Contactează-ne

Actualitate

Competiţie inedită în Cheile Bicazului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ direcţiile pentru sport şi tineret Neamţ şi Harghita şi-au dat mîna pentru organizarea Crosului Centenarul Unirii, invitaţi fiind pasionaţii de mişcare din ambele judeţe ■ concursul va avea loc duminică, 21 octombrie, cu starturi din Bicaz-Chei şi Gheorgheni, iar sosirea va fi în Lacu Roşu ■ toţi concurenţii vor primi medalii aniversare, evenimentul fiind sub egida „100 de ani de România“ ■

Pasionaţii de mişcare sînt invitaţi în acest week-end să participe la un eveniment care va implica sute de concurenţi din două judeţe, într-o competiţie aniversară sub egida „100 de ani de România“. Direcţia pentru Sport şi Tineret Neamţ, în parteneriat cu instituţia similară din Harghita vor organiza duminică, 21 octombrie, Crosul Centenarul Unirii, eveniment fiinanţat de cele două Consilii Judeţene. „Crosul se adresează tuturor cetăţenilor români sau străini care au împlinit minim de 16 ani şi care aleg a sărbători prin mişcare acest eveniment. Ineditul manifestării este că vor fi două starturi, unul din Neamţ şi unul din Harghita, urmînd ca sosirea să fie comună, la Lacu Roşu“, au anunţat organizatorii din Neamţ, aceştia detaliind condiţiile de concurs într-o conferinţă de presă. „Este o acţiune inedită, care sperăm să atragă cît mai mulţi participanţi atît din Moldova, cît şi din Ardeal. Cei din Neamţ vor pleca din zona fabricii de apă de la Bicaz Chei, iar cei din Harghita din Gheorgheni, ei avînd traseul ceva mai lung, pentru că vin mult în coborîre. Sosirea se va face în parcarea hotelului Lacu Roşu unde vrem să simbolizăm prin mişcare şi sport unirea făcută în urmă cu 100 de ani. Înscrierile se vor face la start în ziua concursului, între ora 8.30 şi 9.30. Preconizăm să avem o participare masivă la cele 6 categorii atît la feminin, cît şi la feminin. Fiecare participant şi fiecare voluntar vor primi cîte un tricou şi o medalie centenară. Avem pregătite 400 de tricouri şi medalii şi ne-am bucura să avem atîţia participanţi“, a precizat Gheorghe Paisa, directorul DJST Neamţ. Acesta a precizat că proiectul este iniţiat şi finanţat de Consiliul Judeţean Neamţ, cu suma de 74.000 de lei. Revenind la concurs, trebuie menţionat că ora de start va fi 10.00 pentru ambele judeţe, iar la înscrierea concurenţilor toţi cei interesaţi trebuie să aibă la ei buletin de identitate sau paşaport pentru cetăţenii străini sau alte cazuri. Nu se percep taxe de participare, dar la locul de înscriere concurenţii vor trebui să completeze fişa de înscriere şi declaraţia de participare pe propria răspundere, formulare ce se pot descărca şi de pe site-ul www.djstneamt.ro.

Se încearcă filmarea cu o dronă

Linia de start pentru Neamţ va fi din strada Carieră, Bicaz-Chei, în apropiere de Cheile Şugăului (punct de reper – Fabrica de îmbuteliat apă Izvorul Muntelui). Concurenţii vor urma traseul DN12C, alergarea făcîndu-se numai pe partea dreaptă a sensului de mers. Circulaţia rutieră nu se va opri, echipele de securitate şi Poliţia Rutieră asigurînd buna desfăşurare a competiţiei. „O să încercăm să folosim şi o dronă pentru transmitere live de imagini, dacă vom obţine şi autorizaţia în timp util. Termenul limită de alergare este de 90 de minute pentru a avea un spectacol de finish comun. Vor fi alături de noi ISU, Jandarmeria, Poliţia şi Ambulanţa. Am invitat toate primăriile şi autorităţile din Neamţ pentru a fi alături de noi“, a mai menţionat directorul Paisa. Linia de sosire comună ambelor judeţe va fi parcarea Hotelului Lacu Roşu, iar festivitatea de premiere comună va avea loc în intervalul orar 11.30 – 12.00. Concurenţii care vor pleca din Neamţ vor avea de parcurs un traseu ce măsoară 8,5 km, preponderent în urcare, punctele de control şi rehidratare fiind stabilite la kml 4 şi la km 6. Echipamentul de participare cuprinde obligatoriu încălţăminte cu profil sportiv (pantof alergare şosea/ alergare montană), număr de concurs care se poartă vizibil pe toată durata cursei. Recomandate sînt haină şi pantaloni de ploaie, tricou cu mînecă lungă, plus bentiţă, căciulă, şapcă, borsetă sau rucsac (pentru hidratare), deoarece concurenţii trebuie să ia în calcul posibilitatea de vreme extremă (frig, ploaie, lapoviţă şi ninsoare) în ziua concursului. „Concurenţii, arbitrii, voluntarii participanţi la cros, să se echipeze specific activităţii lor, pentru că temperatura în zona de concurs, la ora startului e estimata între 1 şi 3 grade Celsius. Azi dimineaţă (miercuri, 17 octombrie, n.red.) în Cheile Bicazului erau 2 grade Celsius şi în Lacul Roşu 1 grad“, au avertizat organiazatorii. La start se va face o verificare a echipamentului, iar concurenţii care nu îndeplinesc condiţiile minime de participare vor fi excluşi. Fiecare participant va primi un număr de concurs, care va diferenţia prin culoare, categoria de vîrstă: 16-19 ani (număr de concurs albastru); 20-29 ani (galben); 30-39 ani (roşu); 40-49 ani (verde); 50-59 ani (negru); + 60 ANI (violet). Premiile în bani sau obiecte se vor acorda pentru primii 3 clasaţi pe fiecare categorie de vîrstă (masculin şi feminin). Locul I se va premia cu 350 lei, locul II cu 250 lei, locul III cu 150 lei. Locul I (M+F) Open se va premia cu 500 de lei fiecare. Mai multe detalii organizatorice pot fi oferite de directorul de concurs, Daniel Nicolae Ene (tel. 0723511333).

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

We have… architect. Şef

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Andrei Ciubotaru este noul arhitect şef al municipiului Piatra-Neamț ■ el a trecut o probă de... limba engleză ■

Andrei Ciubotaru este noul arhitect şef al municipiului Piatra-Neamţ. Aşa ar suna o banală ştire, scrisă după un banal comunicat de presă emis de Primăria Piatra Neamţ pe tema menţionată.

Ce nu mai e banal e că, după cum citim în comunicatul pe care îl vom prezenta integral, noul arhitect şef a avut de trecut o probă de… limba engleză. Bravo lui ca a trecut de ea, despre cei care au gândit o astfel de probă pentru un astfel de post… ne abţinem să comentăm.

Probabil Piatra-Neamţ se va transforma din Perla Moldovei în Perla… Albionului. Noroc că nu s-au gândit noii edili să construiască… zigurate la Piatra-Neamţ că ar fi trebuit săracii candidaţi la postul de arhitect şef să facă declinări şi conjugări în… limba persană. Vă prezentăm în cele ce urmează comunicatul primăriei şi mai precizăm doar că pe 2 martie a fost organizat concursul pe post:În vârstă de 52 de ani, Andrei Ciubotaru este absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și a profesat în mediul privat timp de 25 de ani. Este membru al Registrului Urbaniștilor din România.

„Această mutare reprezintă pentru mine o ieșire din zona de confort, respectiv partea de proiectare în care am profesat 25 de ani și, în același timp, o încercare de a aduce un suflu nou în ceea ce privește relația proiectant – administrație locală, dar și cetățean – primărie.  Pornesc cu foarte mult entuziasm pe acest drum și îmi doresc să eficientizez activitatea Direcției de Urbanism” a declarat arh. Andrei Ciubotaru.

„Am încredere în arhitectul Andrei Ciubotaru pentru că este genul care știe să îmbine arhitectura modernă cu cea clasică. Cred că este omul potrivit să pună pe planșă și în aplicare conceptul de =nouaPiatra. Aici, de cealaltă parte a baricadei, va avea ocazia să vină cu soluții, să le implementeze, alături de provocarea de îmbunățire a colaborării dintre municipalitate și proiectanți. Îl felicit și îi doresc mult succes și multă putere de muncă. Pornește la acest drum cu o mare responsabilitate, în condițiile în care pietrenii au așteptări mari de la noua noastră echipă” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Concursul pentru ocuparea acestei poziții a constat în patru probe, respectiv probă de limba engleză, probă de competențe în aplicații grafice pentru module de arhitectură, proba teoretică și interviul. Andrei Ciubotaru își va începe activitatea la Primăria Piatra-Neamț la sfârșitul lunii martie”.

Understood?

Citește știrea

Actualitate

Prefectul a fost numit… prefect

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ George Lazăr este “noul” prefect de Neamţ ■ subprefecţii sunt de la USR ■ plus sau minus ■

Odată cu transformarea prefecţilor şi subprefecţilor din înalţi funcţionari publici în demnitari, care pot avea culoare politică, era necesară “reconfirmarea” pe post a celor care ocupau aceste “dregătorii”. Sau nu. În funcţie de cromatica politică.

Oricum, la Neamţ reconfirmarea s-a produs în ceea ce priveşte prefectul, căruia îi stă bine în galbenul liberal. Aşa că prefectul George Lazăr a fost numit prefect, începând cu data de 4 martie, printr-o hotărâre de guvern pe care nici nu s-a uscat bine cerneala. Conform noilor modificări la Codul Administrativ, care vin mănuşă, evident întâmplător, după ce alianţa de guvernare “a trebuit” să-şi împartă inclusiv prefecturile, la Neamţ vom avea doi subprefecţi. “Algoritmul” politic a zis că de la USR – PLUS. Sau minus.

Deci e clar că fostul subprefect nu se încadra în nuanţa politică necesară, aşa că noii subprefecţi sunt Florin Zaharia – dacă n-a fost să fie “vice” la CJ, măcar “sub” la Prefectură – şi Ioan Meraru, care n-a fost să fie decât… “sub”. De la colegii din presă am aflat că numirea subprefecţilor a fost anunţată de USR, plus sau minus, printr-un comunicat de presă. În condiţiile în care acest comunicat nu a fost transmis subsemnatului sau pe e-mailul redacţiei Monitorul, l-am citit de la colegi. Comunicatul.

Şi am reţinut că domnul Meraru zice ceva de genul: “Numirile politice, acolo unde avem nevoie de oameni profesionişti, trebuie să înceteze şi să fie înlocuite cu un proces transparent de selecţie a resursei umane”. Mi-au dat lacrimile când am citit această declaraţie venită tocmai din partea unuia numit subprefect după ce a fost modificată legea tocmai pentru ca subprefecţii să poată fi… oameni politici. În rest, am mai reţinut că domnul Meraru vrea să colaboreze bine cu toate organele. Administraţiei publice locale, evident, ceea ce e de bine.

Am sărit apoi la declaraţia domnului Zaharia: “Ca cetăţean…” atât am citit şi m-am oprit înainte de a mai asista complice la vreo altă “violentare” a limbii române. Oricum sunt convins că restul nu era doar o “cacofonie” de declaraţie, ci una plină de bune intenţii.

Şi mi-am amintit că domnul preşedinte Arsene, Ionel, făcea furori la începuturile carierei sale politice cu celebrul său “că când”. Şi a ajuns preşedinte. Dacă îl imită măcar la exprimare şi domnul Zaharia are şanse să iasă din postura de “sub”. Subprefect.

Citește știrea

Actualitate

Arhitectul şef nu mai vrea funcţia, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Iulian Negru renunţă la funcţie, începînd cu data de 8 martie ■ primăriei va organiza concurs de ocupare a postului ■

Una din deciziile care au luat prin surprindere conducerea municipiului de la confluenţa Moldovei cu Siretul este aceea prin care ultimul arhitect şef, Iulian Negru, a anunţat decizia de a pleca din funcţie.

„Începînd cu data de 8 martie încetează contractul de muncă al domnului Iulian Negru, urmare a solicitării dumnealui. E un moment dificil pentru Direcţia de Urbanism, avînd în vedere complexitatea şi multitudinea activităţilor pe acest palier. Am stabilit împreună cu Serviciul de Resurse Umane declanşarea cît mai rapidă a unui concurs, astfel încît să puteam avea cît mai curînd un nou architect şef. Dumnealui este al treilea architect care ocupă această funcţie, după Revoluţie. Înaintea sa au funcţionat pe acest post Ioan Iorga şi Ana Maria Alexe“, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Arhitectul Iulian Negru a ţinut să precizeze faptul că nu este vorba despre o demisie, în sensul cunoscut al demersului juridic, ci de o decizie luată într-un moment în care îşi doreşte să „să se ocupe de proiecte personale“. „Este vorba de o decizie de plecare pentru a-mi rezolva o serie de probleme pesonale.

Aş putea reveni după o perioadă, dacă îmi voi rezolva problemele. Funcţia de architect şef e una foarte importantă şi eu m-am străduit să schimb mentalităţile despre dezvoltarea comunităţii. Din punctul meu de vedere am contribuit la acest lucru şi oraşul arată bine. Am avut multe satisfacţii şi obiectivul asupra căruia mi-am pus amprenta s-a numit Roman. Sper ca locul meu să fie ocupat de un architect tînăr, dispus să se afirme“, a declarat Iulian Negru.

Acesta susţine că va continua proiectele personale, legate de „Şcoala de arte plastice“ pe care a demarat-o în urmă cu cîţiva ani, sprijinind tinerele talente să se afirme. Iulian Negru este căsătorit şi are trei copiii. Unele surse susţin că plecarea acestuia ar ţine mai degrabă de faptul că nu ar fi „rezonat“ cu o serie de cerinţe, ţinînd cont că a fost numit în funcţie în vremea ex-primarului Lucian Ovidiu Micu.

Pe de altă parte, aceleaşi surse susţin faptul că nu a dorit niciodată să „se lege de glie“, în sensul în care nu a vrut să dea concurs pentru ocuparea funcţiei, aici fiind nevoie să devină funcţionar public cu viza Agenţiei Funcţionarilor Publici. Dacă în primărie pentru această funcţie remuneraţia e de vreo 4.000 de lei, în privat un architect poate cîştiga de cîteva ori mai mult.

Citește știrea

Trending