Contactează-ne

Actualitate

Cioban dispărut în condiţii suspecte

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ tînărul de 24 de ani, din Vaslui, a lucrat cioban în Neamţ ■ a plecat spre casă pe 14 martie, dar nu a mai ajuns ■ se cere ajutor pentru găsirea acestuia ■

Un tînăr de 24 de ani, din Vaslui, care a lucrat la o stînă din Neamţ, a plecat spre casă în urmă cu vreo 10 zile, dar nu a mai ajuns, astfel că familia îl caută cu disperare şi a apelat la ajutorul oamenilor legii pentru a da de urma lui.

Aşa se face că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Piatra Neamţ continuă activităţile de căutare în vederea depistării lui Daniel Scafariu, de 24 de ani, din judeţul Vaslui. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi la data de 15 martie a.c., de către o tînără de 22 de ani, din judeţul Vaslui, despre faptul că, la data de 14 martie 2021, fratele său Scafariu Daniel, de 24 de ani, a plecat în mod voluntar din municipiul Piatra Neamţ spre judeţul Vaslui, însă nu a mai luat legătura telefonică cu aceasta şi nu cunoaşte locaţia unde s-ar putea afla“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Cel căutat are o înălţime de de 1,70 m, greutate de aproximativ 70 de kilograme, păr blond, tuns scurt, ochi albaştri, fără semne particulare. La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat cu un hanorac de culoare închisă, pantaloni gri, fiind încălţat cu cizme din cauciuc verde, iar pe cap purta un fes din ţesătură multicolora.

Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiul Piatra Neamţ şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, însă fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei entru depistarea tînărului vasluian. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie. De menţionat este faptul că cea care a reclamat dispariţia tînărului chiar de pe 15 martie, este sora sa, Mădălina Aipătioaiei. Aceasta a susţinut faptul că fratele ei i-a cerut să vină să-l ia acasă cu maşina, pentru că nu mai doreşte să lucreze la stîna la care prestase pînă atunci.

„Nu am găsit maşină atunci să merg după el, iar Daniel a plecat singur spre casă. Cînd am reclamat dispariţia lui mi s-a spus că în acea zi chiar Daniel a sunat la numărul unic de urgenţă 112, era în Roznov, la o staţie de carburant şi nu ştia cum să ajungă la gară. Am fost pusă în legătură cu un poliţişt, care mi-a spus că el l-a luat pe Daniel din staţia de carburant şi l-a dus la gară, să vină spre casă, dar de atunci nu mai ştiu nimic de el, parcă a intrat în pămînt. Imediat cum nu am mai dat de el la telefon, dar nici nu a ajuns acasă, am anunţat dispariţia lui şi facem toate demersurile să îl găsim. Trebuie să fie undeva, nu se poate“, a declarat sora tînărului dispărut.

Aceasta mai susţine că la momentul în care fratele a plecat de la stînă, a sunat-o cînd a ajuns în Roznov. Nu avea credit pe telefon, aşa că a apelat la ajutorul unor localnici, cărora le-a cerut telefonul pentru a o apela. „Eu am resunat pe numărul de pe care am vorbit cu Daniel, iar cei care l-au ajutat să mă sune au spus că fratele meu era confuz, iar pe haine era plin de noroi şi de sînge. Poate i s-a întîmplat ceva, de asta fac toate demersurile.

Nu putem aştepta ca dispărutul să vină singur acasă, trebuie să-l căutăm şi facem tot ce putem atît eu, cît şi un alt frate al nostru“, a mai susţinut sora lui Daniel Scafariu. Simultan cu demersurile familiei şi oamenii legii continuă căutările şi fac apelul public pentru ca în cazul în care cineva l-a zărit sau ştie ceva de tînărul vasluian ce nu a mai dat nici un semn de viaţă de vreo 10 zile, să-i sesizeze.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Hoţ extrădat în Germania

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un pietrean este acuzat că ar fi jefuit bătrîni în supermarketuri, furînd din buzunare sau genţi ■ faptele au avut loc pînă la începutul anului trecut ■

Un pietrean în vîrstă de 49 de ani, urmărit la nivel internaţional după ce a prădat bunici prin supermarket-urile din Germania, se întoarce în ţara în care a comis fărădelegile. Faptele sînt mai vechi, de prin 2017 şi au încetat la debutul pandemiei, în ianuarie 2020. Atunci pietreanul s-a lăsat de meserie şi s-a întors acasă.

Nemţii însă nu s-au lăsat şi au anchetat pînă ce au dat de urma şuţului, dar cînd autorul furturilor a fost identificat, el nu mai era în Germania. Aşa stînd lucrurile, autorităţi judiciare din ţara străină au emis pe numele lui un mandat european de arestare, pe care l-au trimis în România. Pe 16 iulie 2021 poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neam l-au depistat pe hoţul transfrontalier pe o strada din municipiul Piatra Neamţ.

„Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de catre autorităţile judiciare din Germania. În fapt, în perioada aprilie 2017 – ianuarie 2020, în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, s-ar fi deplasat la supermarketuri din diferite localităţi, unde ar fi comis mai multe furturi din buzunare şi din genţi, în dauna unor persoane vătămate în vîrstă“, anunţa la acea vreme într-un comunicat Poliţia Neamţ.

Individul a fost prezentat de poliţişti procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău. A doua zi judecătorii au dispus privarea de libertate pe o perioadă de 15 zile, timp în care procurorii trebuiau să traducă actele străine în limba română.

Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 28 iulie, cînd magistraţii de la Curtea de Apel bacău au decis extrădarea inculpatului.

„Admite cererea formulată autoritatea judiciară emitentă, respectiv judecătorul din cadrul Tribunalului Districtual din Darmstadt (Amstgericht Darmstadt), Republica Federală Germania, privind executarea mandatului european de arestare emis la data 09.06.2021, în dosarul cu număr de referinţă 25 Gs 1050/21 împotriva persoanei solicitate (…). Dispune predarea persoanei solicitate autorităţilor judiciare din Republica Federală Germania. Conform art.98 alin.2 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, predarea se face sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate de către autorităţile din Republica Federală Germania, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea pedepsei. Dispune arestarea preventivă a persoanei solicitate în vederea predării către autorităţile din Republica Federală Germania, pentru o durată de 30 zile, începînd cu data de 01.08.2021 şi pînă la data de 30.08.2021 inclusiv“, conform instanţei.

Citește știrea

Actualitate

Fără clemenţă pentru corupţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un nemţean condamnat definitiv pentru obţinerea de finanţări necuvenite a cerut revizuirea cauzei ■ acţiunea a fost respinsă ca nefondată ■

Un bărbat condamnat definitiv pentru finanţări europene ilegale, a solicitat magistraţilor din cadrul Tribunalului Neamţ revizuirea cauzei. Judecătorii au respins acţiunea ca nefondată, iar demersul lui Gheorghe Trifan l-a făcut să scoată din buzunar 150 de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Nemţeanul a fost acuzat de procurorii DNA de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Prin senţinţă definitivă, la final de 2018 a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Prin aceeaşi hătărîre, Trifan a fost obligat la plata pagubei, 3.919.616 lei, plus accesorii fiscale, către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, cel mai probabil acest aspect al deciziei magistraţilor fiind miza revizuirii.

Conform actelor de urmărire penală, faptele au avut loc în perioada 2010 – 2012 cînd Gheorghe Trifan, în calitate de reprezentant al unei asociaţii de crescători de animale din Borca, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente falsificate, în scopul de a obţine injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată pe suprafaţă, plăţi compensatorii pentru zona montană defavorizată şi plăţi de agromediu. „Concret, documentele respective conţineau date nereale, în sensul că persoanele menţionate ca fiind membre ale asociaţiei fie nu şi-au manifestat consimţămîntul pentru a deveni membri, fie nu şi-au dat acordul ca inculpatul Trifan Gheorghe să depună cererea de sprijin în numele asociaţiei şi nu au semnat acele înscrisuri“, conform unui comunicat al DNA, postat pe site-ul instituţiei.

Anchetatorii au mai arătat că prin acţiunile sale inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 3.919.165,68 de lei. APIA s-a constituit parte civilă cu o sumă ceva mai mare decît prejudiciul calculat de procurori, respectiv 4.454.763 lei noi (44,5 miliarde de lei vechi), însă judecătorii au apreciat că paguba este cea stabilită prin actul de inculpare. Atît procurorii anticorupţie, cît şi inculpatul, au contestat decizia Tribunalului Neamţ, la Curtea de Apel Bacău, însă acţiunile au fost respinse ca nefondate, astfel că hotărîrea a devenit definitivă la 12 decembrie 2018.

Citește știrea

Actualitate

Modificări de posturi la Spitalul Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa ordinară a lunii iulie, acte normative ce vizează activitatea Spitalului Roman. La Compartimentul de evaluare şi statistică medicală s-a decis transformarea a două posturi vacante de registrator principal în registrator medical debutant. La Laboratorul de analize s-a aprobat transformarea a patru posturi vacante de asistent principal, în posturi de asistent medical debutant specialitatea medicină generală, iar la Endocrinologie a fost necesară transformare unui post vacant de asistent principal, în post vacant de medic specialist în specialitatea Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice.

Consilierii au fost de acord cu modificarea Serviciului MCIM, care de acum se va numi Serviciul de Management al Calităţii Serviciilor de Sănătate. La Farmacia cu circuit închis a fost transformat un post vacant de farmacist, cu drept de liberă practică, în post de farmacist specialist. Solicitările făcute de conducerea spitalului au fost justificată ca fiind o necesitate a adaptării structurii organizatorice la cerinţele asigurării cu personal , ţinînd cont şi de vacantarea unor posturi prin pensionare, precum şi de oferta de pe piaţa muncii.

Citește știrea

Trending