Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Consilierii locali pleaca mai… tîrziu peste hotare

Știre publicată în urmă cu

în data de

• voiajul alesilor locali catre Israel a fost amînat din motive de sarbatoare • plimbarea în Coreea a ramas pentru… la toamna, deoarece coreenii îl vor musai pe primarul Stefan • sumele investite au ramas, deocamdata, aceleasi •

Consilierii locali pietreni s-au vazut nevoiti sa-si amîne plecarea spre tari calde din cauza unor motive neprevazute. Desi asteptau cu nerabdare sejururile în Israel si Coreea de Sud, alesii locali au despachetat bagajul si au reprogramat biletele de avion, pentru ca plecarile s-au amînat. Cel mai putin au de asteptat cei cinci consilieri care îsi iau zborul spre Israel: trebuiau sa plece în aceasta luna, dar o vor face pe 10 iunie, pentru ca orasul israelian înfratit cu Piatra Neamt a fost în ceas de sarbatoare interna. La fix s-a completat si delegatia. Astfel, pe lînga consilierii Elena Boengiu, Cezar Dinescu, Neculai Ivanov, Adriean Chirila si Gheorghe Munteanu, s-au adaugat pe lista consilierul local Cornelia Tudorancea si viceprimarul Mihaela Stoica. Cheltuielile sînt asigurate din bugetul local, mai putin pentru cele doua doamne liberale suspendate politic, care îsi vor achita din buzunarele proprii vacanta. Au fost alocate, deja, sumele: 2.500 de euro pentru avion dus/ întors si asigurare medicala, 150 de euro pentru transportul Piatra Neamt – Bucuresti, 4.200 de dolari americani pentru cazare timp de 7 zile si 1.330 de dolari diurna consilierilor. Total – 6.730 de dolari americani si 3.250 de euro, pentru ca intervin daruri pentru gazde, plus alte cheltuieli de protocol, deoarece, nu-i asa, obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Voiajul în Israel are la baza invitatia lansata de Moti Malka, primarul orasului-frate Kiryat Malachi. Acesta i-a scris primarului Gheorghe Stefan pe 11 ianuarie 2007 ca, „în urma conversatiei dvs. cu domnul Shimi Shimon Moshe, fostul primar al orasului Kiryat Malachi, care a fost factorul de legatura si înfratire între orasul sau natal, Piatra Neamt si orasul nostru, am deosebita placere sa va invit în mod oficial sa ne vizitati în Israel si, bineînteles, în orasul nostru“. Primarul Malka a lasat la dispozitia oficialilor pietreni momentul, programul si participantii vizitei, rugînd doar sa i se comunice si lui în timp util, pentru a putea pregati cele necesare. „Noi va asteptam frateste“, si-a încheiat scrisoarea Moti Malka. Iar alesii nostri nu îl lasa sa astepte prea mult. Oficial, scopul deplasarii este „de a stabili contacte oficiale cu noua conducere a orasului Kiryat Malachi si reluarea colaborarii între cele doua municipalitati, aceasta vizita reprezentînd o oportunitate deosebita pentru ambele comunitati de a interactiona într-un mod mai profund una cu alta“.

Alt meridian, alt frate

Pachetul special de misiuni economico-administrative a suferit modificari si la punctul „excursie în Coreea“. Voiajul a fost lasat pentru la toamna, probabil septembrie – octombrie, deoarece autoritatile din Daejeon au vrut musai sa-l aiba ca invitat pe primarul Gheorghe Stefan, or programul acestuia nu permite, în acest moment, o calatorie peste hotare. Singurul ghinionist este Andrei Baciu, care va fi exclus din delegatia oficiala pentru ca, începînd de joi, nu va mai fi consilier local. Vor merge, însa, în Coreea de Sud, colegii sai Ioan Negura, Adrian Alui Gheorghe, Adrian Armencea si Georgeta Vintea. Motivatia turistica a acestei calatorii se regaseste în infograma trimisa de ambasadorul României la Seul, Valeriu Arteni, prin care acesta anunta intentia de a organiza la Daejeon o expozitie pentru promovarea municipiului Piatra Neamt, localitatea sa de bastina. Ba, mai mult, se pare ca se „coace“ o înfratire cu orasul sud-coreean. Ambasadorul si-a exprimat disponibilitatea de a ajuta autoritatile pietrene în organizarea expozitiei, dar pe banii… lor. Devizul estimativ ajuns din Coreea de Sud, în care intra printarea a 50 de poze, înramarea lor, materialele promotionale (brosuri, pliante, postere, bannere, invitatii) plus o receptie data pentru oficialitatile coreene, odata cu deschiderea expozitiei, este de 7.000 de dolari. La aceasta suma se adauga 5.500 de euro transportul par avion si asigurarea medicala, 150 de euro autocarul pîna în Bucuresti, 6.300 dolari cazarea timp de 7 zile si 1.330 de dolari diurna consilierilor voiajori.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending