Contactează-ne

Actualitate

Consultări pe buget la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la aceste întâlniri nu a avut acces presa ■ despre ceea ce s-a discutat, jurnaliștii au aflat doar din postarea de pe pagina de socializare a primarului Leonard Achiriloaei ■

Ca în fiecare an, în luna ianuarie, conducerea Primăriei Roman se preocupă de creionarea bugetului local pentru 2024, care urmează să treacă de votul consilierilor locali. Marți, 30 ianuarie, au avut loc consultări cu reprezentanții diverselor categorii socio-profesionale. La discuții a participat și deputatul liberal Laurențiu Leoreanu, se pare viitorul candidat al PNL la primărie.

„Am început cu o întâlnire fructuoasă alături de directorii și contabilii instituțiilor de învățământ din municipiul Roman, la care a participat și doamna inspector școlar general adjunct Dana Păiuș (și consilier local PNL – n.r.). Am discutat despre proiectele în curs și cele viitoare, punând accent pe inovație prin implementarea catalogului electronic în școlile noastre.

Cu un total de 18 milioane de euro atrași prin fonduri europene, educația rămâne în centrul atenției noastre. Ne-am întâlnit și cu reprezentanți ai sectorului sanitar. Ne mândrim cu acreditarea Spitalului Municipal de Urgență Roman și continuăm să investim în îmbunătățirea infrastructurii medicale – valoarea proiectelor ridicându-se la 7 milioane de euro, în care intră inclusiv reabilitarea Policlinicii – un proiect pe care mi l-am asumat și se va finaliza anul acesta.

Am avut și un dialog constructiv cu seniorii comunității noastre, pilonii pe care se sprijină spiritul orașului Roman. Împreună, am dezvoltat proiecte care au adus valoare și bunăstare, și suntem hotărâți să continuăm această colaborare fructuoasă. Nu în ultimul rând, am întâlnit reprezentanții mediului de afaceri local, unde am reiterat sprijinul administrației pentru dezvoltarea și prosperitatea acestui sector.

Prezentând facilitățile online oferite de Primăria Municipiului Roman, sprijinul local și guvernamental și proiectele de infrastructură viitoare, am construit un dialog cu idei utile care vor aduce cu siguranță un plus-valoare comunității”, a consemnat pe pagina de socializare primarul municipiului, Leonard Achiriloaei.

Se pare însă că principala temă ridicată de toate categoriile sociale a fost criza apei la Roman, care presupune întreruperea furnizării acesteia atât noaptea, cât și ziua. Pe parcursul acestei săptămâni vor avea loc și alte întâlniri cu reprezentanții ONG-urilor, a clerului, cu membrii consiliului local. Din păcate, la aceste întâlniri nu mai au acces jurnaliștii și ele par a fi pur formale, dincolo de limbajul de lemn al comunicării.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending