Contactează-ne

Actualitate

Centru pentru tineret. „Un spațiu care promite să devină un hub vibrant pentru elevii înscriși în asociații sau fundații“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ primăria a răspuns inițiativei celor mai activi elevi din diverse ONG-uri școlare de a le amenaja un spațiu pentru desfășurarea activităților ■ se va stabili un regulament de funcționare și un grafic de folosire a spațiului ■

La inițiativa membrilor Consiliului Elevilor, conducerea Primăriei Roman a inaugurat în această săptămână , respectiv marți, 27 februarie, un loc în care elevii, membri ai celor mai importante ONG-uri de tineret,  vor putea să-și desfășoare activitățile extracuricculare, în condiții optime și de siguranță.

„Am încheiat programul zilei de ieri (27 februarie – n.r.), care a coincis cu Ziua Mondială a ONG-urilor, alături de tinerii noștri remarcabili, elevi ai unităților de învățământ din Roman, membri ai diferitelor asociații. Acești tineri frumoși, plini de entuziasm și dedicare, aleg să contribuie la comunitatea noastră prin voluntariat și sprijin activ.

Întâlnirea a avut loc la Centrul de Tineret, un spațiu al administrației publice locale, situat lângă Corpul B al Colegiului Național Roman Vodă, care promite să devină un hub vibrant pentru elevii înscriși în asociații sau fundații. Spațiul care acum se conturează este o promisiune către tinerii noștri că vor avea întotdeauna un loc unde ideile lor pot prinde viață, unde pot colabora, învăța și crește împreună.

Este un angajament asumat de a sprijini inițiativele tinerilor, de a le oferi resursele și suportul necesar pentru a transforma ideile în realitate”, a declarat, la inaugurare, primarul Leonard Achiriloaei, care este convins că va fi unul din spațiile cele mai solicitate din oraș, unde tinerii vor putea organiza cele mai diverse activități.

Urmează că primăria și cele mai reprezentative ONG-uri: Mușatinii, People to People, Holt IS, RV-RD, Creștem Frumoși să întocmească un program de desfășurare a activităților și să fie stabilite cadrele didactice care urmează să supravegheze activitatea elevilor angrenați în diverse proiecte educative. Cei mai încântați au fost, evident, elevii din liceele romașcane, care au avut posibilitatea să socializeze încă de la această primă întâlnire.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending