Actualitate
Consfătuiri cu directorii și directorii adjuncți din unitățile școlare
■ acestea au fost susținute de către conducerea Inspectoratului Școlar la Colegiul Național ”Petru Rareș”
Inspectoratul Școlar Județean(ISJ) Neamț a desfășurat, în cursul acestei săptămâni, întâlnirea de lucru cu directorii și directorii adjuncți ai celor 323 unități de învățământ din județ.
Agenda evenimentului a inclus aspecte esențiale necesare desfășurării optime a anului școlar 2024-2025, cu accent atât pe legislația școlară, cât și pe comunicarea managerială eficientă.
Inspectorul școlar general, Ionuț Ciocoiu, a declarat pentru ”Monitorul” care au fost principalele teme de discuție la această primă întâlnire cu managementul unităților școlare. ” La întâlnirea cu directorii din ziua de 11 septembrie, împreună cu toți colegii din inspectorat am transmis colegilor principalele probleme legate de începerea noului an școlar. Personal le-am transmis problematica discutată la consfătuirea inspectorilor școlari generali, care a avut loc la Brașov în perioada 4-6 august. Una din problemele importante de care trebuie să țină seama conducerile de școli e cea legată de corectitudinea datelor din SIIR( Sistem informatic integrat al școlilor n.r) în care trebuie actualizate toate datele legate de fiecare unitate școlară în parte, cu aceeași atenție trebuind complete și datele din ROFUIF( Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ n.r). Le-am transmis conducerilor de școli faptul că vor trebui să se preocupe de introducerea în edusal( compartiment salarizare, normare n.r) până la data de 20 septembrie a datelor legate de prima de carieră didactică, ce va trebui primită de absolut toți cei care au lucrat în învățământ în anul școlar trecut, primă în valoare de 1500 lei pe care o vor primi în luna octombrie 2024. Au fost discutate cu directorii și toate noutățile legislative aplicate începând din acest an școlar– Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, Statutul elevului, etc; Programul național de combatere a violenței, reactualizarea de către fiecare școală a Regulamentelor școlare. S-a discutat și despre examenul de Evaluare Națională și cel de Bacalaureat, în acest sens școlile având obligația de a realiza în consiliile profesorale o analiză a rezultatelor obținute de fiecare unitate la aceste examene, obiectivul de anul acesta fiind creșterea nivelului de promovabilitate. Aceste analize vor fi urmărite de fiecare inspector școlar în unitățile de care răspunde. Un accent deosebit a fost pus pe colaborarea cu primăriile, anul acesta existând ca element de noutate încheierea unui contract administrativ financiar cu UAT-urile. La avizierele școlilor vor trebui afișate toate documentele legislative legate de activitatea didactică. Le-am transmis colegilor din școli că există bani suficienți prin PNRR pentru accelerarea procesului de digitalizare a sistemului de educație. Am retransmis colegilor directori avertismentul doamnei ministru, Ligia Deca, de a nu se face politică în școli în perioada de precampanie și campanie electorală”, a precizat ”generalul” Ionuț Ciocoiu, care a adăugat și faptul că de anul acesta va exista finanțare pentru Programul ”Școala verde” dar și pentru alte programe educative.
Inspector școlar general adjunct Dana – Lăcrămioara Păiuș a fost cea care a prezentat directorilor noutățile legislative legate de Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar și Statutul elevului.
Directorii au primit informații despre planul de școlarizare 2024-2025, document prezentat de inspectorul școlar Florentina Ungureanu.
Inspectorul școlar Anca Livia Radu a prezentat programul de Dezvoltare a resurselor umane, iar inspectorul școlar Cristinel Secară despre Managementul resurselor umane.
Cel de al doilea inspector școlar general adjunct, Ana Socea a fost responsabilă de prezentarea – Portofoliul educațional.
Au fost prezentate și alte documente importante, respectiv: Calendarul examenelor naționale 2024, de către inspectorul școlar Elena Morariu; despre actele de studii(inspector școlar Ionela Meda Știrbu). Modul de echivalare a studiilor a fost prezentat de inspectorul . Mihai Giosan, iar proiectele Casei Corpului Didactic de către Elena Laiu, directorul acestei instituții.
-
Actualitate2 zile,
MARSAT SA Roman
-
Actualitate2 săptămâni,
Erori considerabile în calcularea pensiilor
-
Actualitate2 săptămâni,
Viitura de pe Dunăre va ajunge în România pe 28-29 septembrie
-
Actualitateo săptămână,
Demisie surprinzătoare a primarului Cristian Baciu
-
Prima paginăo săptămână,
Diamantele pământului, captură realizată în parcarea unui centru comercial
-
Actualitate3 zile,
21 de milioane de euro pentru pădurea lui Eric Sturza
-
Actualitate2 săptămâni,
Cei 52 de salvatori nemțeni au revenit acasă
-
Actualitate2 săptămâni,
Etapa a II-a a recalculării pensiilor