Contactează-ne

Actualitate

Consiliul Local Tîrgu Neamţ, în şedinţă festivă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ şedinţa ordinară din 22 decembrie are o ordine de zi succintă, cuprinzînd un proiect de hotărîre şi cîteva informări

Consiliul Local Tîrgu Neamţ se va întruni pe 22 decembrie în şedinţa lunară, una cu caracter festiv, dată fiind apropierea Crăciunului. Unii dintre participanţi se vor afla în sala de şedinţe, alţii vor participa on-line prin intermediul aplicaţiei Zoom, aşa cum s- a procedat aproape tot anul, date fiind restricţiile impuse de contextul epidemiologic.

Ordinea de zi cuprinde un singur proiect de hotărîre, privind alegerea preşedintelui de şedinţă pentru luna ianuarie. Vor mai fi prezentate cîteva informări, prima referindu-se la acordarea de burse pentru elevi, în anul şcolar 2020-2021. Aleşii locali vor mai fi informaţi despre raportul încheiat în urma verificării unor aspecte reclamate de Asociaţia Crescătorilor de Animale Aerodrom, ale cărei memorii au fost înregistrate la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (Cabinetul Ministrului şi Direcţia Generală Control Antifraudă şi Inspecţii) şi au fost redirecţionate Instituţiei Prefectului, pentru analiză.

Alte informări vizează închirierea unui spaţiu, începerea lucrărilor pentru Drumul Crucii în zona Pometea, dorindu-se construirea a 12 troiţe de stejar. În atenţia participanţilor va fi adusă şi o solicitare a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Tîrgu Neamţ care solicită scutirea la plata impozitului pentru anul 2021, pe terenuri şi clădiri.

Aceasta este a doua şedinţă a legislativului din Tîrgu Neamţ din luna decembrie, în urmă cu cîteva zile avînd loc o şedinţă de îndată, cu nouă proiecte de hotărîre pe ordinea de zi. Primul a vizat rectificarea bugetului local al oraşului, apoi s-au stabilit taxele pentru autorizarea/vizarea unor servicii de transport public local, precum şi taxa(redevenţa) pentru locul de aşteptare a autovehiculelor taxi, pentru anul 2021. Un alt subiect a vizat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul ,,Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţămînt preuniversitar din Oraşul Tîrgu Neamţ” şi aprobarea bugetului proiectului, în vederea depunerii pentru accesarea finanţării din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

În cadrul aceleiaşi întruniri a fost stabilită lista asociaţiilor şi fundaţiilor care vor beneficia în anul 2021 de subvenţii de la bugetul local al oraşului Tîrgu Neamţ, în baza Legii nr.34/1998. A fost cerut votul participanţilor şi pentru înfiinţarea ASCF Cetatea Muşatină Tîrgu Neamţ, o asociaţie sportivă la care oraşul să fie membru fondator, prin alocarea unei sume de bani pentru capitalul iniţial, demers care ar permite reluarea activităţilor sportive în mod organizat pentru anul competiţional 2021-2022. Iniţiativa vine în contextul în care Asociaţia Fotbal Club Cetatea Tîrgu Neamţ se află în procedură de insolvenţă, urmînd a fi desfiinţată şi radiată.

Aleşii locali au dezbătut şi procedurile de evaluare a persoanelor juridice constituite în temeiul ordonanţei nr.26/2000 actualizată, în vederea înscrierii pe lista de priorităţi pentru atribuirea unui spaţiu pentru sediu. S-au mai adoptat hotărîri referitoare la concesionarea directă a unui teren, aparţinînd domeniului privat al oraşului, renovarea unui cabinet medical, execuţia bugetară preliminată pentru trimestru IV, anul 2020.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending