Contactează-ne

Prima pagină

Cine sunt candidații pentru alegerile locale și ce spun liderii partidelor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ liderii politici din Neamț au anunțat care sunt candidații pentru alegerile locale ■ la Roman, PNL mizează pe deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, PSD pe ex-primarul Lucian Micu, iar USR cu Radu Samson ■ la Consiliul Județean vor candida Daniel Harpa (PSD), George Lazăr (PNL) și Maria Apostol (USR) ■

La o zi de la stabilirea, la nivel central, în cadul coaliției PNL-PSD, a calendarului alegerilor am stat de vorbă cu principalii lideri politici despre scrutin. Președintele PSD, Daniel Harpa, declară că la nivelul județului Neamț nu se vor face alianțe politice cu alte partide. „La Consiliul Politic Național de ieri (miercuri 21 februarie – n.r) s-a decis să se facă alianțe politice doar pentru alegerile europarlamentare.

În ceea ce înseamnă alegerile locale fiecare organizație (din cadrul alianței de guvernare PNL-PSD – n.r)  își așează lucrurile așa cum dorește. La Neamț, în urma discuțiilor purtate în Biroul Politic Județean, am decis că vom merge pe liste separate. La Roman s-a hotărât că vom ieși cu Lucian Micu, la Piatra Neamț urmează să ne hotărâm între Dragoș Chitic și Adrian Niță.

La Târgu Neamț va candida actualul viceprimar Vasile Apopei. La Bicaz rămâne să mai discutăm cu actualul primar Nicolae Sălăgean. La 48 de organizații vom merge cu actualii primari în funcție. Eu voi candida la președinția Consiliului Județean. Cert este că la Neamț nu vom face alianță cu PNL, atât timp cât președinte este cel al cărui nume nici nu vreau să-l mai pronunț”, a declarat Daniel Harpa.

Lucian Micu apreciază că va câștiga alegerile la Roman, mărturisind de ce nu a avut succes în politică. „Recunosc că nu am avut succes în politică, motiv și pentru care am fost dat deoparte, în 2020, fără a se gândi la cât efort am depus pentru a dezvolta Romanul. A fost, probabil, doar un joc. Pe spinarea romașcanilor. Dar, cred că am înțeles că așa este în politică. Deși am văzut unde a condus această «joacă», la o comunitate care a pierdut multe.

La patru ani distanță, am fost cel dintâi care mi-am asumat rolul de a candida din partea PSD, pentru a repune Romanul pe un loc pe care îl merită. Sunt o persoană asumată. Eu nu mă joc de-a politica, eu mă dedic unei cauze – de a relua dezvoltarea Romanului”, a spus Lucian Micu, care întrebat fiind ce relații are cu deputatul Laurențiu Leoreanu, unul dintre viitorii contracandidați, a afirmat că în primul rând nu e convins că fostul lui șef de partid va candida și în al doilea rând că a rămas în „relații ale unor oameni care trăiesc în același oraș”.

La rândul său, George Lazăr face precizări legate de decizile luate la nivelul Organizației PNL Neamț. „La Roman,  vom avea drept candidat pe actualul deputat Laurențiu Leoreanu. La Piatra Neamț va candida pentru un nou mandat actualul primar Andrei Carabelea. La Târgu Neamț vom ieși cu Gheorghe Apetrei, directorul Colegiului Tehnic «Ion Creangă». La Bicaz va candida Iulian Mătasă, la Roznov primarul în funcție, Vasile Pavăl.

Cât privește Romanul, repet, sunt convins că vom câștiga alegerile cu o diferență mare de voturi în fața lui Lucian Micu. Asta pentru că experiența pe care o are Laurențiu în fața oricărui alt candidat e faptul că toată lumea recunoaște că a fost cel mai bun primar de după Revoluție, în mandatele 2008-2016, care a schimbat fața orașului. E un om cu foarte mare experiență administrativă și politică, un foarte bun gospodar, care și-a creat la nivel central foarte multe conexiuni, ce-l vor ajuta să rezolve multe probleme”, a spus George Lazăr.

A confirmat și faptul că el va candida la președinția Consiliului Județean. USR va continua să-l susțină pe actualul viceprimar Radu Samson. „Având în vedere care sunt candidații anunțați nu sunt convins că între PNL și PSD nu exista o înțelegere încă dinainte de anunțul comasării alegerilor. Eu cred că la Roman domnul Leoreanu va reveni în funcția de primar, iar domnul Lucian Micu ca viceprimar. De altfel, acesta era planul dinainte de hotărârile luate la nivel central.

Eu, dacă nu voi câștiga alegerile mă voi întoarce în mediul privat, de unde am plecat. Primăria nu trebuie câștigată de un candidat, ci romașcanii trebuie să-și aleagă cel mai bun primar. Dacă pierde cineva în alegeri e Romanul”, e de părere președintele USR Roman, care spune că la CJ urmează să candideze Maria Apostol, liderul consilierilor județeni USR. Calendarul alegerilor pentru 2024 este următorul: alegeri europarlamentare și locale – 9 iunie; alegeri prezindențiale –septembrie și alegeri parlamentare – decembrie.

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending