Contactează-ne

Actualitate

Cerc pastoral-misionar al clerului militar din MAI, găzduit de ISU Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ evenimentul a fost prezidat de preotul Felix Iulian Radu, șeful Secției Asistență Religioasă din cadrul MAI ■ principalele teme ale cercului pastoral-misionar, de formare spirituală a salvatorilor, s-au referit la rolul pompierilor în comunitate și importanța credinței în Dumnezeu, pentru reușita misiunilor zilnice ■

În cursul zilei de luni, 27.05.2024, la sediul ISU Neamț s-a desfășurat Cercul pastoral-misionar al clerului militar din MAI – Regiunea Moldova. Conform informațiilor postate pe pagina de Facebook a ISU Neamț, activitatea a început cu un Tedeum de mulțumire pentru toată binefacerea primită de la Dumnezeu, săvârșită de preoți la troița din curtea inspectoratului.

Au participat și salvatorii din tura de serviciu. În cadrul acestei întâlniri, prezidată de preotul militar Felix Iulian Radu, șeful Secției Asistență Religioasă din cadrul MAI, au fost dezbateri cu privire la rolul pompierilor în comunitate, fiind evidențiată importanța credinței în Dumnezeu pentru reușita misiunilor zilnice.

”Cel mai important rol al preotului în viața salvatorilor este de a spori credința lor în Dumnezeu, care le este mereu alături la fiecare misiune. Să oferim bunătate fără să cerem nimic în schimb, să respectăm poruncile biblice, să păstrăm vie memoria și dragostea față de locurile natale și oameni”, acestea sunt în opinia organizatorilor câteva sfaturi de urmat, indiferent de vârstă, profesie sau de credință.

Urmează apoi și un citat relevant, aparținând scriitorului, Lev Nikolaevici Tolstoi (1828-1910), care ”grăiește” astfel: ”Credința adevărată crede incredibilul, vede invizibilul și poate imposibilul. Faptele din credință întăresc credința. Credința produce fapte!”. Este vorba de un adevăr, despre care pompierii sunt convinși că este un crez nerostit, ce caracterizează fiecare misiune a pompierilor, care acționează în orice intervenție,ușoară sau grea, ”cu Dumnezeu înainte!”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending