Contactează-ne

Actualitate

Chef Bontea, experienţă unică la poale de Ceahlău

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cunoscutul maestru bucătar a participat la o etapă naţională de concurs la pescuit ■ deşi era la prima experienţă de acest fel, s-a descurcat onorabil ■ a avut parte şi de o surpriză gastronomică la o pensiune ■

„Am ajuns undeva pe lângă Lacul Bicaz şi ce am găsit aici este foooooarte tare! Doamna Maria de la Pensiunea Lavinia ne-a aşteptat cu nişte preparate demne de Chefi la Cuţite. (…) Mărturisesc că e pentru prima oară când am gustat aşa ceva. Minunat! Ceahăau, Neamţ“.

Aceasta este o parte din postarea de pe contul de Facebook a lui Sorin Bontea, cunoscutul chef de la emisiunea menţionată mai sus, după cele trăite la poale de Ceahlău, acolo unde, pe Lacul de acumulare de la Bicaz, a participat la o etapă naţională a unui concurs pe pescuit la clean şi biban.

Chef Bontea a făct parte dintr-o echipă care, la finalul lunii iulie, a fost prezentă la etapa II din Campionatul Naţional al Ligii Române de Spinning, pe Lacul Izvorul Muntelui, obţinând un nesperat loc fruntaş, avându-l alături pe un membru al echipei naţionale a României la astfel de întreceri. „Locul 8 din 45 de echipe participante în etapa II din Campionatul Naţional al Ligii Române de Spinning. Zic cã nu-i rău, mai ales că la mine a fost prima oară! Cel mai mult mă bucurã faptul că am făcut echipă cu prietenul meu Robert Boanţă, membru în echipa României, care a câştigat Campionatul Mondial de pescuit răpitori 2017. Am învăţat multe, aşa că sunt gata pentru următoarea etapă!“, scrie chef-ul.

Sorin Bontea a avut altă „trăire“ memorabilă la poale de Ceahlău, una care ţine chiar de domeniul care l-a făcut cunoscut în toată România. La o pensiune i-a fost dat să se delecteze cu două preparate tradiţionale, care l-au încântat peste poate. „Sarmale cu urdă în foi de sfeclă roşie – mărturisesc că e pentru prima oară când am gustat aşa ceva. Înţeleg că este un preparat specific zonei, plăcintă cu urdă şi sarmale cu hasmaţuchi, o plantă aromatică cu un gust între pătrunjel şi anason. Minunat!“, zice Bontea.

Iar postările lui din zilele cât a stat la concursul de pescuit şi ceea ce i-a fost dat să mănânce, sarmale şi placinte cu urdă, au stârnit numeroase comentarii, unele fiind chiar „savuroase“. „Chef Sorin Bontea, o vorbă românească spune: «Omul cât trăieşte învaţă». În Moldova sînt multe bucate care în alte zone ale ţării nu se fac, iar moldovencele sînt nişte gospodine desăvârşite. Aşa că, mai învăţaţi şi dv. cîte ceva, că nu vă strică“, este unul dintre comentarii. Iar altele trei sună astfel: „Am fost cazaţi la doamna Maria de la pensiunea Lavinia din Ceahlău şi am verificat cele spuse de dumneavoastră, domnu’ Sorin, în legătură cu sarmăluţele cu urdă şi plăcintă! Aţi avut dreptate, foarte bune! O gazdă, un peisaj şi o pensiune de 10!“.

Tot pe Facebook, o cititoare îi explică lui chef Bontea secretul pentru care preparatele cu urdă au un gust desăvârşit prin zona de munte a Ţinutului Neamţui, unul care ţine de calitatea materiei prime, care musai trebuie să fie din zonă. Asta pentru că una e o urdă preparată din laptele oilor care pasc pe o pajişte alpină, la poale sau pe Ceahlău, care nu se poate compara cu un produs similar din zona de şeş sau câmpie: „Delicioase, doar că dacă urda nu e de acolo, din zonă, sarmalele nu vor ieşi la fel. Eu am copilărit undeva în zona aia. Am incercat să fac, dar cu produse care nu erau chiar autentice şi nu a iesit la fel“. Cât despre competiţia de pe Lacul de acumulare Izvorul Muntelui, chef Bontea era optimist, cerea celor ce-l cunoasc să îi ţină pumnii, pentru că era pentru prima dată când „încerca“ la clean, un peşte răpitor cu toane: „Ştiţi că mie îmi place competiţia. Azi (25 iulie 2020 – n.r.) începe etapa II din Campionatul Naţional al Ligii Române de Spinning, pe Lacul Izvorul Muntelui. Să-mi ţineţi pumnii! Prima zi de concurs a fost peste aşteptări, mai ales că e prima oară când pescuiesc la clean“.

Asta pentru că avea să aibă parte de capturi senzaţionale. „Chef Sorin Bontea a prins primul clean din viaţa lui în timpul antrenamentului oficial al Cupei Pescar Mag Bicaz, a doua etapă a Campionatului Naţional de pescuit la rapitori din barca LRS. Astăzi, cu 3 bibani şi 7 cleni prinşi, un loc 2 în prima manşă, Chef Sorin Bontea, în echipa cu Robert Boanţă, a reuşit să devanseze nu mai puţin de 43 echipe din cele 45 participante la această competiţie“, se precizează pe www.rapitoriromania.ro, un site dedicat „mincinoşilor“. Tor pe site-ul menţionat este precizat că „Bicazul îşi răsplăteşte pescarii sportivi în fiecare an cu astfel de exemplare (imense – n.r.). Rareş Boeriu şi Mircea Horobeţ au reuşit să „scoată din baltă“, un super biban de 32 de centimetri şi un clean record – 57 cm. De ce record? Este cea mai mare captură de clean în clasamentele LRS all time, peste cea mai mare ştiucă prinsă la prima etapă din Delta Dunării de anul acesta“, mai spun cei de la www.rapitoriromania.ro.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat, joi, 22 octombrie, la Farcaşa. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, echipajul solicitat la locul tragediei a găsit tânărul în stop cardio-respirator, fără indicaţie de resuscitare cardiopulmonară.

Citește știrea

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Trending