Contactează-ne

Actualitate

Condamnare în cazul unui cultivator de stupefiante în apartament. Ce trebuie să facă la bibliotecă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a cultivat cannabis într-o locuinţă din PiatraNeamţ, dar recolta a fost confiscată de procurorii DIICOT ■ judecătorii au aplicat o pedeapsă fără executare, iar starea de arest a încetat ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ s-au pronunţat, recent, într-un dosar de trafic de droguri în care inculpatul era arestat. După deliberări, au aplicat o pedeapsă fără executare, arestul preventiv a încetat de drept şi s-a dispus prestarea de muncă voluntară la bibliotecă.

În cauză este vorba de de un pietrean care a înfiinţat o cultură ilicită de cannabis, la bloc. George Pravicencu, de 45 de ani, a fost inculpat de procurorii DIICOT, care l-au acuzat de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Judecătorii l-au condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. În plus, inculpatul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile, în cadrul Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu“ Neamţ ori în cadrul Primăriei Tîrgu Neamţ.

„În aplicarea dispoziţiilor art. 399 alin. 3 litera b Cod procedură penală raportat la art. 241 alin. 11 litera a şi alin. 2 Cod procedură penală, constată încetată de drept măsura arestării preventive luata faţă de inculpatul P. G. şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 98/U/20.04.2022 emis de Tribunalul Neamţ, dacă nu este reţinut ori arestat în alta cauză“, conform instanţei.

El mai are de achitat 3.900 de lei, cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Din cercetări a reieşit că bărbatul a înfiinţat o cultură de cannabis în apartamentul său şi ar fi comercializat droguri de risc, în judeţul Neamţ, către diverşi consumatori.

„În urma a două percheziţii, poliţiştii au descoperit şi ridicat, 11 plante de cannabis, în cantitate de aproximativ 2 kilograme, circa 150 de grame de muguri de cannabis, un recipient din sticlă, care conţine aproximativ 20 de grame de cannabis“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

La descinderi, anchetatorii au mai găsit trei recipiente, care conţineau urme de fragmente vegetale cu aspect de cannabis, aproximativ 250 de mililitri de ulei de cannabis, 30 de seminţe de cannabis, 30 de kilograme de îngrăşămînt şi 15 litri de substanţe lichide pentru accelerarea procesului de creştere a plantelor.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, două ventilatoare, un cort, două lămpi cu ultraviolete şi un telefon mobil. Suspectul a fost condus la sediul DIICOT Neamt, pentru audieri. În baza probatoriului, aceasta a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar pe 20 aprilie a fost arestat preventiv.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending