Contactează-ne

Actualitate

Comuna Borca – lovită de furtună

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poarta liceului Borca

■ peste o treime din comună a fost afectată

Furtuna din după amiaza zilei de joi (13 iulie a.c.) a lovit și comuna Borca. Important, nu au fost înregistrate victime omenești. Infrastructura însă a avut de suferit, au fost afectate opt gospodării, cu acoperișuri rupe de vânt sau de copacii căzuți, vântul a dărâmat anexe în gospodărești și a răsturnat vreo patru sau cinci fânare.

Conform declarației primarului Petrică Ruscanu peste o treime din comună a fost afectată, îndeosebi satele Soci, Borca, Pârâul Pântei, Pârâul Borcăi. Câțiva stâlpi doborâți au întrerupt alimentarea cu electricitate și de abia astăzi dimineață curentul electric a fost restabilit în jumătate din localitate. Rețelele de telefonie mobilă au întâmpinat probleme, cei mai afectați fiind utilizatorii DIGI. Au fost necesare utilaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ale Ocolului Silvic Borca pentru a redeschide drumuri blocate de copaci.

Liceul din Borca, clădire de patrimoniu, a fost și el afectat, o bucată de acoperiș s-a rupt din pricina unui copac căzut. Poarta liceului a fost ruptă și ea.

Încă nu există o evaluare financiară. a pagubelor pricinuite de furtună.

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, s-a aflat ieri după amiază în comuna Borca, pentru a evalua situația la fața locului, a precizat alesul local.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending