fi anunţat Prefectura despre întorcerea mai multor nemţeni, din zonele contaminate din Italia, a solicitat demiterea conducerii, adică a chimistei Brînduşa Movilă de către Ministerul Sănătăţii.

Vom reveni cu declaraţia prefectului care în cursul zilei de luni, 24 februarie, avea telefonul închis, fiind plecat la Bucureşti. Nu se ştie dacă este vorba despre toţi care deţin funcţii la DSP, sau numai a directorului instituţiei.

Direcţia de Sănătate Publică a luat şi ea o serie de măsuri legate de stăpînirea fenomenului, demers extrem de dificil, în opinia specialiştilor, care ţine de supravegherea românilor întorşi din zonele contaminate, dar şi de alte măsuri.

Specialiştii recomadă o igienă severă a mîinilor prin spălarea cu apă caldă şi săpun, o igienă riguroasă a alimentelor. Se impune purtarea de măşti pen nas şi pe gură şi adresarea către medicul specialist în cazul unor afecţiuni respiratorii severe. Se impune şi vaccinarea antigripală pentru persoanele care nu s-au vaccinat încă. În Neamţ, s-a recomandat spitalelor limitarea programului de vizite al aparţinătorilor.

Primarul Romanului, Lucian Micu, a anunţat că în cursul zilei de luni, 24 februarie, că au fost convocaţi directorii de şcoli pentru a se discuta măsurile de urgenţă ce trebuiesc luate în colectivităţi pentru a se încerca prevenirea îmbolnăvirilor. Edilul a spus că la această oră, cabinetele şcolare sînt acoperite din punct de vedere al încadrării cu asistenţi medicali şi medici colaboratori, ai aprovizionării cu medicamente de urgenţă.

Primarul a promis că în condiţiile în care şcolile vor solicita se va trece şi la aprovizionarea acestora cu materiale de igienă: hîrtie igienică, săpun, dezinfectante, lucruri care pînă acum nu au fost finanţate, pentru că ele erau procurate, de regulă, din fondurile unităţilor de învăţămînt sau de către comitetele de părinţi.

Actualitate

Oferte la primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Serviciul de Resurse Umane al Primăriei Roman organizează o recrutare de personal, pe perioadă determinată, pentru cai care vor să lucreze în ştrand. În acest sens pe site-ul instituţiei sînt anunţate condiţiile de recrutare a nouă posturi contractuale, de execuţie , temporat vacante. Este vorba de un post de muncitor calificat treapta IV, cu atribuţii de salvator la ştrand.

Alte patru posturi sînt pentru îndeplinirea funcţiei de casier, care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii specifice: să fie absolvenţi de studii medii liceale, cu diplomă de Bacalaureat. Nu se solicită, nerapărat vechime. Condiţiile specifice necesare ocupării celor patru posturi de salvator se referă la obligativitatea persoanelor dornice de a ocupa posturile, de a fi absolvenţi de liceu, cu diplomă de Bacalaureat şi de a şti să înoate.

Nici aici nu e nevoie de vechime în muncă. Complexul de Agrement Moldova mai are nevoie în această vară şi de un îngrijitor, care să fie absolvent de studii medii. Nici acestă categorie de personal nu are nevoie de vechime în muncă. Dosarele de înscriere se vor depune pînă în ziua de 19 mai, la ora 16.00 la Serviciul de Reurse Umane din Primăria Roman, camera 62. Relaţii suplimentare la telefon 0233/208.609.

Citește știrea

Actualitate

Calendarul reparațiilor și asfaltărilor în Piatra-Neamț, până în luna septembrie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primăria municipiului Piatra-Neamț a definitivat, împreună cu societatea Publiserv, calendarul reparațiilor la infrastructura rutieră, pietonală, și parcările publice, pentru perioada următoare. Primarul Andrei Carabelea le-a solicitat reprezentanților Publiserv ca, pe lângă calitatea lucrărilor, acestea să fie executate în special pe timpul nopții, pentru ca disconfortul creat în trafic să fie cât mai mult redus.

„Nu voi accepta niciun rabat de la calitate și nu voi deconta lucrări care nu sunt conforme. Avem un buget nu foarte generos, de aceea este important ca fiecare leu să fie cheltuit cu maximă eficiență. Vă asigur că voi monitoriza personal aceste lucrări de reparații și asfaltare, tocmai pentru că vreau să mă asigur de calitatea lucrărilor”, a precizat primarul Andrei Carabelea.  

Astfel, până la sfârșitul lunii mai, se vor realiza lucrări de asfaltare pentru amenajarea a circa 60 de noi locuri de parcare pe străzile Muzeelor (circa 20-25 de locuri) și Dimitrie Leonida (circa 35-40 de locuri). În următoarele două săptămâni, și în funcție de evoluția condițiilor meteo, se vor finaliza și lucrările de reparațiii capitale la parcarea din zona centrului comercial Winmarkt Petrodava.

În perioada iunie – septembrie, sunt programate cel puțin 26 de lucrări de reparații cu turnare de covor asfaltic, după cum urmează:

 • în luna iunie sunt programate lucrări pe strada General Dăscălescu, în cartierul Mărăței pe străzile Progresului, Veseliei și în zone de parcări, pe strada Costache Negri și pe strada Crizantemei;

 • în luna iulie se va lucra pe strada Gavril Galinescu, pe Aleea Ulmilor (în spatele Pieței Dărmănești și în zona blocului 40), pe strada Fermelor și în zona centrală pe străzile Cuejdi, Ozana și I.L. Caragiale;

 • în luna august, lucrările în cartierul Dărmănești vor continua, pe străzile Crizantemei, Nicu Albu și Nicolae Iorga (în zona de parcare). În aceeași perioadă se vor efectua lucrări și în zona Sărata, pe străzile Cerbului și Merilor, în Precista, pe strada Bistriței, în Mărăței, pe strada Progresului, pe strada Gheorghe Doja (la intrarea în zona depozitului ecologic) și în zona centrală, respectiv Bulevardul Decebal-Paharnicului;

 • în luna septembrie sunt programate lucrări pe strada Bâtca Doamnei, între ponton și podul Bâtca Doamnei, pe Bulevardul Dacia și pe aleile carosabile din zona străzilor Nufărului și Vasile Conta.

Calendarul convenit cu SC Publiserv poate suporta modificări, în funcție de urgențele apărute, dar și de necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare în zonele adiacente.

Citește știrea

Administrație

ANUNȚ

Știre publicată în urmă cu

în data de

PrivindconvocareaConsiliului Local al MunicipiuluiPiatra-Neamţ

înşedinţăextraordinară

 

 

Se convoacăînședinţăextraordinarăConsiliul Local al MunicipiuluiPiatra Neamţ, pentru data de 17.05.2021 – ora 14:00, desfășurată on-line, prinintermediulaplicației ZOOM.

 

Proiectulordinii de zi a ședințeiextraordinare a

Consiliului Local din data de 17.05.2021

 

 

 

 1. PROIECTE DE HOTĂRÂRE:

 

 

           1.HOTĂRÂREprivinddesemnareaunorconsilierilocaliîncomisiapentru analiza șiasigurareafluidizăriicirculațieirutiereînmunicipiulPiatraNeamț;

 • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

2.HOTĂRÂRE privind aprobarea solicitării de trecere din domeniul privat al statului și din administrarea Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași în domeniul public și în administrarea Consiliului Local al municipiului Piatra Neamț a două imobile situate în municipiul Piatra Neamț, Aleea Migdalelor nr.2;

 • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

          3.HOTĂRÂREprivind aprobarea participării municipiului Piatra Neamț la programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024;

 • iniţiator – Primar Andrei Carabelea
 1. HOTĂRÂREprivind constatareaîncetării de drept, prindemisie, a mandatului de consilier local al d-lui FilipCezarConstantinșideclararealoculuivacant;
 • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

          5.HOTĂRÂREpentrurectificarea HCL nr.104 din 22.04.2021 privinddeclanșareaprocedurii de selecție a membrilorconsiliilor de administrație ale societățilorcomerciale la careunitateaadministrativteritorială are calitatea de acționar/asociat;

 • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

          6.HOTĂRÂREprivind renegocierea și încheierea actelor adiționale la contractele de credit nr.13092/504/2005 și nr.262/8926/2007 încheiate cu BCR;

 • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

          7. HOTĂRÂREprivindaprobarearectificăriibugetului local al municipiuluiPiatraNeamț, pe anul 2021;

 • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

 

 

Informări – Întrebări – Interpelăriadresateexecutivului

Citește știrea

Trending