Contactează-ne

Actualitate

Ciolaniada pentru toţi. Şi fără perdea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ avem vice de Piatra: Marius Irimia ■ PRO România “NU” e cu fundul în două luntrii, dar a votat cu PSD la Neamţ şi cu USR la Piatra... Neamţ ■ politică, nu vorbe ■

Daciada a fost o competiţie polisportivă ce avea loc la fiecare doi ani în Republica Socialistă România, menită să încurajeze participarea în masă la sportul de amatori – sursa Wikipedia.

Ciolaniada este o mizerie, numită competiţie, politică ce are loc măcar o dată la patru ani în România, republică mai socialistă decât pînă în ’89, menită – sau mai corect spus având drept unic scop – să încurajeze participarea în masă a amatorilor, politici şi nu numai, la accesarea unor funcţii, publice sau măcar plătite gras din banul public, la alegerile locale, parlamentare şi în general la orice fel de alegeri care se lasă cu ciolane de împărţit – sursa… adunată din popor.

Ciolaniada, ediţia 2021, amânată de pandemia… politică probabil, pentru că ar fi trebuit să se producă imediat după alegerile locale din septembrie 2020, pare să se fi încheiat în Neamţ. Dincolo de câştigătorii de anul trecut, Ionel Arsene, campion de consiliu judeţean, şi Andrei Carabelea, campion de primărie de municipiu de judeţ, recent am aflat şi ultimii câştigători la faza pe vici. Vicepreşedinţi de CJ şi viceprimari de Piatra.

“Vicii” au fost stabiliţi cu greu după o probă de maraton de împărţit ciolane, concurs de sărit gardul/garduri când e vorba de fugit de la şedinţe de CJ şi CL unde nu poţi avea majoritate, exerciţii de revenit măcar în şezut dacă nu în picioare după o demisie la care ai renunţat la nici două ore după ce ai anunţat-o şi alte probe şi concursuri cum ar fi împărţit funcţii viteză şi aranjat concursuri la… minut. Nu la Protecţia Copilului, ferească Sfântul.

Oricum, de vineri, 19 februarie, putem răsufla uşuraţi. Că oricum ne-au uşurat politicienii de tot ce (mai) aveam. După ce ne-am căpătat cu doi vici de CJ, de vineri avem şi al doilea vice la Piatra. În persoana lui Marius Irimia, de la USR. Aşadar, vici la CJ Dragoş Chitic şi Mădălina Ciubotaru, PMP şi PRO, vici la Piatra Alin Lehăduş şi Marius Irimia, PRO şi USR. Noroc că PSD şi PNL au prins funcţii în prima etapă a ciolaniadei, aia pe voturi de la cetăţeni, că altfel te-ai fi gândit că nici nu au participat la aceste alegeri, dacă deschideai tembelizorul doar când se difuza etapa pe “vici”.

Premiul special, din partea publicului, evident, al acestei ediţii a ciolaniadei merge la Pro România Neamţ, care a stabilit un nou record galactic la canotaj viteză, categoria fundul în două luntrii, doi vâslaşi şi aproape fără cârmaci. Partea cu fără cârmaci e relativă pentru că înţelegem că Liviu Harbuz a revenit asupra deciziei de a demisiona de la coordonarea luntrii. Partea cu fundul e clară: un fund e în luntrea PSD la CJ, iar al doilea e în luntrea PNL-USR la CL Piatra Neamţ.

Cine dintre cei doi vâslaşi, Lehăduş sau Ciubotaru, va vâsli mai tare, că e clar că vor vâsli în sens opus, se va stabili în urma unui concurs separat de vâslit pe Bistriţă. Va fi evitat tronsonul în care Bistriţa trece prin Roznov, pentru a nu-l defavoriza evident pe Lehăduş, pentru că e clar că Ciubotaru ştie mai bine meandrele politicii din “sectorul” amintit.

Premiul a fost suflat la mustaţă, vorba vine că nici Harbuz, nici Dulamă nu au (încă) mustaţă, de la umaniştii din CJ. Cei care au punctat la fugit/sărit garduri de la şedinţa CJ în care nu primeau nimic, revenind abia la proba de sărituri peste obstacole puse în calea unei funcţii şi dresat comisia de examinare pentru obţinut post de şef, “decât” adjunct, că doar atât s-a putut, la Protecţia Copilului. Acum pe bune, ce vină “are” copiii?

Aşa ar suna o ştire neserioasă scrisă de un ziarist care a demisionat din postura de cetăţean.

Ştirea “serioasă”: Marius Irimia, USR, e noul viceprimar de Piatra Neamţ. El a fost votat în urma unei şedinţe extraordinare care a semănat cu una de îndată convocată vineri, 19 februarie. El va face echipă cu mai vechiul viceprimar, Alin Lehăduş, de la Pro România. Ei vor face echipă cu primarul ales Andrei Carabelea, PNL, pentru a duce municipiul Piatra Neamţ pe noi culmi de progres şi civilizaţie.

Judeţul Neamţ va fi dus pe aceleaşi culmi de domnul preşedinte al CJ Neamţ, Ionel Arsene, PSD, şi de vicepreşedinţii Dragoş Chitic, PMP, şi Mădălina Ciubotaru, PRO. Cei de la judeţ trebuie să se grăbească să urce pe culmi din motive de… procuratură.

Fără nicio legătură cu ceea ce s-a votat la judeţ, dar poate totuşi îl sună cineva şi pe domnul Dulamă să îl liniştească, vă comunicăm că la concursul pentru funcţia de director general adjunct al DGASPC Neamţ, proba scrisă, candidatul cu numărul de dosar (nu la Secu!!) 4815/09.02.2021 a luat 84.85 puncte şi a fost declarat admis – corespondenţă dintr-un judeţ devenit capitală a Ciolaniadei, odată un judeţ din care românii primeau ordinul să treacă Prutul.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending