Contactează-ne

Prima pagină

Circulația pietonilor prin municipiu, o aventură riscantă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un caz care putea avea urmări grave s-a petrecut pe trecerea de pietoni dinspre Dobrogeanu Gherea și Bulevardul Roman-Mușat ■ o pensionară a sesizat Poliția Roman despre o posibilă încălcare a regulilor de circulație de către un șofer ■ Poliția Locală spune că în oraș sunt 84 camere de luat vederi și nu există posibilitatea supravegherii tuturor imaginilor în timp real ■ eliberarea imaginilor se face doar la solicitarea organelor judiciare ■

Circulația rutieră prin marile așezări urbane este infernală în aceste zile, deoarece românii plecați la muncă în străinătate s-au întors acasă iar alții sunt în tranzit spre destinații de vacanță. Nervii șoferilor sunt întinși la maxim în condițile în care se circulă bară la bară. Iar uneori apar și situații neplăcute, siguranța pietonilor fiind pusă în pericol.

Cristiana Bortaș Anton, domiciliată în Stejaru,comuna Ion Creangă, a avut luni, 24 iulie, o experiență neplăcută, pe o trecere de pietoni, semaforizată. „La ora 09,45, mă aflam pe trotuarul de pe Bulevardul Roman Mușat, la intersecția cu strada Dobrogeanu Gherea. Am stat să se schimbe în verde culoarea semaforului. După ce m-am asigurat stânga-dreapta m-am angajat în traversare.

Când am ajuns exact la mijlocul trecerii de pietoni, în intersecția dinspre Dobrogeanu Gherea a intrat pe culoarea verde pentru pietoni o dubă de culoare închisă, care a trecut în viteză, razant, la jumătae de metru de mine. M-am speriat îngrozitor și am paralizat de frică. Mă mir că nu am făcut infarct. După ce mi-am revenit am sunat la Poliția Roman. Când am ajuns acasă am făcut o sesizare online.

Mi se pare inadmisibil ca într-o localitate supravegheată video, cu atâția polițiști locali, bine plătiți,  să nu fie sesizată și sancționată o asemenea abatere gravă. Mă gândesc, cu groază, că pe trecerea de pietoni putea fi o mamă cu un landou, o bunică cu un copilaș de mână, o bătrână care mergea mai greu și se putea întâmpla un accident grav. De ce nu putem preveni aceste nenorociri în România și le cercetăm abia după ce se întâmplă?!”, a declarat Cristiana Bortaș.

Inspectorul Ramona Ciofu a precizat că în cursul zilei de marți, 25 martie, reclamația va fi dată în lucru. „După ce va intra în lucru sesizarea doamnei, colegii de la Biroul Rutier Roman vor solicita Poliției Locale imaginile stocate și dacă se vor constata abateri de la normele legale,  se va proceda la identificarea conducătorului auto și, indiferent de domiciliul acestuia,  se va trece la sancționarea acestuia”, a precizat ofițerul de poliție.

Mihai Bârjoveanu, șef al Serviciului Evenimente din Primăria Roman, a dat câteva lămuriri despre supravegherea video. „Biroul de supraveghere camere de luat vederi, amplasat în sediul Poliției Locale este dotat cu 84 camere, care nu pot toate a fi observate în timp real de către un singur om pe schimb. Aceste imagini sunt, însă, stocate și vor fi eliberate doar la solicitarea Poliției Naționale și nici într-un caz doamnei care a făcut sesizarea”.

Mihai Bârjoveanu a adăugat faptul că în Roman, la Biroul Impozite și Taxe Locale, sunt înregistrate în 2023 un număr de 10.158 autoturisme pe benzină și motorină, deținute de persoane fizice și 280 de către persoane juridice, la care se adaugă sutele de autoturisme ale românilor care lucrează în străinătate, sosiți în concediu și miile de mașini care tranzitează E-85.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Nae Roman

    26 iulie 2023 at 4:33 PM

    @ Bvîjhvovenescule, femeia vorbește de „o dubă neagră” !! Din cele 10.158 autoturisme (pe benzină și motorină, da…- electrice?!) Din astea câte sânt „dune” și câte… negre ?!
    Cap de… cauciuc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending