Contactează-ne

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ- Apa Serv SA

Știre publicată în urmă cu

în data de

COMUNICAT DE PRESA

Ținând cont de informațiile aparute în mass-media cu privire la situația furnizării serviciului de alimentare cu apă, vă prezentam urmatoarele:

Pentru Zona Municipiului Piatra Neamt și localitățile limitrofe, există o  anumită capacitate de stocare a apei, în acest sens existând  rezervoare de apă.

Având în vedere apariția unei avarii la aducțiunea de apa din captarea Vaduri, compania a intervenit în data de 26.03.2024 pentru remedierea acesteia. Lucrările au durat de la ora 8.00 până la ora 23.30, timp în care șase  din cele unsprezece rezervoare de apă s-au golit. A fost furnizat serviciul în Municipiul Piatra Neamt până la ora 18.00 a aceleași zile din sursele acumulate în rezervoare. Precizăm că, în momentul reluării furnizării apei dupa intervenția la o avarie pe o conductă magistrală, angajații companiei execută manevrele de dezaerisire, presiunea din aceste conducte fiind astfel controlată în scopul de a preântâmpina “ loviturile de berbec”, principala cauză a apariței avariilor după o oprire/pornire bruscă a sistemului.

O data cu finalizarea lucrărilor de remediere a avariei, respectiv ora 23.30, s-a reinceput furnizarea apei în scopul reechilibrării sistemului, respectiv umplerea rezervoarelor. Subliniem faptul că, sunt necesare 72 de ore pentru reechilibrarea totală a sistemului de alimentare cu apă, în condițiile golirii a șase rezervoare.

In data de 27.03.2024, deci în plin proces de reechilibrare a sistemului de alimentare cu apă, începand cu ora  22.30 alimentarea cu energie electrică a stațiilor de captare a fost întreruptă, nefiind anunțat acest incident de către furnizorul de energie. Menționăm faptul că, potrivit celor comunicate de reprezentanții furnizorului de energie în data de 28.03.2024, cauza întreruperii energiei electrice a fost un incendiu major în comuna Alexandru cel Bun.

Intreruperea energiei electrice a fost de scurtă durată, prin urmare, a fost imposibilă dezaerisirea conductelor magistrale în conditii optime.

Aceasta oprire/pornire bruscă a funcționarii sistemului, pe langă faptul că a sistat echilibrarea hidraulică, a condus la aparitia fenomenului “lovitura de berbec” întrucat, nu s-au putut realiza manevrele de dezaerisire a conductelor de apă.

“Lovitura de berbec” reprezintă șocul care apare la variația bruscă a presiunii într-un fluid, care conduce la avarierea conductelor.

Prin urmare, din cauza acestui fenomen, au apărut avarii majore la conductele magistrale ce deservesc Municipiul Piatra Neamt și localitățile limitrofe.

Dat fiind faptul că este imperios necesar a echilibra hidraulic sistemul, remedirea avariilor survenite se va realiza treptat, în săptămâna 01.04-07.04.2024, comunicarea datelor exacte ale interventiilor va fi adusă la cunoștința clientilor pe canalele de comunicare cunoscute, respectiv facebook și presa online.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending