Contactează-ne

Actualitate

COMES se lansează pe piața egipteană

Știre publicată în urmă cu

în data de

Delegația română împreună cu E.S. Olivia Toderean, Ambasadorul României în R.A. Egipt

■ patru firme românești au fost prezente la EGYPES 2024 ■

EGYPES 2024 (Egypt Petroleum Show – 19-21 februarie), unul dintre cele mai importante evenimente regionale din industria de petrol și gaze naturale, a găzduit 2,200 de delegaţi la ediţia din acest an, din 450 de companii, cu reprezentare mondială de vârf. Deschiderea a fost făcută de Președintele Abdel Fattah El-Sisi.

La această ediție au participat patru companii românești, din Neamț fiind prezentă Comes SA, alături de Armax Gaz, CIS Gaz și Euro Gas Systems. Delegația română  a fost condusă de Ion Sterian, Director General al Transgaz, și Dragos Roibu, Director de Cabinet al Ministrului Energiei. Ambasada României în R.A. Egipt a sprijinit delegația română pe parcursul evenimentului și va continua demersurile de sprijin a firmelor românești pe piața egipteană.

Anton Măzărianu, CEO Comes avea să transmită pe contul de Facebook al firmei: “Acest eveniment a fost o platformă excelentă pentru noi și suntem încântați de nenumăratele contacte de afaceri stabilite și de oportunitățile incredibile care ne așteaptă. Mulțumesc din suflet domnului Ion Sterian, Director General al Transgaz, și domnului Dragos Roibu, Directorul Cabinetului Ministrului Român al Energiei, precum și doamnei Ambasador al României în Egipt, H.E. Olivia Toderean pentru sprijinul lor neclintit pe tot parcursul delegației.

Avem tot ceea ce ne trebuie pentru a face din România o mare putere regională și globală în sectorul energetic.(…) Suntem încântați să colaborăm cu EGAS pentru dezvoltarea infrastructurii de stocare a gazelor naturale, cu Egyptian Refining Company pentru modernizarea instalațiilor de proces ale rafinăriei, cu Alex Fert pentru liniile de producție de substanțe chimice, Fertiglobe – pentru linia de producție a unui aditiv cheie în reducerea poluării aerului de la motoarele diesel, de asemenea, cu Petrojet pe proiecte Aramco în derulare în Arabia Saudită”.

CIS Gaz, în consorțiu cu Total Gaz, va livra stații de reglare și măsurare a gazelor naturale fabricate în România pentru proiectul național egiptean Hayah Karima,  prin care peste 1.400 de sate și orașe mici și mijlocii vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale. Beneficiarul proiectului este Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS).

Au avut loc întâlniri pe proiecte între Transgaz & Egas, CISgaz & Towngas.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending