Contactează-ne

Actualitate

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în Neamţ. Cum va fi vremea în următoarele zile

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ atenţionarea este valabilă în cea mai mare parte a ţării pînă în această seară, la ora 22.00 ■ precipitaţii sînt aşteptate şi mîine ■ apoi se încălzeşte şi se aşteaptă temperaturi de 30 de grade ■

Cea mai mare parte a ţării, inclusiv judeţul Neamţ este sub avertizare cod galben ce anunţă instabilitate atmosferică. Avertizarea a intrat în vigoare astăzi şi expiră la ora 22:00. În zonele montane, în Transilvania, Maramureş, Moldova, local în Muntenia şi Crişana vor fi perioade cu instabilitate accentuată.

„Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vîntului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi pe arii restrînse 40…60 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Aceeaşi sursă mai anunţă că fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrînse şi în restul teritoriului, iar miercuri, 17 august, cu precădere în nord, centru şi nord-est. Meteorologii au publicat prognoza pentru următoarele două săptămîni, pînă pe 28 august, în Moldova.

Evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor arată că maximele termice în regiunea noastră vor fi în creştere pînă în data de 19 august 2022, atunci cînd media lor va atinge 33 – 34 de grade. În următoarele două zile acestea vor scădea cu aproximativ 6 grade, apoi, pînă la finalul intervalului de prognoză, va avea uşoare variaţii între 27 şi 29 de grade.

Media minimelor termice se va situa între 17 şi 19 grade în prima săptămînă şi între 15 şi 17 grade în cea de-a doua sătămînă. Probabilitatatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 15 – 22 august. Concret, în Piatra Neamţ astăzi ne putem aştepta la o maximă de 26 de grade, în timp ce mîine, 17 august, nu vor f mai mult de 24 de grade. Se încălzeşte de joi, 18 august, cînd se anunţă 27 de grade şi cer degajat.

Cea mai caldă zi din această săptămînă va fi cea de vineri, 19 august, cînd în zona joastră se preconizează valori de pînă la 30 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 18 grade. Sîmbătă, 20 august, revin furtunile violente dar va fi cald, 29 de grade. Duminică, 21 august, va fi un salt termic negativ şi nu vor fi mai mult de 24 de grade, iar dacă prognoza se adevereşte, din nou sînt aunţate furtuni violente.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending