Contactează-ne

Actualitate

Copiii refugiaţilor, audienţi prin şcoli

Știre publicată în urmă cu

în data de

Inspectorul şcolar general, Mihai Obreja, a declarat că s-a primit de la minister indicaţia de organizare, la nivelul ISJ Neamţ,  a unei comisii de sprijin a integrării în sistemul de învăţămînt românesc a copiilor refugiaţilor ucrainieni, rămaşi în judeţ.

„Am primit o notă de la Ministerul Educaţiei prin care ni s-a recomandat constituirea unei comisii la nivelul ISJ, alcătuită din inspectorul şcolar general, doi inspectori şcolari şi un consilier, care se vor ocupa tocmai de problema integrării în sistemul de educaţie a copiilor refugiaţilor  ucrainieni.

Aceştia, dacă rămîn la noi, vor trebui integraţi în sistemul nostru de învăţămînt. Îi vom putea înscrie ca audienţi, în baza unei derogări de la minister. Probabil că vor exista şi situaţii în care ucrainienii vor dori să înveţe limba română şi atunci ne vom adapta la situaţia reală“, a declarat Mihai Obreja.

Acesta spune că fluxul de refugiaţi se află în judeţ în tranzit, majoritatea plecînd spre ţări occidentale. Deocamdată, în Neamţ au rămas trei copii ai unor refugiaţi cazaţi de un cadru didactic de la Liceul de Artă Victor Brauner din Piatra Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending