Contactează-ne

Prima pagină

Copii internați după ce au băut lichid de frână și detergent. Spitalul este foarte solicitat în această perioadă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în doar o săptămână, medicii de la CPU au consultat aproape 900 de pacienți ■ 376 au necesitat internarea în spital ■ o fetiță de 5 ani a băut lichid de frână ■ un alt copil a înghițit accidental detergent, iar doi minori au suferit leziuni după ce au căzut de la înălțime ■

Și în săptămâna 26 iunie -2 iulie 2023, medicii de la Spitalul Municipal de Urgență Roman au fost extrem de solicitați, fiind foarte multe cazuri de o complexitate medicală ridicată. Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al unității sanitare, Andreea Trifan, în intervalul de timp menționat adresabilitatea către spital a fost de 886 pacienți la Centrul de Primiri Urgențe.

„Echipa medicală a depus eforturi pentru a asigura o evaluare și un tratament adecvat pentru fiecare persoană prezentă la CPU Roman. Din cei 886 pacienți, 376 au necesitat internare în spitalul nostru, unde am pus la dispoziție servicii medicale specializate și îngrijire de înaltă calitate. Din totalul celor care s-au adresat serviciilor CPU, 84 de pacienți au vârste până în 16 ani, suferind, în special, traumatisme.

În ceea ce privește prezentările frecvente în cadrul CPU Roman, și la adulți cele mai comune cazuri au fost traumatisme (15-20 pe zi), inclusiv căzături de la același nivel sau de la înălțime, aproximativ 15 cazuri zilnice de hipertensiune arterială, 5-6 cazuri zilnice de colici abdominale sau renale, 2-3 cazuri de alergii, 2-3 accidente rutiere pe zi și 2-3 cazuri de agresiuni. Am înregistrat, zilnic, cel puțin 2 cazuri de mușcături de animale”, a precizat Andreea Trifan.

Acesta mai spune că, în paralel, Secția Pediatrie a Spitalului Roman (foto Digi24) a gestionat 352 de prezentări în aceeași perioadă. „Menționăm că au fost efectuate două transferuri către Spitalul Sfânta Maria din Iași. E vorba despre  o fetita de 5 ani și 11 luni, care a avut nevoie de îngrijiri în Secția Toxicologie, din cauza faptului că a înghițit accidental lichid de frână. Un alt caz a fost acela al unei fetițe  de 3 ani, cu glicemia 500, caz de diabet zaharat  la debut, transferată tot la Spitalul Sfânta Maria din Iași.

Colaborarea noastră cu alte unități medicale este esențială pentru asigurarea unei asistențe complete și specializate pentru pacienți. Tot de la Secția Pediatrie au fost redirecționați către CPU Roman 3 minori. Unul cu ingestie accidentală de detergent și alte două de traumatisme prin cădere”, a mai declarat purtătorul de cuvânt. La Maternitatea Roman au născut 15 femei, aducând pe lume 6 copii, pe cale naturală și 9 prin cezariană, iar la Secția chirurgie au fost efectuate  61 de intervenții.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending