Contactează-ne

Prima pagină

Cluburile de fiţe unde se consumau droguri în pandemie. Primele condamnări

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Tribunalul Neamţ a stabilit primele sentinţe în dosarul cluburilor Jazz Caffe Pub şi Chaplin's ■ patru dintre acuzaţi au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei ■

Magistraţii au pronunţat primele sentinţe în dosarul cluburilor de fiţe unde se consumau droguri în pandemie. În acest dosar au fost condamnate, pe data de 8 noiembrie 2022, câteva persoane dintre cele implicate în ceea ce se petrecea la Jazz Caffe Pub şi Chaplin’s, ambele din Piatra Neamţ. Este vorba despre cei care au făcut acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Cristian Dobrea, cel care administra Chaplin’s, a primit cea mai mare pedeapsă, 3 ani şi 11 luni cu executare. Ciprian Motoi, un dealer,  are de executat 3 ani şi 6 luni, în timp ce, Claudiu Enea şi Mihai Pavel, au scăpat mai uşor, 2 ani şi 9 luni, respectiv 2 ani şi 2 luni, cu suspendare condiţionată. Procesul continuă pentru alţi şase inculpaţi, între ei fiind şi Constantin Cuejdianu, şeful de la Jazz City Cafe.

Acuzaţiile aduse persoanelor deferite justiţiei sunt trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri. Petrecerea „fatală“ a avut loc în noaptea de 17/18 aprilie 2021, când procurorii DIICOT Neamţ, poliţişti şi trupe speciale au efectuat descinderi la show-urile unde erau peste o sută de persoane.

Cercetările au presupus acţiuni specifice – folosirea de investigatori sub acoperire, filaj şi înregistrări ambientale audio-video. Anchetatorii au concluzionat că, la chefurile ce aveau loc după ora 22.00, stupefiantele, între care cocaină şi ecstasy, erau la mare trecere, ele fiind consumate de persoanele care participau la petrecerile cu circuit închis. A fost detaliat şi modul cum erau consumate drogurile aduse special de dealeri.

„Mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului. După ce primeau farfurii de porţelan de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora“, se arată în referatul de arestare a acuzaţilor. Urmărirea penală în acest caz a început la data de 1 februarie 2021, existând informaţii că au loc petreceri private la sfârşit de săptămână, care începeau după ora 22.00.

La unul din localuri, Chaplin’s, totul avea loc la etaj, iar invitaţilor li se deschidea o uşă prin spatele imobilului, după un „bip“ tefefonic. „Administratorul îşi anunţa prietenii apropiaţi şi-i invita la petreceri unde vin mai mulţi dealeri. Invitaţii la petreceri urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 – 01:00 sunt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa. (…) La petrecerile organizate în pub-ul menţionat participau 40 – 50 persoane, majoritatea dintre acestea fiind consumatoare de droguri“, preciza DIICOT.

Anchetatorii au mai arătat că unii dealeri încercau să intre şi pe piaţa de la celălalt pub şi că erau „neserioşi“. Unii nu avea trecere la clienţi deoarece solicitau preţuri pe gram mult mai mari decât mergea piaţa, ori marfa era măsluită. Nu că era vorba de alt drog decât cel solicitat, ci cantitatea era mult mai mică, chiar 0,50 grame, în loc de 1 gram.

Într-un comunicat de presă emis pe 6 mai, Poliţia Neamţ anunţa că oamenii legii „au aplicat unui număr de 33 de persoane fizice tot atâtea sancţiuni pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat pentru care au fost instituite interdicţii sau restricţii, valoarea totală a amenzilor dispuse fiind de 51.000 lei“.

A doua zi, IJP Neamţ revenea cu detalii, arătându-se că au mai fost date 81 de contravenţii, în valoare de 60.000 de lei, tot pentru nerespectarea măsurilor privind protecţia individuală şi libera circulaţie. Aşadar, 114 persoane au fost sancţionate cu 110.000 lei, ceea ce înseamnă, că, în medie, fiecare avea de achitat 964 de lei.

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending