Contactează-ne

Actualitate

CORONAVIRUS: Noi măsuri în spitale. Internări doar pentru cazuri urgente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru 14 zile, se supendă internările, dacă nu reprezintă urgenţe ■ în termen de 48 de ore vor fi externaţi toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe ■

Pe 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

“Astfel, începînd de pe 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

FOTO: generica SJN

Advertisement
Trending