Contactează-ne

Actualitate

Contract de 1 milion de euro, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ scopul proiectului e de reducere a abandonului şcolar pentru 40 de elevi, plus orientarea şi medierea pe piaţa muncii a 216 membri ai grupului ţintă

Primăria oraşului Târgu Neamţ a anunţat, la finalul lunii trecute, că a fost parafat un alt contract cu finanţare europeană, valoarea finanţării fiind de aproape un milion de euro, mai exact fiind vorba despre 950.000 de euro.

Este vorba despre proiectul intitulat Dezvoltare economică şi socială în oraşul Tîrgu Neamţ. Acesta a fost depus în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, Axa prioritară – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii şi are ca scop reducerea numărului de persoane aparţinînd comunităţii marginalizate din oraşul Tîrgu Neamţ, aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială.

Acest lucru ar urma să fie realizat prin implementarea de intervenţii integrate de ocupare, educaţie, formare profesională, asistenţă socială şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea de servicii sociale şi socio-medicale. Se doreşte reducerea fenomenului de abandon şcolar pentru 40 de elevi prin programe tip „Şcoală după şcoală“, iar 14 persoane ar urma să participe la programe de ucenicie, adică se se iniţieze într- o meserie.

De asemenea, se intenţionează informarea, consilierea, orientarea şi medierea pe piaţa muncii a 216 membri ai grupului ţintă, urmînd ca 180 de persoane să fie formate profesional prin participarea la cursuri de calificare, iar 56 să aibă loc de muncă în urma participării la intervenţiile integrate din cadrul proiectului. S-ar mai vrea sprijinirea a 14 persoane în vederea înfiinţării unei noi afaceri şi crearea a cel puţin 14 locuri de muncă în noile entităţi economice.

În cadrul proiectului vor mai fi organizate două workshop-uri, plus campanii de informare şi conştientizare care au ca scop implicarea comunităţii în problemele sociale locale. Proiectul se va derula în parteneriat cu Şcoala Ion Creangă şi Asociaţia Căsuţa cu Miracole.

Advertisement
Trending