Contactează-ne

Prima pagină

Consilierii romașcani au hotărât renunțarea la serviciile oferite de Compania ApaServ Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cu 13 voturi pentru, aleșii locali au decis renunțarea la serviciile oferite de ApaServ ■ s-au abținut cinci consilieri de la PSD și unul de la PPUSL ■

Aleșii locali au decis, în ultima ședință ordinară din acest an, ieșirea Romanului din Adi Aqua Neamț și renunțarea la serviciile ApaServ Neamț, din culpa operatorului. La discuții, viceprimarul Radu Samson a prezentat consilierilor locali o statistică realizată, în baza anunțurilor de întrerupere totală a furnizării sau cu presiune scăzută a apei.

Conform respectivei statistici, operatorul, Compania Județeană ApaServ Neamț și-ar fi îndeplinit doar 75% din obligațiile contractuale asumate, pentru care a încasat bani. „La ieșirea din ADI Aqua Neamț va trebui ca primăria să returneze operatorului doar contribuția pe care acesta a avut-o la investiții, respectiv 10%.

După monitorizarea noastră, anul acesta, în 219 nopți, apa a fost furnizată cu presiune scăzută sau a fost întreruptă total, din cauza avariilor, din ce în ce mai dese și cu multe pierderi. Calitatea serviciilor operatorului scade de la o zi la alta, din cauza unui management defectuos al companiei”, a spus viceprimarul Radu Smason, cu atribușii delegate de primar de a gestiona relațiile cu ApaServ.

Primarul Leonard Achiriloaei a prezentat și el argumentele pe care le-a avut în vedere la inițierea proiectului de hotărâre referitor la renunțarea la serviciile scumpe și proaste ale operatorului. Comisia de admistrație publică locală a dat aviz favorabil plecării Romanului din ADI Aqua Neamț, în timp ce George Bălan, liderul de grup al PSD, a anunțat că avizul comisiei juridice, din care face parte, este nefavorabil.

„Suntem cu toții de acord că la momentul acesta furnizarea serviciului de apă în Roman se face așa cum nu trebuie. Situația trenează de foarte mulți ani și este cauzată de lipsa investițiilor în rețelele de distribuție, care are drept finalitate pierderi importante și întreruperi. Luarea unei decizii pe fondul emoțional al momentului este, în opinia noastră, o greșeală. Trebuie să existe un studiu al unor experți, care să răspundă la întrebarea esențială: cu ce costuri se face această ieșire din contractul cu ApaServ și care sunt pașii pentru această plecare”, a spus George Bălan.

Primarul Leonard Achiriloaei a atras atenția că decizia de renunțare la serviciile ApaServ trebuie să aibă în vedere perspectiva viitoare de furnizare a serviciului la parametri normali. Proiectul a trecut cu 13 voturi pentru, exprimate de consilieriior PNL, USR și IPM. Cinci consilieri PSD și unul PPUSL s-au abținut. S-a convenit că demersul de ieșire din AdiAqua Neamț este, însă, unul anevoios și de durată.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Cristi

    21 decembrie 2022 at 7:50 PM

    Un contract de furnizare servicii incheiat intre Apa Serv. si Primaria Roman nu poate fi reziliat in urma unei Hotarari a Consiliului local Roman; aceasta actiune este”praf” aruncat in ochii romascanilor! Inainte de a fi semnat, contractul a fost analizat de persoane competente si responsabile? Cine a semnat acest contract din partea Primariei Roman? Domnilor din conducerea Primariei Roman, dati-va demisia si lasati locul unor persoane competente si cu expertiza tehnica!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending