Contactează-ne

Actualitate

Condamnarea și fuga lui Arsene, ce zic pesediştii nemţeni. Şeful interimar, chemat la Bucureşti. Unii iritaţi, alţii… nostalgici

Știre publicată în urmă cu

în data de

După condamnarea definitivă a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la șase ani și opt luni de închisoare, de către magistrații Curții de Apel Brașov, acesta din urmă a ales varianta patentată de mulți alți politicieni înaintea sa ( Elena Udrea, Sorin Oprescu, Cristian Rizea, Sebastian Ghiță) și anume aceea a ”evaporării”, conform principiului: ”Fuga-i rușinoasă, dar e sănătoasă”. Ca orice jurnalist am vrut să aflăm opiniile  ”la cald” ale principalilor lideri locali ai PSD. Din păcate nu toți aveau, în zi de lucru în teritoriu, telefoanele deschise.

Redăm opiniile celor care ne-au răspuns la telefon. Președintele interimar al PSD Neamț, Daniel Harpa, este convins că organizația județeană va găsi resurse să se reorganizeze. ”Organizația PSD Neamț este o organizație puternică, cu oameni serioși și uniți. Se vor face alegeri la organizația județeană. Până atunci, așa cum se știe, organizația centrală m-a desemnat pe mine ca președinte interimar. În această calitate voi purta o discuție cu toți colegii mei: primari, consilieri județeni și parlamentari și vom stabili strategia viitoare pentru alegerile de la Consiliul Județean și pentru alegerile la termen, de la anul. Am avut deja o discuție cu președintele Marcel Ciolacu, după aflarea sentinței și am fost convocat pentru miercuri, 15 martie, la sediul central de la București, unde vom vedea ce avem de făcut pentru perioada următoare. Personal, tot timpul am crezut în prezumția de nevinovăție a președintelui CJ, Ionel Arsene. În rest nu sunt în măsură să comentez o sentință judecătorească. Nu cred însă că această condamnare este o lovitură de imagine pentru Organizația PSD Neamț. Constat însă că fiecare om își are în viață o traiectorie și propriul destin”, a declarat Daniel Harpa, președintele interimar al PSD, care a spus că având în vedere că până la alegerile de drept a mai rămas un singur an, consilierii județeni vor alege, prin vot, pe unul din cei doi vicepreședinți, care vor prelua prerogativele de conducere ale CJ Neamț.

Unul din cei mai iritați interlocutori care au răspuns la telefon ni s-a părut a fi deputatul Ciprian Șerban, care a negat cu desăvârșire faptul că ar putea prelua șefia Organizației PSD Neamț, așa cum se zvonește. ” Nu mi se pare a fi o întrebare, cea pe care mi-ați pus-o: ce se va întâmpla cu PSD Neamț?! Nu este adevărat că eu aș prelua șefia organizației județene.Cât privește condamnarea președintelui Ionel Arsene nu vreau să comentez nici într-un fel speța. Dacă mă întrebați ceva legat de activitatea mea de parlamentar vă stau la dispoziție cu răspunsuri. Nu doresc să se facă presupunerea că aș dori să iau conducerea organizației județene, pentru că avem un președinte interimar, pe Daniel Harpa. Am o rugăminte: să nu mai căutați scandal din orice și nu faceți presupuneri, că nu are sens. Pe de altă parte se știe că Ionel Arsene nu mai avea, în ultimul timp, funcție în partid”, a precizat deputatul Ciprian Șerban.

Regrete pentru fostul președinte

Cel care și-a manifestat direct regretul privitor la ceea ce i s-a întâmplat lui Ionel Arsene a fost deputatul Remus Munteanu, fiul fostului deputat Ioan Munteanu, care a apreciat că niciunul dintre președinții de CJ de până acum nu a avut realizările lui Ionel Arsene. ” Nu sunt în măsură să comentez o decizie a instanței. Nici nu am ce să comentez. Îmi pare foarte rău de tot ceea ce i s-a întâmplat și nu cred că  era cazul să se întâmple acest lucru(condamnarea n.r). Probabil la București se va decide alegerea unui președinte cu drepturi depline la Neamț, în perioada imediat următoare. În opinia mea domnul Ionel Arsene nu merita să pățească ce i s-a întâmplat, pentru tot ceeea ce a făcut în acest județ, dacă e să mă refer doar la realizarea Axialului de la Izvorul Muntelui la Durău, arteră pe care în afară de președintele Arsene, nu s-a încumetat nimeni s-o repare”, a spus deputatul Remus Munteanu, care susține că pentru prăbușirea podului de la Luțca s-ar face vinovați:proiectantul și constructorul și că achiziționarea Spitalului de la Lețcani era necesară în pandemie.

Deși în zi de sâmbătă, când ar fi trebuit să aibă program în teritoriu, deputata Oana Bulai nu a răspuns apelului nostru telefonic și nici mesajului pe pagina de socializare, așa cum de altfel n-a făcut-o nici prefectul Adrian  Niță.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. escu

    13 martie 2023 at 12:05 PM

    are dreptate toá’sul munteanu la ce ,,realizari”are ciorapel,cu greu va fi egalat!reamintim din ,,marile sale realizari”:SPITALUL DE LA LETCANI; INCENDIUL DE LA SPITALUL JUDETEAN SI CORELARUL ACTIVITATII LUI:PODUL DE LA LUTCA!

  2. escu

    13 martie 2023 at 12:12 PM

    Acum ne asteptam ca acest,,gospodar”,al plaiurulor nemtene sa se intoarca si sa ,,imbrace camasa de matir” mergand acolo unde ii este locul!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending