Contactează-ne

Actualitate

Continuă donaţiile pentru Spitalul Tîrgu Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Parohia Adormirea Maicii Domnului a oferit cadrelor medicale 94 de combinezoane de protecţie reutilizabile ■ mai multe persoane fizice şi juridice s-au implicat pînă acum în campania ,,Uniţi pentru viaţă” ■

Parohia Adormirea Maicii Domnului din Tîrgu Neamţ este cel mai recent donator care s-a alăturat campaniei de strîngere de fonduri pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Sf. Dimitrie Tîrgu Neamţ cu echipamente de protecţie şi aparatură medicală, necesare în lupta cu COVID-19.

,,Cu binecuvîntarea Domnului, am reuşit să facem, din partea Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Tîrgu Neamţ, o mică donaţie în valoare de 9.400 lei către Spitalul Sf. Dimitrie din Tîrgu Neamţ. Mai precis, după o discuţie cu primarul oraşului Tîrgu Neamţ, Vasilică Harpa şi la indicaţia managerului spitalului, domnul dr. Alexandru Pătraşcu, am cumpărat, pentru folosul personalului, un număr de 94 combinezoane de protecţie reutilizabile.

Bunul Dumnezeu să poarte de grijă personalului medical, cu totul dedicat, şi de cei ce sunt în boală!”, a menţionat părintele Viorel Laiu. Managerul spitalului, doctorul Alexandru Pătraşcu, i-a mulţumit, pe pagina de Facebook a instituţiei, pentru ajutorul şi grija purtată personalului medical.

Alte mulţumiri au fost transmise echipei din cadrul campaniei ,,Uniţi pentru viaţă”, pe marginea unei postări din 6 mai referitoare la alte donaţii. ,,Încă 500 de măşti FFP2 au ajuns astăzi la Spitalul Tîrgu Neamţ + 1 poartă pentru decontaminare, amplasată la Secţia Medicină Internă. Ştim cu toţii că reînnoirea echipamentelor de protecţie trebuie să aibă loc la fiecare contact cu o potenţială sursă de infectare, aşa că nevoia de a le ţine în siguranţă pe cadrele noastre medicale nu ne dă voie să obosim, să ne pierdem încrederea în misiunea noastră sau să ne dăm bătuţi înainte să ne atingem obiectivele.

Mulţumim din nou tuturor celor care aţi donat în campanie şi aţi făcut posibil acest rezultat şi nu doar! Astăzi este încă o zi pe care o bifăm în calendarul faptelor bune”. Campania ,,Uniţi pentru viaţă” a fost lansată în luna martie şi se derulează prin intermediul Asociaţiei Help-Spit Tîrgu Neamţ, coordonată de preotul misionar Emilian Creţu, de la capela din incinta unităţii sanitare. ,,Ajutorul tău poate face diferenţa.

Donează pentru dotarea spitalului cu aparatura medicală şi echipamentele de protecţie necesare! Fără echipamentul care trebuie reînnoit la fiecare contact cu pacientul, cadrele medicale sunt cel mai expuse la virus. Fără aparatura necesară, medicii nu ne pot oferi îngrijirea de care avem nevoie. Mai mult ca niciodată, cadrele medicale au nevoie să le devenim aliaţi în lupta pentru viaţa noastră, a bunicilor, părinţilor sau copiilor noştri”, se menţiona pe pagina de Facebook a Asociaţiei Help-Spit Tîrgu Neamţ.

Donaţiile pentru spitalul din Tîrgu Neamţ pot fi făcute în următoarele conturi, ce au ca beneficiar asociaţia menţionată: RO65BTRL02801205995436XX – LEI, RO35BTRLEURCRT0099543601 – EURO, RO90BTRLGBPCRT0099543601 – LIRE(Swiftcode: BTRL022, Banca Transilvania).

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending