Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Coalitia îsi mînã parlamentarii la dezbaterea bugetului

Știre publicată în urmă cu

în data de

• parlamentarii PD care vor mai lipsi de la dezbaterea bugetului sînt avertizati cã vor fi exclusi de pe listele electorale • PNL este mai indulgent si amenintã doar cu publicarea numelor chiulangiilor •

Presedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, i-a avertizat luni pe parlamentarii PD care lipsesc de la dezbaterile pe marginea proiectului bugetului de stat pe anul 2006, precizînd cã Biroul Permanent National al PD a decis sã nu îi mai includã pe viitoarele liste electorale. Boc a precizat, într-o conferintã de presã, cã senatorii si deputatii care vor continua sã absenteze de la lucrãrile legislativului nu se vor mai regãsi nici pe listele electorale de la nivel central, nici pe cele care vor fi întocmite la nivel local. „Am mai luat decizia în cadrul BPN ca acesti parlamentari sã fie pusi în discutia organizatiilor teritoriale de unde provin. La nivelul BPN singura sanctiune este de a contabiliza aceste absente si de a-i nu-i mai desemna pe viitoarele liste electorale ale partidului“, a declarat liderul PD. Presedintele democratilor a mentionat cã este vorba de o sanctiune moralã, cu conotatii politice, care tine de periclitarea viitorului politic al acestor parlamentari. El a afirmat cã în cadrul organizatiilor teritoriale vor avea loc discutii cu privire la activitatea parlamentarilor. Emil Boc a tinut sã precizeze însã cã PD are destul de putini parlamentari care lipsesc de la dezbateri, fiind vorba, în principal, de ministri care sînt plecati în delegatii oficiale sau de senatori si deputati care sînt observatori în Parlamentul European. „Sînt foarte putini aceia care din motive personale, de chiulangitã cronicã nu au fost prezenti în Parlament. Sper ca acest incident sã se rezolve, iar la nivelul coalitiei sã luãm o decizie pentru a asigura prezenta la dezbaterile parlamentare pe marginea bugetului pe anul 2006“, a subliniat Emil Boc.

Listele cu parlamentarii chiulangii Partidul National Liberal (PNL) va face publice listele cu parlamentarii care absenteazã de la dezbaterile din Senat si Camera Deputatilor, a anuntat luni presedintele PNL, Cãlin Popescu-Tãriceanu. „Trebuie sã spun cu regret, cu amãrãciune, cã unii dintre colegi nu-si înteleg rolul în aceastã dezbatere si creeazã dificultãti atît adoptãrii proiectului de buget, cît si de ordin politic în ceea ce înseamnã functionarea arcului majoritar“, a declarat Tãriceanu. PNL nu a hotãrît încã data la care aceste informatii vor fi fãcute publice, de monitorizarea absentilor ocupîndu-se liderii grupurilor parlamentare. Cãlin Popescu-Tãriceanu le-a cerut, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, parlamentarilor majoritãtii sã participe la dezbaterile din legislativ pe marginea proiectului de buget pentru 2006, dupã ce o parte dintre acestia au absentat de la lucrãri. „Nu pot sã nu remarc si eu cã, în aceste douã-trei zile de cînd a început dezbaterea la buget, ceea ce se întîmplã în Parlament ridicã serioase semne de întrebare asupra capacitãtii parlamentarilor nostri de a-si asuma responsabilitãtile care le-au fost încredintate“, a spus Tãriceanu. Presedintele PNL le-a atras atentia parlamentarilor coalitiei guvernamentale cã „nu se poate face o dezbatere a bugetului în absenta deputatilor si senatorilor majoritãtii“. El a afirmat cã parlamentarii coalitiei trebuie sã demonstreze cã sînt capabili sã-si asume responsabilitãti prin prezenta la dezbaterile pe marginea proiectului bugetului de stat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending