Contactează-ne

Actualitate

Compania Conceta renunţă la partenerii austrieci. O iniţiativă de apreciat şi de preluat

Știre publicată în urmă cu

în data de

„Ne vom asigura ca nici măcar un cui, un miligram de vopsea sau alte materii prime nu au ca ţară de provenienţă Austria sau fabricate de vreo firmă cu acţionariatul majoritar la Viena“

În timp ce politicienii au fost destul de rezervaţi în declaraţii, afirmând că se caută soluţii de compromis după ce Executivul de la Viena a spus „NU!“ intrării României în spaţiul Schengen, o mobilizare a societăţii civile are loc în spaţiul virtual. Sunt tot mai multe îndemnuri pentru a boicota „interesele“ pe care Austria le are prin România, unele care nu-s deloc puţine.

Luările de poziţie exprimă revolta românilor faţă de decizia guvernului austriac, iar forma de manifestare este „sabotarea“ companiilor cu acţionariat din această ţară. Iar primele decizii în acest sens au fost luate, printre firmele care au reacţionat fiind şi Conceta Horeca din Roman.

Societatea produce mobilier de lux în stil clasic şi baroc, fiind înfiinţată în 1992, când executa restaurări de mobilă veche, tapiţare sau schimbarea materialului, vopsire, producţia diversificându-se în timp. Zilele trecute, firma a anunţat că încetează colaborarea cu toţi furnizori de produse şi materiale ce provin de la firme austriece. Conducerea firmei a precizat că nu face şi nu a făcut politică, decizia ţinând strict de bun simţ.

„Înainte de a fi loiali business-ului, suntem loiali ţării în care ne-am născut şi în care am crescut: România. Acestea fiind spuse dorim să anunţăm public următoarele: Din 2007 am achiziţionat peste 11.000 de butoni şi mânere cu pietre semi-preţioase, ceea ce înseamnă 275.000 euro fără TVA. Bani munciţi în România, care au fost buni în buzunarele austriecilor“.

Acesta este mesajul transmis de Conceta. În el se mai arată că, de pe 12 decembrie, firma va produce mobilier fără feronerie Swarovski din Austria, ci doar din Italia, Romania sau Polonia: „Ne vom asigura ca nici măcar un cui, un miligram de vopsea sau alte materii prime nu au ca ţară de provenienţă Austria sau fabricate de vreo firmă cu acţionariatul majoritar la Viena“. Pe pagina de Facebook sunt aprecieri şi comentarii pozitive despre ceea ce a decis managemenul firmei:

„Felicitări pentru decizia pe care aţi luat-o!“; „Rugăm toţi românii să se alăture boicotului, dar să o facă într-un mod civilizat“; „Suntem prea puţini ceu care realizăm anumite lucruri, dar măcar bine că suntem câţiva“; „Noi ne aducem aminte şi de chinurile pe care le-au tras strămoşii noştri pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Suntem civilizaţi şi am tăcut, dar asta nu înseamnă că am şi uitat“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending