Actualitate
Comisar de poliţie, cariera şi… ceasul

■ ofiţerul Iulian Cloşcă a fost găsit vinovat de luare de mită şi a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare ■ judecătorii i-au intersis dreptul de a mai fi poliţist timp de 3 ani ■ sentinţa nu este definitivă ■ totul i s-a tras de la faptul că ar fi pretins şi primit un smartwatch de la patronul unei firme de transport persoane ■
Comisarul Ioan Iulian Cloşcă, ofiţer în cadrul Biroului Rutier Roman, a fost găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de luare de mită, iar în zi cu ghinion, pe 13 septembrie 2021, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea. Pentru următorii 3 ani judecătorii i-au interzis dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvîrşirea infracţiunii, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
În plus, magistraţii au mai decis confiscarea ceasului inteligent smartwatch primit cu titlu de mită ce l-a scos e Cloşcă din sistem. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Ofiţerul a fost pus sub acuzare la data de 30 aprilie 2021, iar o săptămînă mai tîrziu, pe 6 mai 2020, a scăpat de controlul judiciar după ce a contestat măsura preventivă la Tribunalul Neamţ.
„În baza art. 215/1 alin.(1) raportat la art. 213 Cod procedură penală, admite plîngerea formulată de inculpat, împotriva ordonanţei procurorului din 30.04.2020, prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar. Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat, prin ordonanţa nr. 89/P/2019, din 30.04.2020, emisă în dosarul nr. 89/P/2019, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău. Definitivă“, au stabilit judecătorii.
Procurorii anticorupţie au stabilit că poliţistul de la Rutier ar fi primit de la patronul unei firme de transport persoane un ceas inteligent pentru a „închide ochii“ atunci cînd trebuia. Conform datelor oficiale, faptele ar fi avut loc la finele anului trecut, în perioada noiembrie – decembrie 2019. Atunci poliţistul ar fi pretins şi primit bunuri în valoare de aproximativ 1.500 de lei de la administratorul unei societăţi de transport persoane, se pare o firmă de taximetrie.
Totul avea legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea eventualelor contravenţii la regimul rutier. Mai exact omul legii ar fi trebuit să se facă că nu vede dacă maşinile firmei cu pricina ar fi comis eventuale nereguli în trafic contra unui smartwatch. Numai că de înţelegerea dintre patronul firme de taxi şi omul legii au aflat procurorii din cadrul DNA care l-au pus pe Ioan Iulian Cloşcă sub control judiciar.
Poliţistului Cloşcă i s-a interzis să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvîrşit fapta, respectiv aceea de constatare şi sancţionare a abaterilor la regimul circulaţiei rutiere. Pe 6 mai comisarul a scăpat de controlul judiciar, iar acum a venit şi sancţiunea de la instanţa de fond.

-
Actualitate2 săptămâni,
„Mazilire” la Apa Serv. Directorul general demis, conducere interimară
-
Actualitateo săptămână,
Accident cu şase victime, doua persoane decedate. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie
-
Actualitate5 zile,
PNL Neamț: ”Incapabilă profesional, preocupată de vendete politice, Florentina Moise trebuie să plece urgent de la conducerea ISJ Neamț”
-
Advertorialo săptămână,
Anunţ
-
Prima pagină7 zile,
O tânără a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un bursuc
-
Prima pagină5 zile,
„Îmi place să cred că fac parte din categoria inspectorilor care au onorat funcția, nu funcția i-a onorat”
-
Actualitate6 zile,
Deputatul Laurențiu Leoreanu critică desființarea postului de inspector școlar la disciplina Istorie
-
Actualitate5 zile,
Bilete de tratament alocate de Casa de Pensii Neamț