Contactează-ne

Prima pagină

Copil de 6 ani, supus la perversiuni sexuale de către părinți

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un minor de 6 ani, care locuia cu părinții în strada Fabricii din Roman, a povestit la grădiniță ce i se întâmplă acasă ■ reprezentanții Fundației Pacea, unde mergea copilul la grădiniță, au anunțat Poliția ■ micuțul a fost plasat de către DGASPC într-un centru de protecție, urmând a fi inclus într-un program de evaluare și terapie ■ cei doi părinți sunt anchetați de procurori ■

Una din grozăviile care se petrec în unele familii din Satul Olimpic – strada Fabricii, ce trăiesc într-o promiscuitate fără de margini, a ieșit la iveală zilele acestea. E vorba despre un minor în vârstă de 6 ani, care a povestit la grădinița de la Fundația Pacea cum tatăl și mama l-ar fi supus unor abuzuri fizice și de natură sexuală.

Ar fi fost obligat să întrețină cu părinții reporturi sexuale, concomitent cu cele întreținute de adulți. Ulterior, la evaluarea psihologică, băiatul a povestit ceea ce i s-a întâmplat. Cercetările au arătat că faptele s-ar fi petrecut în mai multe rânduri, la domiciliul acestora, minorul detaliind tratamentele la care a fost supus de tată, în prezența mamei.

Reprezentanții Fundației Pacea au anunțat Poliția Roman. „În cursul zilei de luni, 12 februarie, am fost anunțați de către Poliție despre cazul unui copilaș în vârstă de 6 ani, din strada Fabricii, care se presupune a fi fost supus unor perversiuni de natură sexuală de către părinți. Poliția a fost anunțată de cei de la Fundația Pacea unde copilul frecventează grădinița și unde copilul ar fi povestit toate grozăviile.

Copilul a fost audiat și din povestirile acestuia a reieșit că este victima unui presupus abuz sexual. Din seara zilei de luni, 12 februarie, a fost dus pentru a fi protejat în centrul de regim de urgență al GDASPC, urmând a fi încredințat unui asistent maternal. Copilul este inclus în program de evaluare și terapie”, a declarat Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

Conform comunicatului de presă al Inspectoratulșui Județean de Poliție Neamț, „la data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către reprezentanții DAS Roman, cu privire la faptul că, un minor în vârstă de 6 ani, din Roman, s-ar afla într-o situație de risc. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de poliție.

Față de minor a fost luată măsura plasamentului în regim de urgență, într-un complex de servicii rezidențiale. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, urmând ca după administrarea tuturor mijloacelor de probă să fie dispuse măsuri legale. Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii unei fapte contra integrității și libertății sexuale, pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt”.

Acestea sunt precizările din comunicatul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, Claudiu Neculai, ne-a precizat faptul că dosarul a fost luat spre instrumentare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, încă din cursul zilei de 14 februarie.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending