Contactează-ne

Actualitate

Concurență acerbă la conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Cine vrea șefia

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 129 de delegați vor reprezenta interesele celor 23.850 pensionari la alegeri ■ pentru funcția de președinte al CARP Roman și-au depus candidatura șase membri ■ alte 13 sunt pentru un loc în Consiliul Director ■

După nouă ani de litigii pe la diverse instanțe, care au însemnat și eforturi materiale consistente din partea instituției, asta însemnînd sute de mii de lei pe avocați în sute de procese, par că lucrurile încep a se așeza pe făgașul normal la CARP Roman. Prin decizia 1790 din 28 iulie 2022 a Judecătoriei Roman au fost desemnați pentru un mandat de 6 luni ca membri ai Consiliului Director trei persoane.

Este vorba despre Eugen Pătrașcu (consilier local PSD, președintele PSD Seniori Roman), Vasile Rusu și Costel Rotariu, care au primit însărcinarea de a pregăti și desfășura alegerile noii conduceri. Cea mai amplă și dificilă operație a fost alegerea delegaților în Roman și cele 27 de comune din Zona Metropolitană, respectându-se norma de reprezentare de 1 la 200 de membri.

După două runde de întîlniri în mediul rural și la Roman, au fost desemnați cei 129 de delegați la Adunarea Generală. A urmat apoi depunerea candidaturilor pentru funcțiile de conducere, unde „apetitul“ membrilor CARP a fost deosebit de ridicat,  de vreme ce pentru funcția de președinte au depus dosare nu mai puțin de șase persoane.

Ei sînt Anca Popovici – economist, Ion Antoci – preot, Dan Furduescu – inginer, Mircea Anton – inginer, Ioan Stoica – maior (r), trezorier la PSD Roman și Adrian Acozmei – fost comisar la Serviciul Rutier Roman. Pentru funcția de membru al Consiliului Director și-au depus candidatura Costel Rotariu – maistru și Vasile Rusu – inginer, Eugen Pătrașcu – maistru, Ifrim  Sava – economist, Costică Rusu -șofer, Ionel Cobzaru – inginer, Ion Antoci – preot, Ștefan Gâtlan – electrician, Marcel Șuba – maior (r), Angelica Tăbăcaru – educatoare, Ion Uleanu – inginer, Gheorghe Ghimici – maistru și Eugenia  Haichert – contabil.

„Au fost depuse, la Secretariatul CARP, dosarele în care se regășește o cerere, un c/v, actul de studii și cazierul judiciar, care trebuie să fie curat. Urmează apoi o evaluare a dosarelor ce trebuie să țină cont de prevederile Statutului CARP în vigoare, cu privire la vechime și pregătirea profesională. Se va mai avea în vedere și corectitudinea în relația cu instituția, pentru că mai există printre candidați persoane care nu și-au achitat ratele scadente de câteva luni“, a declarat Vasile Rusu, membru în colectivul de organizare a alegerilor.

Adunarea Generală a fost convocată pentru luni, 28 noiembrie, între ora 9 și 12. Intrarea în sala de festivități a Primăriei Roman, unde se va ține adunarea, se va face pe baza carnetului de membru al CARP. La întrunire vor putea participa și alți membri, în calitate de observatori, care vor putea intra pe bază de invitație.

Înscrierile pentru calitatea de observator se vor face la sediul instituției, în limita locurilor disponibile, în perioada 21-25 noiembrie. Sala de festivități a Primăriei are în total 350 locuri. Reamintim  faptul că miza acestor alegeri rămâne fondul uriaș pe care CARP îl deține în băncile din Roman, în  perioada 1940 – 2022 acumulându-se din cotizații și dobânzi 1,5 milioane euro, aproximativ 5 miliarde lei numai în Banca Transilvania.

Conturile de la celelalte bănci sunt blocate de la începerea litigiilor, aceste instituții invocând lipsa documentului de întregistrare a CARP la Grefa Judecătoriei Roman. De corectitudinea desfășurării acestor alegeri și de scoaterea lor de sub influența politică depinde validarea lor de către instanță și evitarea desființării CARP, cerută de unii „beligeranți” de-a lungul timpului, lucru de neacceptat în actuala situație economică precară a majorității membrilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending