Contactează-ne

Actualitate

Chiar nu vă e ruşine? Aparat ce poate salva vieţi, refuzat de un… funcţionar?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Echipamentul care poate recolta plasmă de la pacienţi care s-au vindecat de COVID-19, plasmă care poate fi folosită pentru salvarea de vieţi, a fost refuzat de… directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Neamţ. Este informaţia făcută publică în urmă cu puţin timp de colegii de la Mesagerul de Neamţ, care îl citează pe omul de afaceri Florin Hozoc, cel care şi-a exprimat intenţia de a dona la Neamţ acest echipament. Cumplit. Ruşinos. De neiertat.

Conform celor spuse de omul de afaceri, directorul în cauză, doctor Victoria Marin, ar fi spus că aşa “are ordin”. N-a spus de la cine. Că tare am vrea să aflăm. Mai spunem că acest tratament cu plasmă convalescentă a fost şi este folosit cu real succes în ţări precum Italia, Germania, SUA, ca să enumerăm doar câteva. Că este destinat pacienţilor în stare critică şi foarte critică. Adică poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Mai spunem că Florin Hozoc DONEAZĂ echipamentul şi kit-urile necesare, realizează instalarea echipamentului şi asigură o pregătire a personalului. Deci cei de la Centrul de Transfuzie nu mai trebuie decât să înveţe cum să-l folosească şi să se pună pe treabă. Iar doamna director REFUZĂ?

Aparatul a rămas în custodia celor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ până se vor limpezi apele. Dar… până atunci se pot pierde vieţi. Iată că în această nenorocită de criză produsă de epidemia de noul coronavirus, am avut şi avem politicieni care “se trag în poze”, unele mai idioate decât altele, care se întrec în declaraţii, unele mincinoase, altele lipsite de orice urmă de bun simţ şi, mai nou, avem şi funcţionari care “primesc ordine”, de la cine?!, şi care cred ei că pot fi “Dumnezei” ce pot refuza echipamente ce pot salva vieţi.

Să nu-i uităm, să-i ţinem minte şi să-i pedepsim pe toţi aşa cum merită. Că vieţile în joc sunt ale noastre, ale părinţilor şi bunicilor noştri.

P.S. Accesul liber la un astfel de tratament, costurile sunt mici, 22.000 de euro aparatul, aproximativ 40 de lei un kit de recoltare, deranjează nişte şmecheri care ar vrea ca astfel de tratamente să se facă doar în privat, pe bani mulţi? Deranjează pe cei din industria farmaceutică? Preţul unui tratament, tot experimental, cu pastile, pentru un bolnav de COVID – 19 e mai mare decât cel al tratamentului cu plasmă convalescentă. De aici vine ordinul prin care să se pună beţe în roate? Întreb.

Advertisement
Trending