Contactează-ne

Actualitate

Condoriţe în turneu de categoria Europe Junior

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Maia Todiriţe şi Clara Adăscăliţei, de la CS Condor Piatra Neamţ participă la turneul de tenis Viva Trophy, de la Galaţi ■ cele două colege au jucat împreună, la dublu, dar au fost şi adversare la simplu, în primul tur al categoriei 12 ani ■ Maia s-a impus şi va evolua în faza şaisprezecimilor ■

Două dintre sportivele de perspectivă ale clubului sportiv Condor Piatra Neamţ participă în aceste zile la turneul Viva Trophy, de la Galaţi. Este vorba de o competiţie internaţională din calendarul Tenis Europe Junior, un turneu de grad III european, organizat pe şase terenuri de zgură de la Viva Tenis Club. Maia Ştefania Todiriţe şi Alexia Clara Adăscăliţei evoluează la categoria 12 ani, unde nu se dau puncte în ierarhia Tenis Europe (doar de la categoria 14 ani), însă rezultatele se acumulează în clasamentul naţional. Cele două jucătoare au făcut echipă în proba de dublu, unde au pierdut luni, 16 iulie, în două seturi, în faţa perechii Rebeca Maria Ceauşu/Catrinel Onciulescu, scor 4-6, 4-6. În aceeaşi zi, „condoriţele“ şi-au învins însă adversarele din calificările în proba de simplu şi au făcut pasul spre runda I de pe tabloul principal. Adăscăliţei a trecut în trei seturi de o reprezentantă a oraşului gazdă, Daria Andreea Anghel (CS Dacia Galaţi), scor 4-6, 6-2, 6-3, în timp ce Maia Todiriţe a încheiat repede disputa cu Amalia Bianca Mariana Doda (CSM Brăila), scor 6-0, 6-2. În primul tur, cele două sportive au avut ghinionul de a fi puse să joace una împotriva alteia, iar Maia Todiriţe s-a impus în faţa colegei de club cu 6-2, 6- 2, astfel că va evolua pentru a obţine calificarea în sferturile de finală împotriva jucătoarei Elis Amalia Lungu (CSM Dunărea Galaţi). „În mod normal, la un concurs nu au voie să joace două fete de la acelaşi club în primul tur, dar fiind turneu internaţional se consideră că reprezintă România, nu gruparea sportivă. Dacă ar fi fost multe jucătoare din alte ţări prezente la turneu, nici nu ar fi fost nevoie să joace două jucătoare din România între ele“, a declarat Romeo Stoica, profesorul celor două jucătoare la CS Condor. Eliminată în primul tur de colega ei, Clara Alexia Adăscăliţei a continuat însă pe tabloul de consolări, unde a înfruntat-o ieri după amiază pe Cristina Maria Lihet (TC Star Baia Mare), în faza sferturilor de finală. Turneul de la Galaţi se desfăşoară pînă duminică, 22 iulie, cînd sînt programate finalele la categoriile 12 ani simplu (băieţi şi fete), la dublu (băieţi şi fete) şi la consolări (băieţi şi fete). În ceea ce priveşte programul din următoarea perioadă, profesorul Romeo Stoica a precizat că ar dori ca Maia Todiriţe să mai participe şi la alte turnee europene, pe lîngă competiţiile naţionale, pentru a căpăta mai multă experienţă în înfruntări cu jucătoare internaţionale. „Mi-aş dori să mai iasă afară. Anul trecut a ieşit în Olanda, unde a luat locul III la etapa mondială şi aş vrea să mai meargă, să mai fie stimulată. La Galaţi, deşi e turneu internaţional, au venit cîteva sportive din Ucraina, din Polonia şi din Republica Moldova, iar majoritatea sînt tot jucătoare din România“, a mai precizat profesorul Stoica.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un colonel veteran, aniversat la 101 ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, şi-a rezervat o parte din ziua de lucru de luni, 17 ianuarie, pentru a face o vizită unui veteran de război, Vasile Găitan, care a ajuns la venerabila vîrstă de 101 ani.

În opinia edilului şef, „adevăratele poveşti de viaţă se creionează prin muncă şi dragoste de ţară! La vîrsta de 101 ani, domnul Găitan Vasile, veteran de război, ne reaminteşte de adevăratele valorile pe care nu trebuie să le ignorăm. I-am trecut pragul casei din municipiul Roman, pentru a ne strînge din nou mîna, aşa cum ne-am promis cu prilejul fiecărei aniversări.

M-a primit cu bucurie şi mi-a transmis fără prea multe cuvinte să ne cinstim tara, jertfa si sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare şi violente încleştări militare din istoria noastră. Am înţeles că nu va uita niciodată preţul greu plătit de Armata Română pentru generaţiile viitoare“, a declarat primarul.

Acesta reaminteşte faptul că Vasile Găitan a fost încorporat în anul 1943 la Regimentul 15 Curtea de Argeş, a urmat cursurile Şcolii de Subofiţeri de Artilerie şi a participat în luptele de pe front, iar după 23 August 1944 a fost trimis să lupte pe frontul de Vest. „Domnule colonel în rezervă, respect şi mulţi ani! Să ne revedem cu bine!“ i-a mai urat edil.

Citește știrea

Actualitate

Necazuri de la vînt

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ rafalele au lăsat fără energie electrică cîteva mii de consumatori ■ din cauza vîntului şi salvamontiştii au avut probleme, o antenă fiind doborîtă ■

Avertizările cod galben şi portocaliu de vînt puternic s-au adeverit, iar rafalele au făcut pagube în seara de 17 ianuarie 2022.

Localităţile Dumbrava, Urecheni, Păstrăveni, Rădeni, Ţibucani, Ţibucanii de jos, Lunca Moldovei, Davideni şi Podoleni au fost afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.

În jurul orei 22:00 un număr de 4.510 de consumatori nu erau alimentaţi cu energie electrică. Ieri, 18 ianuarie, localitatea Dumbrava era afectată, iar 43 de consumatori nu aveau curent electric, lucrîndu-se pentru remedierea defecţiunilor.

Salvamontiştii nemţeni au avut de lucru în week-end. Necazuri au fost atît din pricina vîntului puternic, care a bătut cu rafale de peste 130 de km/h distrugînd echipamentul de comunicare, dar au fost multe alte intervenţii pe pîrtia de la Durău.

„Sfîrşit de săptămînă extrem de aglomerat şi plin de evenimente în Ceahlău. Salvatorii montani au asigurat permanenţa atît în Baza Dochia unde au avut de înfruntat o furtună a cărei intensitate a depăşit 130 km /h ce a distrus echipamentul de comunicaţii, care asigura derularea operaţiunilor noastre pe o rază de 100 de kilometri în jurul Vîrfului Toaca.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2022, o ehipă operativă a reuşit să repoziţioneze echipamentele şi să restabilească legăturile radio“, se arată într-un comunicat al Serviciului Salvamont Neamţ.

Pîrtia de la Durău a fost plină de turişti, care nu au putut rata un sfîrşit de săptămînă la schi sau săniuş. Cei mai mulţi s-au bucurat de zăpadă, însă unii au suferit accidente, fiind nouă la număr.

„Din păcate, unii turişti nu înţeleg că viteza exagerată în coborîre şi faptul că plasele de protecţie nu-ţi garantează o siguranţă totală. Ele sînt instalate, la fel ca parapeţii de pe şosele, în scopul reducerii efectelor unui impact cu mediul exterior pistelor.

Rezultatul a constat în nouă intervenţii din care cinci grave , persoanele în cauză suferind comoţie cerebrală, traumatism cranio-crebral, fractură deschise, fractură cominutivă şi ruptură de ligamente încrucişate. Răniţii au fost predaţi serviciului SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ“, a mai anunţat Salvamont.

Citește știrea

Actualitate

Hoţi fără Dumnezeu! Au vrut să prade două biserici

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un major şi un minor au intrat să fure în două biserici, în sediul unei firme şi în două locuinţe ■ la ultima dintre case au fost prinşi în flagrant, dar au reuşit să fugă ■ în scurt timp au fost identificaţi şi încătuşaţi ■

Un minor şi un major au făcut un adevărat tur de forţă într-o singură noapte, încercînd, iar în unele cazuri chiar au reuşit, să prade nu mai puţin de cinci obiective între care două biserici, două locuinţe particulare şi un bar.

În una din case au fost prinşi în flagrant de proprietar, însă au reuşit să fugă. Au fost sesizaţi oamenii legii, care la scurt timp au dat de spărgătorii de 15, respectiv 18 ani şi i-au încătuşat. Prada a fost modică, fiind recuperată şi restituită victimelor.

Totul a ieşit la iveală în zorii zilei de luni, 17 ianuarie 2022. În jurul orei 06:30 poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-un lăcaş de cult, din localitatea Zăneşti.

„În baza activităţilor investigative realizate în cauză, poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, un minor în vîrstă de 15 ani şi un tînăr, de 18 ani, ambii din localitatea Zăneşti, care în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2022, ar fi încercat să pătrundă, prin forţarea uşii de acces, în interiorul lăcaşului de cult“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

În urma anchetei efectuate a reieşit că, în cursul aceleiaşi nopţi, cei doi ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Zăneşti, de unde ar fi sustras mai multe sticle de băuturi alcoolice şi alte bunuri, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

Totodată, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2022, persoanele în cauză ar fi încercat să pătrundă, prin forţarea uşii de acces, în incinta unui alt lăcaş de cult din localitatea de baştină. De asemenea, prin escaladarea gardului, cei doi ar fi pătruns în curtea a două imobile din aceeaşi localitate şi ulterior în incinta locuinţelor, unde ar fi răvăşit mai multe bunuri, moment în care au fost surprinşi de persoanele vătămate, aceştia părăsind locul faptei.

Bunurile sustrase au fost recuperate de anchetatori, fiind restituite persoanelor vătămate. Pe 17 ianuarie, în baza probatoriului administrat, cei doi spărgători au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tentativă de furt calificat şi furt calificat. Ambii urmează a fi prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Ultimele articole

Advertisement


Trending