Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Copil de 12 ani, dispãrut

Știre publicată în urmă cu

în data de

• de bãiat nu se mai stie nimic de miercuri, 25 ianuarie • copilul, care locuieste în Tasca, a dispãrut dupã terminarea orelor de scoalã • se presupune cã ar fi plecat la Bucuresti, la mama sa • în evidentele politistilor mai figureazã doi adolescenti dispãruti •

Politistii nemteni sînt în alertã maximã si scotocesc judetul în speranta cã vor gãsi un bãiat de 12 ani care a dispãrut miercuri dupã-amiaza din comuna Tasca. Joi dimineatã, politistii din localitate au fost sesizati de Petricã Grama, de 46 de ani, despre faptul cã fiul sãu, Cosmin Marian Petricã, în vîrstã de 12 ani, a dispãrut de miercuri, fiind vãzut ultima datã în jurul orei 14, la terminarea orelor de curs. Pãrintele nu s-a îngrijorat cînd a vãzut cã întîrzie pentru cã si-a imaginat cã a plecat la un prieten, dar, atunci cînd a constatat cã nu a venit acasã toatã noaptea, a anuntat politistii. În seara zilei de joi, o echipã amplã de specialisti de la Serviciul de Investigatii Criminale a mers la Tasca si a încercat sã stabileascã unde ar putea fi bãiatul. Dupã toate investigatiile se contureazã tot mai mult ipoteza cã minorul ar fi plecat la Bucuresti, unde locuiau mama si fratii sãi. Cosmin ar fi declarat în numeroase rînduri colegilor de scoalã cã îi este dor de mama lui. Pe de altã parte, oamenii legii nu exclud si alte posibile scenarii asupra disparitiei copilului, asa cã cerceteazã amãnuntit acest caz si solicitã si sprijinul populatiei pentru gãsirea copilului. Bãiatul are aproximativ 1,30-1,40 m înãltime, aproape 35-40 kg, ten închis, pãr saten închis, ochi cãprui. Era îmbrãcat la momentul disparitiei cu o geacã din fîs de culoare bleumarin cu bleu, pantaloni tip salopetã din velur de culoare grena, tricou negru, maletã în dungi, purta pe cap un fes de culoare neagrã cu inscriptia Bulls si era încãltat cu bocanci de culoare neagrã. Bãiatul avea la el un ghiozdan gen rucsac de culoare neagrã cu petice din piele. Persoanele care pot da relatii cu privire la minor sînt rugate sã sune la cea mai apropiatã unitate de politie. Bãiatul provine dintr-o familie despãrtitã, pãrintii fiind divortati de cînd acesta avea mai putin de doi ani. Familia locuia în capitalã, iar, dupã divort, bãiatul împreunã cu cei doi frati mai mari au fost dati spre crestere bunicilor din partea mamei tot în Bucuresti. În urmã cu un an bãtrîna si-a vîndut casa, iar minorul, nemaiavînd unde sã locuiascã pentru cã mama nu l-a vrut, a fost încredintat tatãlui, care domiciliazã la Tasca.

Crizele adolescentine, principalul motiv al disparitiei copiilor În evidentele Serviciului Urmãriti din cadrul IPJ Neamt apar mai multe cazuri de disparitii de copii, dar, din fericire, în nici unul nu este vorba despre disparitii suspecte, minorii avînd vîrste apropiate adolescentei. În toate cazurile, oamenii legii presupun cã minorii au fugit de acasã ca urmare a unor neîntelegeri cu pãrintii sau din cauza unor crize de orgoliu adolescentin. Unul dintre asemenea cazuri este cel al Alexandrei Elena Donciu, de 14 ani, din Piatra Neamt care a dispãrut de acasã pe data de 9 iulie a anului trecut. Pãrintii au relatat cã fata se afla în vacantã la data disparitiei, în ziua aceea rãmãsese singurã acasã si la venirea lor nu au mai gãsit-o. Oamenii legii cred cã minora este plecatã undeva în tarã si se fac cercetãri pentru gãsirea si aducerea ei acasã. Anul trecut, cînd avea doar 13 ani, fata a mai plecat din Piatra Neamt si a fost gãsitã dupã cîtva timp la Costinesti, în judetul Constanta. Semnalmentele ei sînt: înãltime 1,60 metri, aproximativ 40-50 de kilograme, corpolentã atleticã, fatã ovalã, nas drept, ochi cãprui, pãr saten, farã semne particulare. Un alt minor care a fost dat dispãrut este si Viorel Mihalache, în vîrstã de 14 ani, din satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, care nu a mai fost vãzut de la sfîrsitul lunii iulie 2005. Înaintea disparitiei, bãiatul a venit în vizitã la bunica sa, care locuieste în Piatra Neamt, dupã care a spus cã se duce acasã la pãrinti, dar nu a mai ajuns. Minorul provine dintr-o familie bunã, fãrã probleme. Au apãrut unele indicii care aratã cã ar fi fost vãzut în varã într-o statiune de pe litoral si ar fi spus cã nu vrea sã revinã acasã. Politistii nemteni au anuntat omologii lor din judetul Constanta pentru a face verificãri în acest sens, dar deocamdatã nu a apãrut nimic nou.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending