Contactează-ne

Actualitate

Continuă situaţia tensionată de la Casa de Ajutor a Pensionarilor. Perdaţi sînt membrii asociaţiei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru că nu este dată o sentinţă definitivă de recunoaştere a unei conduceri legale, activitatea CARP e semiparalizată ■ anual, de Paşti şi Crăciun se acordau ajutoare nerambursabile membrilor cu posibilităţi materiale reduse ■ acum, activitatea CARP constă doar în acordarea de ajutoare în limita fondurilor şi a ajutoarelor de înmormîntare ■

Se împlineşte exact un an de cînd cei 24.000 de pensionari, membri ai CARP Roman aşteaptă o soluţionare a cererilor depuse de cele două grupări (Popa – Popovici şi Călărăşanu – Anton), care au solicitat, în urma desfăşurării unor adunări generale separate, înscrierea conducerilor alese la Judecătoria Roman, în vederea derulării activităţii de ajutorare reciprocă.

În aceste condiţii, conducerea financiară a CARP a fost preluată de contabila şefă, Mariana Rusu, care a luat o serie de decizii legate de modul de funcţionare a instituţiei şi de acordare a împrumuturilor. Preşedintele ales în Adunarea Generală din 6 mai, Mircea Anton a declarat că atmosfera în CARP este destul de tensionată, în condiţiile în care, de luni de zile activitatea instituţiei este semiblocată, dar cei 19 salariaţi sînt păstraţi în totalitate.

„Este pentru prima dată din 1940 încoace cînd CARP nu acordă ajutoare materiale de urgenţă, cu ocazia sărbătorilor (Paşte – Crăciun n.r.). A fost decizia doamnei contabil şef Mariana Rusu, care coordonează activitatea CARP pînă ce instanţa se va pronuţa în şirul de procese aflate pe rol, de recunoaştere a unei conduceri legale prin înscrierea la grefa Judecătoriei Roman. Luni, 18 aprilie, a fost un termen la unul din aceste procese, în care gruparea Popa – Popovici, invalidată de completul de judecată în dosarul 2302/291/2021 a făcut contestaţie. Trebuie spus că instanţa de judecată a admis acţiunea de contestare formulată de fostul preşedinte Dumitru Călărăşanu, de anulare a hotărîrii Adunării Generale a CARP din 22 IV 2021 (de înscriere a grupării Popa – Popovici – n.r.). Prin hotărîrea la care fac referire a fost admisă, în parte, şi solicitarea noastră în acest dosar de a se achita din fondurile CARP cheltuieli de judecată în valoare de 500 lei“, a declarat Mircea Anton, preşedintele ales în Adunarea Generală din 6 mai 2021.

Contabila şefă a CARP, Mariana Rusu, se arată şi ea îngrijorată de lungirea unor procese urgente, în opina sa, ţinînd cont de gradul de interes social al instituţiei.

„A fost necesară luarea unei decizii de a nu se mai acorda acele ajutoare financiare nerambursabile de sărbători, în condiţiile în care instanţele de judecată nu au luat decizia înregistrării legale a uneia din cele două adunări generale, desfăşurate separat. Eu nu am putut lua hotărîrea de a acorda astfel de ajutoare, pentru că o asemenea decizie este apanajul unei hotărîri de Consiliu Director. În opinia mea, tergiversarea rezolvării situaţiei de la CARP Roman ţine de cele două tabere care ţin morţiş să nu se organizeze o adunare generală, în conformitate cu prevederile Statutului CARP şi ale legislaţiei în vigoare. Toţi membrii CARP trebuie să ştie că sînt o serie de măsuri, ca cele legate de acordarea de împrumuturi sau de situaţia de care vorbim, aceea a acordării unor ajutoare nerambursabile de sărbători, care nu pot fi luate de mine. Noi putem acorda doar împrumuturi în limita fondurilor şi ajutoare de înmormîntare, care sînt din fonduri aparte“, a precizat Mariana Rusu.

Aceasta susţine că nu se poate aştepta la nesfîrşit o hotărîre judecătorească, care e greu de luat în condiţiile în care de ani şi ani instanţele nu au pot clarifica litigiile de la CARP Roman, deoarece există interese divergente ale unor grupări.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending