Contactează-ne

Actualitate

Conducerea Primăriei Piatra-Neamț dă asigurări că unitățile de învățământ din municipiu sunt pregătite să primească elevii în condiții de siguranță

Știre publicată în urmă cu

în data de

Municipalitatea pietreană, într-o strânsă legătură cu directorii unităților școlare, s-a implicat activ în asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea cursurilor in toate scolile din Piatra-Neamț.

„Deschiderea noului an școlar în condiții de maximă siguranță a fost prioritatea zero în această perioadă și îi asigur pe pietreni ca am depus toate eforturile  pentru ca unitățile de învățământ  să își primească elevii în condiții optime. Încă din luna august, am purtat discuții cu directorii unităților din învățământ pentru a afla ce nevoi  au. Am discutat personal cu fiecare director în parte și le mulțumesc pentru modul în care am colaborat și pentru implicare. O primă alocare financiară pentru școlile pietrene am realizat-o în luna august,  în urma centralizării necesarului transmis de fiecare școală în parte. După publicarea normelor de funcționare am suplimentat fondurile inițiale într-o ședință extraordinară a consiliului local convocată  la începutul lunii septembrie. Astfel, putem afirma că ne-am atins obiectivul propus: debutul noului an școlar în condiții de siguranță sanitară pentru elevi și dascăli, în regimul special pentru desfășurarea cursurilor  pe care îl presupune pandemia de coronavirus”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

 

„Am vizitat școlile 1 și 3, dar și școala din cartierul Văleni și sunt mulțumită, în primul rând, de faptul că directorii celor trei unități de învățământ se aflau la sediul școlilor, pregătind în detaliu modul în care se vor desfășura atât procesul instructiv-educativ, cât și deplasările în unitate, la venirea și plecarea din școală sau în timpul pauzelor. Pe lângă programarea activităților din timpul orelor de curs, marcarea traseelor pe care trebuie să le urmeze elevii în unitatea de învățământ este o măsură foarte importantă și trebuie avut în vedere ca aceste marcaje să fie eficiente, dar și agreabile. De asemenea, în fiecare școală a fost rezervată o sală de clasă pentru a putea fi folosită ca zonă de carantinare în cazul în care vor exista copii care prezintă simptome asociate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2. Sănătatea copiilor, a părinților acestora și a cadrelor didactice primează și de aceea le-am solicitat reprezentanților unităților de învățământ să se asigure în primul rând de faptul că vor fi oferite condiții de maximă siguranță sanitară. În același timp, procesul educațional trebuie să aibă cât mai puțin de suferit, respectând totuși aceste condiții sanitare. Vă asigur de faptul că Primăria Piatra-Neamț este în permanent dialog cu unitățile de învățământ, astfel încât să preia și să rezolve problemele pe care acestea le mai au. În acest sens, săptămâna aceasta le-am transmis din nou tuturor unităților de învățământ să ne comunice încă un necesar pentru acest început de nou an școlar”, a declarat dna. Luminița Vîrlan, viceprimarul municipiului Piatra-Neamţ.

Tot luni, 14 septembrie, se vor deschide și creșele din municipiu pentru care primăria a asigurat resursele necesare pentru a-și primi micuții în condiții de maximă siguranță.

„Vestea bună este că, la Piatra-Neamț, anul școlar poate începe în condiții de siguranță. Au fost făcute eforturi deosebite, dar am reușit să ne îndeplinim această datorie pe care o avem în calitate de edili. Sunt vremuri care ne supun unor provocări pe care nu le-am mai întâlnit până acum, însă căutăm și găsim soluții pentru a depăși aceste greutăți. Educația este prioritară, copiii noștri trebuie să poată învăța în școli în cele mai bune condiții”, a declarat viceprimarul municipiului Piatra-Neamț, Bogdan Gavrilescu.

Primăria pietreană dă asigurări că și în continuare, pe tot parcursul anului școlar, printr-o strânsă legătură cu directorii unităților școlare, se va implica pentru asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea cursurilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending